× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για τους επόμενους Αντετοκούνμπο και Καραλήδες

ΙΣΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ Δημοσίευση 26/6/2019

Για τους επόμενους Αντετοκούνμπο και Καραλήδες

Έχουν βαλθεί τα παλιόπαιδα να σπάσουν τα νεύρα στους μπατριώτες από χτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια μέρα μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ για επιδόματα μόνο σε Έλληνες, με Έλληνες και τους δυο γονείς τους.

Η μέρα μας ξεκίνησε χτες, σε σύνδεση με τις ΗΠΑ, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ανακηρύσσεται ο πιο πολύτιμος παίκτης του NBA για την χρονιά 2018-19, μια διάκριση που μόνο ένας ακόμα ευρωπαίος, ο Γερμανός Ντίρκ Νοβίτσκι έχει πετύχει.

Ο Γιάννης, το παιδί από τα Σεπόλια όπως αναφέρει το NBA, ανεβαίνει στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο και με δάκρυα στα μάτια συγκινεί όλη την υφήλιο, ευχαριστώντας την οικογένειά του και την πατρίδα του την Ελλάδα, ενώ στη φόδρα από τα σακάκι του έχει την εικόνα του Παρθενώνα που αποκαλύπτεται στις φωτογραφίες που παίζουν στα ειδησεογραφικά μέσα σε όλο τον κόσμο. Τάβλα οι μπατριώτες. Ας ελπίσουμε πλέον ο Άδωνις να έχει μάθει να προφέρει το επώνυμο του και να μην τον λέει Ακενοτούμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο βράδυ, λίγες ώρες μετά, στο μίτινγκ του επί κοντώ στο Ζάππειο, κάνει προσωπικό ρεκόρ με 5,71 και λαμβάνει τη δεύτερη θέση ο 20χρονος Εμμανουήλ Καραλής, αθλητής που στα 17 του έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Ένα μήνα πριν, τον Μάιο του 2019, ο Εμμανουήλ είχε καταγγείλει τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημ. Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά.  Ολοκληρώνοντας τα άλματα του ο Εμ. Καραλής, γιος του Έλληνα παλιού πρωταθλητή Χάρη και της Σάρας από την Ουγκάντα, δείχνει σε όλο τον κόσμο που τον αποθεώνει, την πίσω πλευρά της ταμπέλας του, που έχει γράψει με μαρκαδόρο μια λέξη:

EQUALITY.

Το λεξικό αναφέρει: Equality. The state of being equal, especially in status, rights, or opportunities.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΙΣΟΤΗΤΑ.

Να είσαι ίσος, σε δικαιώματα και ευκαιρίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει από χτες πρωί για την επιτυχία του Γιάννη, «ξεχνώντας» ότι χιλιάδες παιδιά δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια αν και γεννήθηκαν εδώ όπως ο Γιάννης, καθώς δεν είναι υπεραθλητές, ενώ η οικογένεια του Καραλή δεν θα λάμβανε το επίδομα της ΝΔ για τη γέννηση του καθώς η μητέρα του είναι Αφρικανή.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι περήφανη για αυτά τα παιδιά γιατί περήφανοι πρέπει να είμαστε για πράγματα που έχουμε πετύχει ή έχουμε συμβάλει οι ίδιοι. Η επιτυχία είναι όλη αυτών των παιδιών, της οικογένειας και των προπονητών τους, καθώς έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε στη χώρα μας για την ΙΣΟΤΗΤΑ που ζήτησε ο πρωταθλητής Εμ. Καραλής στις κάμερες.

Πιστεύει κανείς ότι ένα «έγχρωμο» παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα ακόμα και εάν το λένε Ανδρέα Παπαδόπουλο δεν θα αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ανισότητα;

Ας είναι λοιπόν οι επιτυχίες αυτές έναυσμα για σκέψη και περισυλλογή για όλα όσα πρέπει να κάνουμε ακόμα σ’ αυτόν τον τόπο για να πετύχουμε την ΙΣΟΤΗΤΑ όλων σε ένα κράτος που θα δέχεται τη διαφορετικότητα, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά του.     

Για να είμαστε πραγματικά περήφανοι για τους επόμενους Αντετοκούνμπο και Καραλήδες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου