× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υπόθεση εργασίας

Ή πώς βλέπουν οι εξωγήινοι την υγεία στην Ελλάδα;

Γράφει η ΕΦΗ ΣΙΑΛΕΥΡΗ Δημοσίευση 5/2/2019

Υπόθεση εργασίας
Ας υποθέσουμε χάριν της συζήτησης και της πάταξης του εγωιστικού Εαυτού μας ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την πλάση…ότι όσο u.f.o. και να νιώθουμε κάποιοι από εμάς, εκεί έξω υπάρχουν αληθινά u.f.o…ότι όντως υπάρχουν κι έρχεται να μας επισκεφθεί κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, μεθ’ όλων των εθιμοτυπιών του πρωτοκόλλου, ο αντίστοιχος Υπουργός Υγείας του πιο εξελιγμένου από τους εξωγήινους πολιτισμούς.
Σκεφτείτε τον έρμο εκείνον άνθρωπο – λάθος!  εξωγήινο -  που θα προσπαθούν να τον πείσουν ότι υπάρχει ίχνος λογικής σε όσα συμβαίνουν στην υγεία, να! ας πούμε στην Ελλάδα…σα να τον βλέπω…να γουρλώνει τις ματάρες του, να σηκώνει τις κεραίες του, να αλλάζει ψυχεδελικά 1000 χρώματα απ’ την ταραχή που θα του προκαλέσουν οι ατέλειωτες, αφύσικες, αναπόδραστες περιπεπλεγμένες περιπλοκές του κόσμου μας.
Δε θα προλάβει να βγει απ’ το Ελ. Βελ. – ε κάπου πρέπει να προσγειωθεί το σκάφος φαντάζομαι-, να βγει απ’ το κόκκινο χαλί και θα τον πάνε περιοδεία στα πέριξ να δει τον υγειονομικό μας παράδεισο…κι έτσι θα αρχίσει τις διαπιστώσεις και αναπόφευκτα τις ερωτήσεις:
-«τί εννοείτε αν σου συμβεί κάτι και κούφια - αλλά στάνταρ κάποια στιγμή επερχόμενη - η ώρα αρρωστήσεις ή χρήζεις θεραπείας ή εξοπλισμού ή βοηθημάτων πρέπει να έχεις παραμάσχαλα ένα τσουβάλι χρήματα και να δίνεις δεξιά αριστερά πάνω κάτω;
-«τί εννοείτε ότι είναι απαραίτητο το ως άνω τσουβάλι ενώ είναι συγχρόνως υποχρεωτική η ασφάλεια υγείας και πληρώνετε όλη τη ζωή σας για αυτήν ακριβώς την κάλυψη; Τί εννοείτε με το: “ αν δεν έχεις ασφάλιση φίλε την πάτησες”;»
-«και δηλαδή υπάρχει κόσμος που βασανίζεται να πληρώσει τα φάρμακά του; Συνταξιούχοι- ναι ναι…έχουν κι οι εξελιγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί συνταξιοδοτικό πρόγραμμα,δεν ξεφεύγει κανείς απ’ αυτό - που μετράνε τα ευρώ για να πάρουν τα χρειαζούμενα και κλαίνε σιωπηλά για να μην τους πάρουν χαμπάρι ο γαμπρός ή η νύφη και χάσουν εντελώς την αξιοπρέπειά τους ή το άνεργο παιδί τους και στεναχωρηθεί απ’ την ανημπόρια του να στηρίξει τον γονιό του, ή που ψάχνουν για γυναίκα να τους φροντίζει επειδή πια δεν μπιρούν να αυτοεξυπηρετηθούν, αλλα ζητά όσα είναι όλη η σύνταξη, οπότε περνούν τις μέρες τους στο κρεβάτι;”
- «πώς γίνεται να ξοδεύετε ωκεανούς χρημάτων και να υπάρχουν ατέλειωτες λίστες αναμονής, μη επανδρωμένα νοσοκομεία, ελλιπείς συνθήκες, να αγοράζετε μηχανήματα που σαπίζουν, να σπουδάζετε ιατρούς που κατακτούν όλο και πιο απάτητες κορυφές και να τους χάνετε μέσα απ’ τα χέρια σας ή να κουρκουτιάζουν τα μυαλά τους στα γρανάζια του συστήματος;”
- «τί εννοείτε ότι πρέπει ο Άτλας - γιατι τόσο βάρος έχει στους ώμους του - συγγενής του ασθενή ή χρήζοντος θεραπείας να βγάλει άκρη και μεταξύ ειδικοτήτων, απόψεων αντικρουόμενων, συμφερόντων, εξόδων, κόπων, και το χειρότερο να επιβιώσει απ’ τη συναλλαγή του με Αρχές Ελέγχου, Επιτροπές, ραντεβού, Διοικήσεις, Ασφαλιστικά ταμεία και λοιπών βαμπίρ που του πίνουν αχόρταγα το αίμα;»
-“πώς τολμάτε να υπαινίσσεστε ότι υπάρχουν διοικητές νοσοκομείων με πλαστά πτυχία ή διορισμένοι με ρουσφέτια και αβαρίες, ιατροί που καλύπτουν συναδέλφους, που χρηματίζονται, πώς δεν επιβραβεύετε άλλης φάρας ιατρούς που τήρησαν τον όρκο τους, που κοιμούνται κατάκοποι μετά από 24ωρα εφημερίας, που χαρίζουν την επίσκεψη στο γεροντάκι αντί μιας ευχής, που κάνουν αγροτικό ανά την Ελλάδα;”
- «τί εννοείτε ότι, ας πούμε, ένα παιδί με Δ.Α.Δ. (διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή) μπορεί να χρειάζεται χιλιάδες ευρώ για να τις θεραπείες του και γονείς αποκλειστικά αφιερωμένους στον σκοπό αυτό και του παρέχονται ψίχουλα; Ή το άλλο που έχει βαρηκοΐα κι είναι 2,5 ετών πρέπει να πάει 4 ετών και να φοιτά σε δημόσιο και μόνον παιδικό σταθμό – άσχετα αν η μάνα σχολάει στις 5 - για να του χορηγηθεί από το ασφαλιστικό ταμείο των γονιών του ακουστικό;»
-«τί εννοείτε ότι κάθεστε απλά και τους ακούτε όλους αυτούς, εκατοντάδες χρόνια; ότι δεν κάνετε μια έτσι με το χέρι να φύγει η τύφλα απ’ τα μάτια σας; να! Μια έτσι! Γιατί δεν παίρνετε τις τύχες σας στα χέρια σας; Γιατί δεν ξεσηκώνεστε;»
Ακολούθησαν εκκωφαντικό χειροκρότημα, χειραψίες στον εξωγήινο ηγέτη από σύσσωμο το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, γεύμα 5 πιάτων και κοπή κορδέλας του νέου νοσοκομείου - σε μακέτα -.
Ο ακόμα σοκαρισμένος επισκέπτης επιβιβάστηκε στο φιλικό σκάφος συνοδεία της φιλαρμονικής, η οποία παιάνιζε το γνωστό ιατρικού ενδιαφέροντος άσμα: «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γενοκτονίες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «προαγωγός» υγείας και οι «εκδιδόμενοι» εργαστηριακοί ιατροί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία-Συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ