× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πώς νίκησε ο Απόστολος Αποστόλου

«Ποιοι συνεργάστηκαν για να μην κερδίσει η Δεξιά» -Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/3/2019

Πώς νίκησε ο Απόστολος Αποστόλου

Μιας κι είχα την τύχη να είμαι στο ψηφοδέλτιο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ» που κέρδισε τις Δημοτικές Εκλογές του 1978 και έβγαλε Δήμαρχο τον «Δάσκαλο» Απόστολο Αποστόλου, αισθάνομαι την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου σε σχέση με την Δημοτική Κίνηση «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ», που σε διαφορετικές συνθήκες σήμερα και με διαφορετικούς ανθρώπους , αποφάσισε να διεκδικήσει στις προσεχείς εκλογές τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Απ. Αποστόλου στο βιβλίο του «ΜΝΗΜΕΣ» αναφέρεται στις εκλογές εκείνες και με το γνωστό, γλαφυρό ύφος του εξηγεί πώς για να μην κερδίσει το Δήμο η Δεξιά, συνεργάστηκε με το ΚΚΕ, το ΚΚΕ εσ., το ΠΑΣΟΚ (Καραχάλιας, Χαϊτόγλου, Χρυσός κ.α.), το Δημοκρατικό Κέντρο (Αμπατζής), αλλά και ανθρώπους της Δεξιάς «που τους εκτιμούσε ο κόσμος για την εντιμότητα και τις ικανότητές τους» (Μιχ. Καμπαδέλλης, Λάκης Πίτσιος).

Τότε η Δεξιά κατέβαινε με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέκο Πεσμαζόγλου, ένα μετριοπαθή άνθρωπο, πολύ γνωστό για τη σημαντική προσφορά του στα πολιτιστικά (ΜΠΟΥΡΙΝΙ). Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων τότε έδωσε τη νίκη στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ». Οι δημότες επιβράβευσαν τη δουλειά της αυτοδιοικητικής μας παράταξης και την επέλεξαν να διοικήσει το Δήμο για δύο ακόμα τετραετίες, από το 1982 μέχρι το1990, με Δήμαρχο το Στρατή Πάλλη.

Σήμερα η Δεξιά διεκδικεί την αναβαθμισμένη με τον πρόσφατο Νόμο σε αρμοδιότητες και πόρους Τοπική Κοινότητα Μυτιλήνης, όχι με ανθρώπους σαν τον Πεσμαζόγλου, αλλά μς ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών, χρυσαυγιτών, χουντικών, ξενόφοβων, ρατσιστών, θρησκόληπτων, χουλιγκάνων, και άλλων. Του έδωσαν τον τίτλο «Ελεύθεροι Πολίτες» και ψαρεύουν ψήφους αφελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία για να νικήσει η Δημοκρατική Μυτιλήνη. Να δουλέψουν με κέφι και όραμα για να προχωρήσει η πόλη μπροστά και να καλύψει το χαμένο έδαφος της τελευταίας 20αετίας. Στην προσπάθειά τους αυτή έχουμε υποχρέωση να στρατευτούμε. Δεν βλέπω να έχουν την πρόθεση να αποκλείσουν κανένα προοδευτικό πολίτη.

Κι ένα τελευταίο, για κάποιους …εξ αριστερών φίλους: Ότι λάμπει (από ιδεολογική καθαρότητα) δεν είναι πάντα χρυσός (για τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου). Ας δούμε το «δάσος», τη «μεγάλη εικόνα», όπως την είχε δει τότε ο «Δάσκαλος»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός