× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπράβο! Επιτέλους! Αυτή είναι είδηση

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2020

Μπράβο! Επιτέλους! Αυτή είναι είδηση

Όλα τα ΜΜΕ πρώτης γραμμής, έντυπα και ηλεκτρονικά, την είχαν σε περίοπτη θέση,η ΕΡΤ αμέσως μετά τις ειδήσεις για τα ελληνοτουρκικά και τον κορωνοϊό, ο ΣΚΑΪ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, το ίδιο ο STAR και ο ALPHA, το δε MEGA εκτός από την είδηση, δηλαδή ότι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται στον κινηματογράφο τέχνης STUDIO (19,30) η ελληνική πρόταση για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Δύναμη Εξειδικευμένων Γιατρών σε καταστάσεις καταστροφών και σοβαρών επιδημιών "Χένρι Ριβ", αφιέρωσε και ένα έξτρα πεντάλεπτο για να στηρίξει την πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά. Η Καθημερινή, στην πρώτη σελίδα, φωτογραφία των κουβανών γιατρών, την είδηση με bold γράμματα 14άρια, και στην τρίτη σελίδα σχόλια που μεταξύ άλλων έγραφε "Μια ειρηνευτική ιατρική δύναμη η οποία θέτοντας υπεράνω όλων το διεθνιστικό της καθήκον και την ανθρωπιστική αλληλεγγύη έσπευσε το 2020 να προσφέρει τις γνώσεις και τις υπηρεσίες της σε δεκάδες χώρες του κόσμου που πλήγησαν βάναυσα από τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ν. Αφρική, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Τζαμάικα, το Σουρινάμ, η Γρενάδα, η Ονδούρα, η Ανδόρα..."

Τα Νέα, επίσης με φωτογραφία στο "σαλόνι" μεταξύ των σχολίων έγραφε "Κι όταν ο κορωνοϊός σκορπούσε τον φόβο και τον θάνατο ακόμα και σε προηγμένες οικονομικά χώρες δεν ταμπουρώθηκαν σπίτια τους, αλλά έσπευσαν να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους λαούς. Το Νόμπελ Ειρήνης είναι το ελάχιστο βραβείο με το οποίο η διεθνής κοινότητα μπορεί να τιμήσει τις γνώσεις, το θάρρος, τον ενθουσιασμό, τον ανθρωπισμό και κυρίως την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι κουβανοί γιατροί.

Τέλος, το Πρώτο Θέμα μεταξύ άλλων μας πληροφορούσε "η ελληνική πρόταση προς την Νορβηγική Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ σε διάστημα πέντε μηνών συγκέντρωσε πάνω από 84,000 υπογραφές ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της εργασίας, του αθλητισμού. Την πρωτοβουλία στήριξαν οργανώσεις αλληλεγγύης και αντίστοιχες κινήσεις σε 30 χώρες και την πρόταση για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους γιατρούς "Χένρι Ριβ" υπογράφουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ονειρεύονται έναν κόσμο αλληλέγγυο στις δύσκολες στιγμές και κυρίως έναν κόσμο που θα ζει ειρηνικά χωρίς πολέμους".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρελάθηκα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Όλοι αυτοί να λένε και να γράφουν τόσα καλά λόγια για τους κουβανούς γιατρούς! Ήξερα ότι η ομάδα των κουβανών γιατρών "Χένρι Ριβ" δημιουργήθηκε το 2005 μετά τον τυφώνα "Κατρίνα" και ήταν οι μόνοι που πήγαν να βοηθήσουν τους εγκατελειμμένους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης.
Ναι, οι κουβανοί γιατροί πήγαν να βοηθήσουν τους αμερικάνους μεν, αβοήθητους πλήρως δε, κατοίκους της Νέας Ορλεάνης. Κι από τότε έχουν δώσει χέρι βοήθειας σε κάθε δοκιμαζόμενο, όπου γης. Την δεκαετία του 2010 οι κουβανοί γιατροί έδωσαν τη μάχη στην Αϊτή ενάντια στην χολέρα και στη Δυτική Αφρική ενάντια στον ιό Έμπολα.
Επίσης, αυτοί γιατροπόρευαν τους φαβελάους στις βραζιλιάνικες παραγκουπόλεις, μέχρι που τους έδιωξε ο Μπολσονάρο.
Αυτά και άλλα πολλά έκαναν και κάνουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα οι "Χένρι Ριβ", όμως ξαναλέω, να λένε και να γράφουν όλοι "αυτοί",όλα "αυτά";
Τσιμπιώμουνα να δω αν κοιμάμαι ή αν είμαι ξυπνητός.

Τι το' θελα το τσίμπημα; Ξύπνησα.
Και βέβαια, όσο είδατε εσείς όλοι "αυτοί" να λένε και να γράφουν όλα "αυτά", άλλο τόσο τα είδα κι εγώ.
Γιατί όχι μόνο την είδηση, σαν είδηση, την έχουν θαμμένη εκεί που δεν φτάνει το φως του ήλιου, αλλά από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια της προβολής της δράσης των κουβανών γιατρών για την βράβευσή τους, "όλοι αυτοί" έχουν λυσσάξει.
Έχουν ξεθάψει όλα τα παλιά τους όπλα και βέβαια έχουν επινοήσει και καινούργια, με σκοπό να αμαυρώσουν την δράση των κουβανών γιατρών και βέβαια να αποτρέψουν την βράβευσή τους.

Όμως είτε βραβευθούν είτε όχι, η ζημιά γι' "αυτούς" θα έχει γίνει.
Γιατί ο κόσμος θα έχει μάθει το τι κάνουν οι κουβανοί γιατροί, και από την άλλη, ο ίδιος κόσμος ζει καθημερινά στο πετσί του τα "σκόιλ ελικίκου", τις λίστες των κολλητών Πέτσα, τις μάσκες των άλλων κολλητών, τα παλαμάκια αντί της στήριξης των ελλήνων γιατρών, την καταβαράθρωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αντί της στήριξής του, και τόσα άλλα...

ΥΓ: Ευχαριστώ το tvxs για την παραχώρηση των εντός εισαγωγικών κειμένων που στον "ύπνο μου" τα έγραφαν τα ''άλλα'' ΜΜΕ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός