× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με αφορμή τις επισκέψεις του Υπουργού Υγείας στο ΓΝ Μυτιλήνης και Νίκαιας

Γράφουν οι γιατροί ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΗΣ και ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/2/2026

Με αφορμή τις επισκέψεις του Υπουργού Υγείας στο ΓΝ Μυτιλήνης και Νίκαιας
' χρόνος ανάγνωσης

Την Παρασκευή 20/2 ο Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το ΓΝ Μυτιλήνης για τα εγκαίνια της νέας Ψυχιατρικής κλινικής και του ΚΥ Μανταμάδου. 

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα η “επίσκεψη” του Υπουργού Υγείας στο Γενικό νοσοκομείο Νίκαιας με τις γνωστές εικόνες επίθεσης της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους υγειονομικούς και τους ασθενείς, χτυπώντας και τραυματίζοντας γιατρούς και νοσηλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Εκεί ο Υπουργός και οι κυβερνητικοί βουλευτές που τον συνόδευαν αντί για χειροκροτητές βρήκαν απέναντι τους όλο το προσωπικό μαζί με τους ασθενείς να τους δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Ήταν τόσο το μένος τους απέναντι στους συγκεντρωμένους που ο Γεωργιάδης έκανε κάτι πρωτοφανές on camera  έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλάβει, περνώντας χειροπέδες, τον γιατρό παθολόγο του νοσοκομείου Δημήτρη Ζιαζιά, δήθεν ότι τον  χτύπησε και τον έφτυσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Προχώρησαν σε αυτή την χυδαία στοχοποίηση, προσπαθώντας να βρούνε ένα εξιλαστήριο θύμα που θα του φόρτωναν, με την γνωστή τους τακτική, τις ευθύνες για δήθεν ΄΄μπαχαλάκηδες΄΄ υγειονομικούς που θέλουν να δημιουργήσουν ένταση και να επιτεθούν ξυλοκοπώντας τον Υπουργό.

 Δεν υπολόγισαν όμως ότι αυτός που έπιασαν από το πλήθος είναι ένας γιατρός με μεγάλη προσφορά στο ΕΣΥ, αρχικά στα νοσοκομεία της Αχαίας και μετά στο ΓΝ Νίκαιας. Ένας αγωνιστής γιατρός που τον είχαν τιμήσει οι συνάδελφοι στην Αχαΐα με την ψήφο τους  και διατέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

 Επί σειρά ετών έχουμε εργαστεί μαζί του στους χώρους των νοσοκομείων και αγωνιστεί υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των ιατρών και του ΕΣΥ, όχι με τραμπουκισμούς αλλά με πολιτική ,συλλογική και αγωνιστική δράση .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αυτή η διαδρομή του Δημήτρη Ζιαζιά έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης από συναδέλφους που συνεργάστηκαν μαζί του ,στην φροντίδα των ασθενών αλλά και στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και από ανθρώπους που στάθηκε πλάι τους ως γιατρός.

Ο Γεωργιάδης για άλλη μία φορά προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο, με την επίθεση  στο πρόσωπο του Δ. Ζιαζιά, όλη την κοινωνία. Τον ενοχλεί που υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να υπερασπιστούν τα δημόσια αγαθά, ενώ αυτός και η πολιτική που ακολουθεί θέλει με κάθε τρόπο να τα υποβαθμίσει και να τα ξεπουλήσει .

 Η είσοδος στα νοσοκομεία δεν εμποδίζεται σε κανέναν ,αυτό υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο όλοι οι γιατροί που αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν υγεία.  Αυτό που ενόχλησε τον υπουργό είναι ότι οι γιατροί αυτοί δεν προσκυνάνε την πολιτική του και δεν του μοιράζουν λουλούδια .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Όσο ξεπουλιούνται τα πάντα ,όσο υπάρχουν κρατικά εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα, όσο η κυβέρνηση υπερασπίζεται φονιάδες λαών τότε ο υπουργός  υγείας και κάθε υπουργός είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

 Η συγκέντρωση στη Μυτιλήνη όπως και στη Νίκαια ήταν μαζικότατη γιατί τα προβλήματα στο ΓΝ Μυτιλήνης είναι τα ίδια όπως και στο ΓΝ Νίκαιας αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

 Ο Υπουργός επισκέφτηκε την Λέσβο που διαθέτει ένα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις και με μεγάλα προβλήματα διασύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα.

Λειτουργούν κλινικές και τμήματα με μόνο έναν ιατρό, να εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα.

Ήρθε να εγκαινιάσει μία ψυχιατρική κλινική με μόνο τρεις ψυχιάτρους και χωρίς κανένα παιδοψυχίατρο. Ήταν  αναγκαίο έργο το νέο κτήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής για το νησί γιατί αξίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς να εργάζονται και να νοσηλεύονται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια . Αυτό όμως δεν κουκουλώνει την συστηματική πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα της ψυχικής υγείας και την προώθηση μιας κατασταλτικής ψυχιατρικής .

 Όσο και να προσπαθούν με ψευδολογίες , απειλές και κατασταλτικά μέτρα να μας φιμώσουν δεν θα τους περάσει, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός τους,, δεν θα τους φοβηθούμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ζητείται άνθρωπος

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
Ζητείται άνθρωπος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πλημμύρες στην παράκτια ζώνη από άνοδο της στάθμης θάλασσας

Η πρόγνωσή του φαινομένου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΓΙΑΝΝΗΣ, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Ωκεανογραφίας και οι συνεργάτες του
Πλημμύρες στην παράκτια ζώνη από άνοδο της στάθμης θάλασσας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η πορεία των τοπικών πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚ. ΚΑΡΛΑΣ*
Η πορεία των τοπικών πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων ἡμεῖς ᾄδομεν;

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΑΣ, εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων ἡμεῖς ᾄδομεν;
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Εργατιά χωρίς λεφτά...»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
«Εργατιά χωρίς λεφτά...»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Αγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης παραμένει ένα αναξιοποίητο πολιτιστικό κεφάλαιο

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού του ενιαίου Δήμου Λέσβου
Ο Αγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης παραμένει ένα αναξιοποίητο πολιτιστικό κεφάλαιο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ζητείται πολιτική διέξοδος

Το αίσθημα αδιεξόδου δεν αποτελεί πολιτική υπερβολή αλλά κοινωνική εμπειρία. Χωρίς ουσιαστικές συγκλίσεις στον προοδευτικό χώρο, η προοπτική διεξόδου παραμένει αβέβαιη -Γράφει η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΤΟΥΛΙΑΝΟΥ, μέλος της ΚΕΓ του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών
Ζητείται πολιτική διέξοδος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ανθρωπισμός χωρίς Χάος. Ασφάλεια χωρίς Μίσος

Γράφει ο Άγγελος Τόλκας, πρώην Υφυπουργος Μεταναστευτικής πολιτικής και Ασύλου, Δικηγόρου ΑΠ
Ανθρωπισμός χωρίς Χάος. Ασφάλεια χωρίς Μίσος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Déjà vu με της κατάρτισης το… κάγκελο

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Déjà vu με της κατάρτισης το… κάγκελο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας

Γράφει ο: Β. Α. ΓΕΩΡΓΑΣ. «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;» [Δ. Σολωμός]
Για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Win ‑ Win» μεν, αλλά για ποιον;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
«Win ‑ Win» μεν, αλλά για ποιον;
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

16 νεκροί στην Αττάλεια από ανατροπή λεωφορείου

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, στο σημείο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με βροχή και πυκνή ομίχλη
16 νεκροί στην Αττάλεια από ανατροπή λεωφορείου