× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στρατής Κύτελης: ένα άδοξο τέλος

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος, μέλος της Ν.Ε Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/7/2023

Στρατής Κύτελης: ένα άδοξο τέλος

Ο κύριος Στρατής Κύτελης εξαναγκάστηκε να αποσυρθεί από την κούρσα των προσεχών εκλογών του Οκτωβρίου στον Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρξε ένας μέτριος έως κακός Δήμαρχος, όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η Μυτιλήνη έχει να βρει έναν καλό δήμαρχο από τα χρόνια του Στρατή Πάλλη.

Ο κύριος Κύτελης ήταν από τους κύριους υπαίτιους του ακροδεξιού - ξενοφοβικού  κλίματος που δημιουργήθηκε με αφορμή το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και δίχασε τους πολίτες της Μυτιλήνης. Ήταν από τους κύριους υποστηρικτές του στησίματος του Σταυρού στο Απελλή, που επίσης δίχασε την τοπική κοινωνία. Με αφορμή δική του προτροπή να συγκεντρωθεί κόσμος και να υπάρξει αποκλεισμός, στην είσοδο του τότε ΚΥΤ της Μόριας από την βορειοδυτική Λέσβο, δημιουργήθηκαν τα ντροπιαστικά γεγονότα στο Λιμανάκι της Θερμής. Ήταν επίσης απών κατά στην εισβολή των ΜΑΤ και την αντίσταση της τοπικής κοινωνίας. Ο κύριος Κύτελης και η δημοτική του παράταξη είναι  από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της προσφυγικής υπερδομής-φυλακής  στα Βάστρια. Δομή που χαρακτηρίζει πλέον επίσημα τη Λέσβο ως μόνιμο  χώρο εκτοπισμού και περιορισμού ανθρώπων. Το ΚΥΤ στα Βάστρια, μέσα στην καρδιά του δάσους. Με τρόμο αναλογιζόμαστε τι κινδυνεύουμε να πάθουμε  αν πιάσει οποιαδήποτε φωτιά σ’ αυτή την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κύριος Κύτελης πολιτεύτηκε ως ένας ακροδεξιός δήμαρχος. Όμως οι λόγοι που η ΝΔ τον εγκατέλειψε δεν ήταν επειδή υπήρξε ένας ακροδεξιός δήμαρχος. Αυτό ουδόλως τους ενόχλησε. Οι λόγοι που τον παραπέταξαν ήταν λόγοι εσωκομματικής διαπάλης, λόγοι εσωκομματικής νομής της εξουσίας, ήταν λόγοι μοιράσματος της λείας που λέγεται Δήμος Μυτιλήνης.

Ο κύριος Κυτέλης εκλέχτηκε δήμαρχος το 2019  με τα τεράστια ποσοστά του 49% την πρώτη Κυριακή των εκλογών και 60% τη δεύτερη. Ήταν ξεκάθαρη επιλογή των κατοίκων  της Μυτιλήνης και των χωριών του Δήμου. Όμως οι εσωκομματικές διαμάχες και συμφέροντα, δεν σεβάστηκαν αυτή την επιλογή των πολιτών και χωρίς φανερή δικαιολογία τον παραπέταξαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς ο δρόμος της πολιτικής πάρα πολλές φορές είναι βρώμικος, χωρίς αρχές, χωρίς ήθος και αξιοπρέπεια.

Ο κύριος Κύτελης όλα αυτά τα δοκίμασε σήμερα στο πετσί του. Όταν το ίδιο του το κόμμα τον πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου