
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης. Στη δήλωσή του έκανε λόγο για κυβερνητικό σχέδιο ακύρωσης της παρέλασης, με στόχο, όπως υποστήριξε, να αποδοθεί η ευθύνη στους διαμαρτυρόμενους κτηνοτρόφους.
«Το γεγονός ότι ματαιώθηκε το κυβερνητικό σχέδιο να ακυρωθεί η παρέλαση για να πέσει το φταίξιμο στους κτηνοτρόφους είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Παναγιώτης Δουδωνής απέδωσε σε μεγάλο βαθμό αυτή την εξέλιξη «στην ευπρέπεια με την οποία αγωνίστηκαν σήμερα» οι παραγωγοί, αναδεικνύοντας τη στάση που κράτησαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Ο βουλευτής, ο οποίος είχε δηλώσει πριν από την παρέλαση ότι θα βρισκόταν μαζί με τους κτηνοτρόφους και όχι με τους επισήμους, συνεχάρη τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους: εκείνα που παρέλασαν, αλλά και εκείνα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία με συνθήματα. Παράλληλα, απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε όλους όσοι πήραν μέρος στην παρέλαση.
Συνδέοντας το νόημα της επετείου με τον αγώνα των ανθρώπων της Λέσβου να παραμείνουν στον τόπο τους, ολοκλήρωσε τη δήλωσή του με τη φράση:
«Η ελευθερία σημαίνει τη δυνατότητα να ζούμε στον τόπο μας και γι’ αυτή την ελευθερία παλεύουμε όλοι σήμερα».