× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μη χαίρεστε πολύ γιατί ακολουθούν Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές το φθινόπωρο

«...η σουρεάλ κατάσταση που βιώνουμε, να ανοίγεις ένα μπάνερ ψάχνοντας φάρμακο για την αλλεργική ρινίτιδα και να βλέπεις φάτσα φόρα τη φάτσα του βουλευτού της επικρατείας σου έχει και την πλάκα της»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/5/2023

Μη χαίρεστε πολύ γιατί ακολουθούν Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές το φθινόπωρο

 Γράφει ο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα μια σκάρτη βδομάδα έμεινε έως τις εκλογές της 21ης Μαΐου και δε σας κρύβω πως ανυπομονώ, μετρώντας τις μέρες να περάσουν μία μία, αν και το πιθανότερο είναι πως μόνο θα φτάσουμε στο τέρμα του πρώτου μέρους της προεκλογικής περιόδου. Ωστόσο, η ουσιώδης διαφορά, σε σχέση με τις δεύτερες πιθανές εκλογές στις αρχές Ιουλίου, είναι πως τότε γίνονται με λίστα. Έτσι για καλή μας τύχη σε μόλις πέντε μέρες ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία των λαοπρόβλητων υποψηφίων βουλευτών.

Παλιότερα, σαν πλησίαζαν οι εκλογές, αν ήθελε κανείς να ενημερωθεί για τους υποψήφιους, τους άκουγε στο ραδιόφωνο, τους έβλεπε στην τηλεόραση σε πολιτική εκπομπή, μπορεί και να πήγαινε σε καμμιά τους ομιλία αν ήταν πιο μερακλής. Τώρα όλα αυτά είναι πολύ παρωχημένα. Αυτό που άλλαξε και περιμένω μέρα τη μέρα να τελειώσει επιτέλους, είναι η προσέγγιση των υποψηφίων, αυτών που μας κυνηγούν όχι πια από πόρτα σε πόρτα αλλά από κινητό σε τάμπλετ και οθόνη υπολογιστή. Οι υποψήφιοι χτυπούν τις διαδικτυακές μας θύρες όλο το 24ωρο, είναι παντού, είναι οι νέοι ηλεκτρονικοί διώκτες και κυνηγοί.

Θυμάμαι στο παρελθόν να μιλάνε για υποψήφιους που είχαν το ταλέντο να «ψαρεύουν» ψήφους, είτε λόγω κοινωνικότητας είτε επειδή έκαναν νωρίτερα, ως βουλευτές, τα ρουσφετάκια ή τις ρουσφετάρες τους. Επίσης, οι εκλογοπατέρες των προηγούμενων δεκαετιών δεν έχαναν καμμιά εκδήλωση, γάμο, κηδεία, εγκαίνια, βαφτίσια για να υπενθυμίζουν στο λαό της εκλογικής τους περιφέρειας πως είναι δίπλα του, ειδικά την περίοδο πριν την κάλπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι αγαπημένοι μας υποψήφιοι είναι δίπλα μας, πριν λαλήσει ο πετεινός, με τη τσίμπλα στο μάτι, μέσω διαδικτύου. Όπου και να κλικάρεις, ξεπετάγονται από το πουθενά, σε καταδιώκουν στην κάθε αναζήτηση, σαν το κογιότ που κυνηγά ατέρμονα και παθιασμένα το δύσμοιρο μπι-μπι. Δυστυχώς για μένα, λόγω επαγγέλματος, είχα την «ατυχία» να υποστώ σχεδόν 20 αλλαγές κατοικίας τα τελευταία 35 χρόνια αλλά ταυτόχρονα και να διατηρήσω το ίδιο μέιλ και τον ίδιο αριθμό κινητού. Ας πρόσεχα, τη δική μου ιντερνετική πόρτα, αλίμονο μου, χτυπούν υποψήφιοι από πολλές περιοχές, χωρίς να γνωρίζουν πως πλέον δεν κατοικώ εκεί.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, όπου και να περιηγηθώ διαδικτυακά παραμονεύει και κάποιος υποψήφιος για να με ενημερώσει για τις δραστηριότητές του. Ένας παλιός συνάδελφος, απόστρατος, μια και όπως έγραψε προ καιρού ο Στρατής Μπαλάσκας πολλοί ένστολοι όταν συνταξιοδοτούνται συλλαμβάνουν την ονείρωξη να σώσουν τη χώρα, με βομβαρδίζει καθημερινά με ασύλληπτο αριθμό sms που με πληροφορούν για την καθημερινή του δραστηριότητα. Ξεκινά σχεδόν χαράματα και τελειώνει αργά τη νύχτα, ακάματος και υπερδραστήριος κι ας πολιτεύεται στη Θεσσαλονίκη που ποτέ μου δεν έχω ψηφίσει ούτε πρόκειται να ψηφίσω. Φυσικά, δεν έχω ιδέα που βρήκε τον αριθμό μου, και ωιμέ - ωιμέ δεν μου δίνει τη δυνατότητα να απαντήσω στα μηνύματα για να του πω πως άδικα με πληροφορεί ότι αύριο θα επισκεφτεί τη λαϊκήκαι το απόγευμα θα βγει στο τοπικό κανάλι. Σκασίλα μου μεγάλη για τις θέσεις του και σκασίλα του ακόμα πιο μεγάλη που δεν με ενδιαφέρουν, αυτός θα μου τις περιγράφει μέχρι τελικής πτώσεως.

Μια ακόμα άγνωστη, αλλά ομολογουμένως συμπαθέστατη κυρία από Β΄ Αθηνών, έχει πληρώσει εταιρία να στέλνει ειδοποιήσεις στο facebook, κάθε τρεις και λίγο πως θα περάσει τη μέρα της. Μονάχα πότε πάει τουαλέτα για την ανάγκη της δεν μαθαίνω, το υποψιάζομαι από τα κενά διαστήματα, όλα τα άλλα τα ξέρω πολύ καλά. Τους έστειλα μήνυμα για να σταματήσουν, τους πληροφόρησα και για το δικό μου πρόγραμμα, έγραψα πως δε με ενδιαφέρει καθόλου που αντάλλαξε απόψεις με το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Περιστερίου, αλλά δεν πήρα απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε έναν άλλο από Πειραιά μεριά, επίσης απόστρατο και νυν βουλευτή, ο οποίος μάλιστα καθόλου δεν μου άρεσε και ως ανώτατος στρατιωτικός, μπήκα στον κόπο να τηλεφωνήσω, ρωτώντας που βρήκε τον αριθμό μου. Ένας πολύ ευγενικός νέος μου απάντησε πως αυτή είναι η δουλειά τους και να κάνω υπομονή.

Εμ δεν κάνω και τίποτα άλλο τόσα χρόνια από υπομονή, θέλω δεν θέλω, αν και κλείνοντας, θα την πω την αμαρτία μου, τους απείλησα με χιούμορ πως αν συνεχίσουν να μου στέλνουν ειδοποιήσεις που θα μιλήσει ο υποψήφιος θα κάνω κι εγώ προσωπική εκστρατεία εναντίον του στο facebook, αλλά σιγά που μάσησαν, με ευχαρίστησαν ευγενικά και μου το έκλεισαν στη μούρη. 

Υποθέτω πως ελάχιστα τους ενδιαφέρει όλους αν διαβάζουμε αυτά που κοινοποιούν, απλά κάποιοι πληρώνονται για να μας πιέζουν ή το κάνουν έχοντας σαδιστικές ανησυχίες. Από την άλλη, αυτή η σουρεάλ κατάσταση που βιώνουμε, να ανοίγεις ένα μπάνερ ψάχνοντας φάρμακο για την αλλεργική ρινίτιδα  και να βλέπεις φάτσα φόρα τη φάτσα του βουλευτού της επικρατείας σου έχει και την πλάκα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης για να έρθουμε και στα δικά μας, τα τοπικά, δεν κρύβω τον άκρατο ενθουσιασμό μου για την επίδραση του πολιτικού αγώνα στην  βελτίωση της εμφάνισης των ανθρώπων που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική. Δηλώνεις υποψήφιος βουλευτής κι αν είσαι άντρας ξανανιώνεις. Ονόματα δε λέμε, αλλά δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε πως η απλή εκδήλωση υποψηφιότητας κάνει τον 75ντάρη άντρα να δείχνει 50ντάρης και βγάλε και τον οποιονδήποτε αρσενικό να πλησιάζει σε γοητεία τον Μικ του Baywatch.

Οι δε κυρίες στις αφίσες τους, μόλις βγήκαν από το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής και ευεξίας, γοητεία ακαταμάχητη, τόσο πολύ ρετουσαρισμένες που χθες συνάντησα μια υποψήφιο να τρώει αμέριμνη σε ταβέρνα, υποψιάστηκα αρχικά πως ήταν η μάνα της κι αργότερα κατάλαβα πως δυστυχώς επρόκειτο για την ίδια. Αυτοί δεν είναι υποψήφιοι βουλευτές αλλά απελπισμένοι σε αναζήτηση γαμπρού ή νύφης, έστω απλά ενός περιστασιακού ραντεβού στο tinder, σε έναν άτυπο διαγωνισμό για τη δημοσίευση της πιο fakeαπαστράπτουσας φωτογραφίας που θα μπορούσε να δημιουργηθεί. 

Αν η πλαστή εικόνα εραστή που αναζητά ψήφους, συνοδεύεται και από αντίστοιχα πλαστές υποσχέσεις και ιδέες, τρομάζω για την αλήθεια πίσω από το lifting. Είπαμε η εμφάνιση παίζει και αυτή το ρόλο της, δεν περιμένω να τους δω μούρτζουφλους ή ξεμαλλιασμένους, με τις πιτζάμες ή αμακιγιάριστους, αλλά λιγάκι αληθοφάνεια δεν θα έβλαπτε.  Κι άντε για νέους υποψήφιους που κατεβαίνουν για πρώτη φορά το καταλαβαίνω, θέλουν να χτίσουν εικόνα, θέλουν να γίνουν συμπαθείς σε όσους δεν τους γνωρίζουν.Αλλά και οι παλαιότεροι, αυτοί που τους ξέρουμε καλά στο νησί μας, που τους συναντάμε στο δρόμο και μέσα σε ένα μήνα δείχνουν λες και μόλις βγήκαν από το ιατρείο Φουστάνου, τριάντα χρόνια νεότεροι;

Λίγες μέρες ακόμα υπομονή σας συστήνω και θα γλυτώσουμε από την αρρενωπότητα και τη γοητεία τους. Θα απαλλαγούμε από την καθημερινή τους ενημέρωση και δυστυχώς δε θα ξέρουμε ποιους συνάντησαν, με ποιους συνέφαγαν, που πήραν το καφεδάκι τους και ποιοι τους είπαν τον πόνο τους. Αλλά μη χαίρεστε πολύ γιατί ακολουθούν Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές το φθινόπωρο, να είμαστε καλά και υγιείς, δε γλυτώσαμε ακόμα, τα μοντέλα και οι κούκλοι θα επανέλθουν δριμύτεροι, Ελλάδα Next Top Candidates Models… to be continued.

 

* Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ είναι Ταξίαρχος σε αποστρατεία

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*