× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένα άγνωστο «ρουσφέτι» από το Νεκτάριο Σαντορινιό

Όταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου που «έφυγε» σήμερα, περηφανευόταν πως το μόνο ρουσφέτι που έκανε ήταν να στείλει τους προσκόπους.... στη Γυάρο!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 13/2/2023

Ένα άγνωστο «ρουσφέτι» από το Νεκτάριο Σαντορινιό
' χρόνος ανάγνωσης

Καλοκαίρι του 2018 και οι Ανιχνευτές, μεγάλοι έφηβοι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης, ετοιμάζουν τη θερινή μεγάλη τους δράση. Προορισμός η Σύρος, η Μύκονος, η Δήλος και ... η Γυάρος! Είχαν βρει πώς θα πήγαιναν και θα γύριζαν από τα μεγάλα νησιά, πως από τη Μύκονο θα πήγαιναν στη Δήλο αλλά στη Γυάρο, που ήταν δίπλα στη Σύρο και ήταν και φορτωμένη μπόλικες ιστορίες, πώς θα έφταναν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπήκαν τα «μεγάλα μέσα». Ξεπερνώντας τη λειτουργία του παιχνιδιού για τους Ανιχνευτές που λέει πως όλα πρέπει μόνοι τους να τα ετοιμάζουν, απευθύνθηκα στο Νεκτάριο Σαντορινιό που βρίσκονταν εκείνες τις μέρες στη Μυτιλήνη.

«Θα πείς την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να δώσει διαταγή με ένα σκάφος σε μια περιπολία τους να πάει τα παιδιά και τους βαθμοφόρους τους στη Γυάρο;»

Χαμογέλασε ο Υπουργός. «Ρε θα γελάνε όσοι το μάθουν. Χώρια που δε θα το πιστεύουν κιόλας. Ρουσφέτι από Υπουργό να πάνε κάποιοι στη Γυάρο;». Ήξερε βέβαια την αξία του ταξιδιού για τα παιδιά αυτά. Και σε λίγες μέρες στάλθηκε το χαρτί χάρη στο οποίο θα γινόταν πραγματικότητα αυτό το ταξίδι. Το οποίο βέβαια δεν έγινε για λόγους ασφάλειας μια και οι δυνατοί αγέρηδες που φυσάγαν εκείνη τη μέρα δεν θα επέτρεπαν την αποβίβαση και προπάντων την ασφαλή επιβίβαση.   Η Γυάρος βλέπετε δεν διαθέτει λιμάνι. Παλιότερα όταν το νησί ήταν «τόπος διακοπών» ο κόσμος έβγαινε στο νησί με βάρκα που ξεκίναγε από το καράβι που έμενε αρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νεκτάριος όμως το είχε και το έλεγε. Και μάλιστα με καμάρι. Έκανα ένα ρουσφέτι στη ζωή μου ως υπουργός. Πήγα τους Προσκόπους στη Γυάρο!

Σήμερα το θυμήθηκα ετούτο στο άκουσμα του χαμού του μόλις 51 ετών πολιτικού. Του ανθρώπου που κόντρα στα δύσκολα της εποχής καθιέρωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους νησιώτες. Καθιστώντας για αυτούς το δικαίωμα στη μετακίνηση ίσο με αυτό όλων των άλλων Ελλήνων. Τώρα θα μου πείτε ποιος το θυμάται το Μεταφορικό Ισοδύναμο αφού οι κρατούντες φρόντισαν να το απαξιώσουν δίνοντας το οπότε το θυμηθούν.

Ας το ξαναθυμηθούμε πατριώτες, κι ας το θυμόμαστε εμείς. Και προπάντων να το θυμηθούμε τη μέρα των εκλογών. Οπότε αυτές γίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η φυλακή όσων «δεν συνεμορφώθησαν….» στη Μυτιλήνη

Παρασκευή 21 Απριλίου 1967, δυο μέρες πριν την Κυριακή των Βαΐων, στην Ακαδημία Μυτιλήνης
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο εγγονός του Φώτη Κόντογλου γυρίζει το χρόνο πίσω

«Βρισκόταν σε έναν άλλο κόσμο και με έπαιρνε κι εμένα μαζί του» λέει ο Φώτης Μαρτίνος
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πάσχα 1913 στη Λέσβο‑ Το Πάσχα της λεφτεριάς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Τι παναπεί… πας και τρως ψουμάρες;»

Η 92χρονη θεία Δέσποινα μίλησε για δίαιτα, αλλά και για την αναγκαιότητα ο άνθρωπος να «αυτοκυβερνιέται» στην παρουσίαση του βιβλίου του ανηψιού της, Βασίλη Κατσίλα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή των Βαΐων

Η υποδοχή του Χριστού με τα Βάγια και τα έθιμα της νηστείας
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πρώτη νίκη της ζωής

Το Σάββατο του Λαζάρου στη Λέσβο και στη Μικρασία
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μάθημα ιστορίας σε μεγάλο ακροατήριο με τον Σταύρο Παναγιωτίδη

Αγαπήθηκαν και στη Μυτιλήνη οι «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας»
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η συμβολή της Λέσβου στην Επανάσταση του 1821 από την έρευνα του Στρατή Αναγνώστου

Σημαντική εκδήλωση ιστορικής μνήμης από την Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών σε συνεργασία με τις εκδόσεις REPRO Graphics και την Αντωνία Σάββα
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τα ...Fake News της Επανάστασης!

Πως οι ψεύτικες ειδήσεις κυκλοφορούσαν ακόμη και από τους ίδιους τους οπλαρχηγούς του 1821. Στο επίκεντρο της φημολογίας, οι Ρώσοι, ο Υψηλάντης, η κατάληψης της πόλης και η «Αόρατος Αρχή»
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ελεύθερο Πάσχα και 25η Μαρτίου στη Μικρά Ασία του 1920

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ*
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι ζωγραφιές – «φωτογραφίες» των ηρώων της επανάστασης του 1821

Ο άγνωστος Βαυαρός φιλέλληνας που ζωγράφισε και διέσωσε τις μορφές των ηρώων της επανάστασης στα πεδία των μαχών-Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κώτσος Λούης, ένας γραφικός πατριώτης

Γράφουν η ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ και ΦΑΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΟΥ