× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σας προλάβαμε, ω Αθηναίοι

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/11/2021

Σας προλάβαμε, ω Αθηναίοι

Η δημοτική αρχή, του Δήμου Αθηναίων, κλείνει αιφνιδιαστικά τη δομή του Ελαιώνα, έγραψαν οι εφημερίδες τις προηγούμενες μέρες. Ακόμα και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αιφνιδιάστηκε. Να θυμηθούμε ότι ο Δήμος ανέλαβε πέρσι να κατασκευάσει συμπληρωματική δομή για αναγνωρισμένους πρόσφυγες στον ίδιο χώρο. Ακόμα ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει, τον Μάιο, τη μετατροπή της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα σε Εθνικό Κέντρο Ένταξης Προσφύγων! Τι ωραία που ακούγονται οι κάθε είδους και μορφής εξαγγελίες. Ακούει ο κάτοικος της περιοχής, ο πολίτης, τον όμορφο, ομολογουμένως, τίτλο του προγράμματος, της δραστηριότητας και νιώθει τουλάχιστον καλά. Σου λέει, το έχουν επεξεργαστεί, μελετήσει το θέμα, σίγουρα κάτι θα γίνει. Αμ δε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας προλάβαμε, ω Αθηναίοι στα κλεισίματα δομών που υποστήριζαν πρόσφυγες και στις ανάλογες εξαγγελίες, εμείς οι Λέσβιοι. Σας προλάβαμε και χρονικά και ποσοτικά. Ο Δήμος Μυτιληναίων έχει κλείσει τις δομές φιλοξενίας που λειτουργούσαν στον χώρο του ΠΙΚΠΑ και στον δημοτικό καταυλισμό στην πασίγνωστη περιοχή Καρά Τεπέ. Η δομή του ΠΙΚΠΑ έκλεισε στις 30 Οκτωβρίου 2020 και του Καρά Τεπέ στις 7 Μαΐου 2021. Στο ΠΙΚΠΑ η εκκένωση έγινε στις 6.30 τα ξημερώματα με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Ομοίως κλείνουν, σταματάνε να φιλοξενούν, το ένα μετά το άλλο και τα διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Το ρήμα που ακούγεται είναι κλείνουν και το αντίστοιχο ουσιαστικό κλείσιμο σε όλες τις περιπτώσεις και εξαγγελίες.

Περιχαρής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παρευρίσκεται, κάποιες φορές, και  ανακοινώνει την παράδοση στον Δήμαρχο Μυτιλήνης και κυρίως παρουσιάζει τα οφέλη που θα προκύψουν στην τοπική κοινωνία. Με το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο χώρος θα ετοιμαστεί για να λειτουργήσουν παιδικές κατασκηνώσεις, όπως γινόταν παλιά. Αυτό μάλιστα προσδιορίστηκε χρονικά για το φετινό καλοκαίρι, του 2021. Μέχρι ανέγερση δημοτικού σχολείου στον χώρο ακούστηκε, για τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής. Το καλοκαίρι πέρασε και τίποτα δεν έγινε. Ο άλλος χώρος, του Καρά Τεπέ, θα αναμόρφωθεί για να λειτουργήσει ως πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπως ήταν πριν πολλά χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε πολύ κοντά χρονικά έτσι ώστε να έχουμε κάτι πρακτικό. Περιμένουμε πάντως. Όσο αναφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις και το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής πέρασαν σε αχρηστία και απαξίωση εδώ και πολλά χρόνια, από την πρακτική του ίδιου του Δήμου. Δηλαδή από τα πρόσωπα που διοίκησαν τον Δήμο και αρκετά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ήταν και συνεχίζουν να είναι σύμβουλοι, ίσως με άλλα ψηφοδέλτια.

Ο σκοπός και ο στόχος και στις δύο πόλεις, Μυτιλήνη και Αθήνα, είναι ένας να φύγουν οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες, να δυσκολευτεί η ζωή τους. Αυτό δε μας λένε φανερά υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι;            

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γενοκτονίες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «προαγωγός» υγείας και οι «εκδιδόμενοι» εργαστηριακοί ιατροί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία-Συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ