× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο δικός μου Μίκης!

του ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2021

Ο δικός μου Μίκης!

Ήταν ίσως ο σπουδαιότερος άνθρωπος που είχα την τύχη να συναντήσω στην ζωή μου. Πέρασα απίστευτες στιγμές κουβεντιάζοντας μαζί του στο σπίτι στην Ακρόπολη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή το θάνατο του θέλω να πως λοιπόν δύο λόγια για το πως γνώρισα τον Μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Ένα μεσημέρι δέχθηκα ένα τηλέφωνο στην Νομαρχία «θέλει να σας δει ο Μίκης κ. Νομάρχη» μου είπαν. «Σίγουρα εμένα;» απάντησα. «Ναι εσάς, μου είπε η γυναίκα στην γραμμή αύριο 6 το απόγευμα στο σπίτι του. Θα έρθετε;».

Χωρίς να σκεφτώ τίποτα είπα ναι. Χωρίς να έχω ιδέα τι μπορεί να με ήθελε Αλλά δεν ρώτησα κιόλας. Πήρα ένα αγαπημένο φίλο μου που ήξερα ότι έχει επαφές μαζί του. «Το ξέρω μου είπε, θα είμαι και εγώ».

Έξη παρά ένα λεπτό χτύπησα το κουδούνι. Άνοιξε η κόρη του Μαργαρίτα «ελάτε σας περιμένει» και η απορία για την αιτία της πρόσκλησης με έτρωγε. Στο αγαπημένο γραφείο του ήταν αρκετοί ακόμα. Αν θυμάμαι καλά ήταν ο Παύλος Τσιμπάς, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Μανώλης Κάρλας από τη Σάμο, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ίσως και άλλοι δυο – τρεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευχαριστώ κύριε Θεοδωράκη...» ψέλλισα. «Μίκης» μου απάντησε επιτακτικά. Και ξεκίνησε: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να φέρω κοντά Έλληνες και Τούρκους μια πλησιάζουμε μια χανόμαστε. Εγώ είμαι μεγάλος πια αποφάσισα να τεθεί επικεφαλής κάποιος νεότερος για να τρέξει την προσπάθεια αυτή, πάντα κάτω από τον τίτλο ‘Θεοδωράκεια’».

Ακολούθησε συζήτηση έλεγαν όλοι πώς πρέπει να γίνουν οι κινήσεις από Ελληνικής πλευράς.

«Από Τουρκικής πλευράς θα είναι επικεφαλής ο Λιβανελί. Από μας θα είναι ο Νομάρχης Λέσβου» είπε. «Κάγκελο» εγώ. Εξήγησε το σκεπτικό του, ευθύνη τεράστια για μένα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι είχα την μεγάλη τύχη να τον επισκέπτομαι συχνά και να μένω ώρες μαζί του. Αγέρωχος Έλληνας μου έχει διηγηθεί απίστευτες ιστορίες, που χρειάζονται ώρες για να τις γράψω. Λάτρευε την Μυτιλήνη, την Χίο αλλά και τον τόπο εξορίας του την Ικαρία. Κορυφαία στιγμή της συνεργασίας μαζί του η συνέντευξη τύπου στον Ιανό όπου ανακοίνωσε την απόφαση του και το τι θέλουμε να κάνουμε με την προσπάθεια αυτή. Κορυφαία εκδήλωση η συναυλία στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους της Ηλίας!

Μετά από καιρό με φώναξε και μου είπε «σταματάμε γιατί οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει». Έτσι ήταν ο Μίκης, πάντα η Πατρίδα πάνω από όλα. Συμφωνούσες δεν συμφωνούσες μαζί του είχε τον τρόπο να σε πείθει. Κρητικός 100%, λεβέντης και μοναδικός για την Ελλάδα μας!

Καλό ταξίδι Μίκη, η Ελλάδα σε ευγνωμονεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

* Ο ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ διετέλεσε Δήμαρχος Γέρας, Νομάρχης Λέσβου και βουλευτής Λέσβου. Το βίντεο είναι από τη συναυλία στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους της Ηλείας και από τη συνέντευξη τύπου για τα «Θεοδωράκεια» στον «Ιανό»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας