× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δήλωση της προέδρου Δ.Ε. Αγιάσου Διαμάντως Ρουγκέλη

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για αναφορές στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2021

Δήλωση της προέδρου Δ.Ε. Αγιάσου Διαμάντως Ρουγκέλη

Παρακαλώ όπως δημοσιευθεί αυτολεξεί το περιεχόμενο της παρούσας μου στην ιστοσελίδα www.stonisi.gr και όπως αναγνωσθεί δημόσια στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή « Πρωινοί Διάλογοι » του σταθμού σας, προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας, σχετικά με τις δηλώσεις μου κατά την συνέντευξη που σας παραχώρησα στις 5-3-2021, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύθηκε και στον ως άνω ιστότοπο της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Την 5η Μαρτίου 2021 παραχώρησα συνέντευξη στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του τοπικού ραδιοσταθμού «Ν 99 fm», η οποία τιτλοφορείται «Πρωινοί Διάλογοι». Το δε περιεχόμενο της συνέντευξής μου φιλοξενήθηκε και στην ιστοσελίδα www.stonisi.gr με την ανάρτηση του από 05-03-2021 δημοσιεύματος με τον τίτλο «Πήρε εξιτήριο και τον παράτησαν στο κέντρο της Αγιάσου» στο οποίο ενσωματώθηκε η ηχητική αναμετάδοση της συνέντευξής μου.

Με την παρούσα μου ανακαλώ δημοσίως τις αναφορές μου σε βάρος του
Ε.Ο.Δ.Υ και των εργαζομένων του και ειδικότερα τις δηλώσεις μου ότι «το πρωί ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου με διακριτικά του Ε.Ο.Δ.Υ. ανέβηκε στο χωριό, άνοιξε την πόρτα και άφησε στη μέση του δρόμου έναν ζαλισμένο και εμφανώς ηλικιωμένο άνθρωπο», καθώς επίσης και τα σχόλια που έκανα για τους εργαζόμενους του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σέβομαι απόλυτα το έργο του Ε.Ο.Δ.Υ και τον καθημερινό αγώνα που με αυταπάρνηση δίνουν οι εργαζόμενοί του για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε εκ μέρους μου πρόθεση συκοφάντησης και προσβολής των εργαζομένων του Ε.Ο.Δ.Υ. ούτε και υποτίμησης της αναντίρρητα σημαντικής συνδρομής του Ε.Ο.Δ.Υ. στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την προστασία και βελτίωση της υγείας και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τις δηλώσεις μου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνω ότι δεν είχα Ιδία γνώση για το περιστατικό με την μετακομιδή του ηλικιωμένου άνδρα και δεν είδα Ιδίοις όμμασι το αυτοκίνητο που φέρεται να τον μετέφερε στην Αγιάσο Λέσβου, αλλά αντίθετα, βασίστηκα μόνο στα λεγόμενά του και δεν προέβην σε έλεγχο και εξακρίβωση των λεγομένων του.

Ανακαλώ τη δήλωσή μου ότι το όχημα που μετέφερε τον ηλικιωμένο άνδρα έφερε πάνω του διακριτικά του Ε.Ο.Δ.Υ., καθότι αφενός κάτι τέτοιο δεν το διαπίστωσα Ιδίοις όμμασι, αφετέρου εξακρίβωσα μετά και από επικοινωνία με το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» ότι συγκεκριμένα ο Ε.Ο.Δ.Υ. δεν διέθεσε κάποιο όχημα για την μεταφορά του ηλικιωμένου άνδρα από το νοσοκομείο προς το χωριό της Αγιάσου, ως άλλωστε δεν ήτο και αρμόδιος ο Ε.Ο.Δ.Υ για μια τέτοια μετακομιδή.

Συνεπώς, κατόπιν εξακρίβωσης και προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, ο Ε.Ο.Δ.Υ και οι εργαζόμενοί του δεν διενήργησαν την μεταφορά του ηλικιωμένου άνδρα στις 5-3-2021 και ως εκ τούτου δεν τον εγκατέλειψαν στο χωριό της Αγιάσου, όπως εσφαλμένως δήλωσα. Σημειωτέον ότι ακόμα διερευνάται το ποιος παρέλαβε από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης τον ηλικιωμένο άνδρα και τον άφησε μόνο του στο χωριό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ομοίως, ανακαλώ τις δηλώσεις μου και τους χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβην για τους εργαζομένους του Ε.Ο.Δ.Υ, για τους οποίους ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ανέφερα ότι «πέταξαν τον 90χρονο», κάνοντας συγχρόνως λόγο ΑΒΑΣΙΜΑ για «αναλγησία των υπαλλήλων» του Ε.Ο.Δ.Υ και ζητώντας ΑΝΑΙΤΙΑ «να τιμωρηθούν και να συνετιστούν, για να γίνει παράδειγμα προς μίμηση».

Προς αποκατάσταση των προρρηθέντων, εκφράζω την βαθειά μου λύπη για όσα εσφαλμένα δήλωσα για τον Ε.Ο.Δ.Υ και τους εργαζομένους του, παρασυρόμενη από την ευαισθησία μου για τους ευπαθείς και ανήμπορους συμπολίτες μας λόγω και του λειτουργήματός μου ως νοσηλεύτριας και δηλώνω με την παρούσα μου ότι αναγνωρίζω πως οι εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ. παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση, ανταποκρινόμενοι πλήρως στα καθήκοντά τους, σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες εργασίας, εκτιθέμενοι συνεχώς σε έναν «αόρατο κίνδυνο» με μοναδικό σκοπό να σώσουν εμάς και να μας εξασφαλίσουν το πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία μας.

Τέλος, επισημαίνω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε εκ μέρους μου δόλος προς συκοφάντηση του Ε.Ο.Δ.Υ. και των εργαζομένων του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου