× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυτές τις γιορτές τρώμε σελινάτο και αρνί στη σούβλα με θέα τον Λεπέτυμνο

Στο ψητοπωλείο – ταβέρνα «ο Λεπέτυμνος», δοκιμάζουμε μοναδικές λεσβιακές γεύσεις πλασμένες με αγάπη και παράδοση

Δημοσίευση 22/12/2024

Αυτές τις γιορτές τρώμε σελινάτο και αρνί στη σούβλα με θέα τον Λεπέτυμνο
' χρόνος ανάγνωσης

Σκαρφαλωμένο στο όρος Λεπέτυμνος , μέσα σε ένα τοπίο που σφύζει από φυσική ομορφιά και ιστορική αύρα, το ψητοπωλείο-ταβέρνα «ο Λεπέτυμνος» αποτελεί ένα γαστρονομικό κόσμημα. Με ρίζες στην οικογενειακή παράδοση και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, εδώ γεννιούνται πιάτα που ξεχειλίζουν από μεράκι, ποιότητα και σεβασμό στη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το ζεστό στέκι, η φιλοξενία δεν είναι απλώς τρόπος ζωής – είναι τέχνη, που ενώνει τη μαγεία της παράδοσης με γεύσεις που καθηλώνουν και προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ψυχή της ελληνικής κουζίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο «Λεπέτυμνος» είναι ιδανικός προορισμός για τις γιορτές μαζί  με τους αγαπημένους φίλους και την οικογένειά σας. Αυτές τις όμορφες μέρες, το κατάστημα ετοιμάζει με προσοχή και αγάπη τα πιο εκλεκτά πιάτα για να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική επιθυμία. Από το παραδοσιακό σελινάτο, το οποίο συνδυάζει υπέροχες γεύσεις με την αυθεντικότητα της ελληνικής παράδοσης, μέχρι το εξοχικό και το γεμιστό αρνί, κάθε πιάτο αποτελεί μια πανδαισία  για τις αισθήσεις. Αυτό που ξεχωρίζει ωστόσο  είναι το αρνί στη σούβλα, που με την τέχνη και το μεράκι του ψησίματος δημιουργεί ένα άρωμα που προκαλεί την όρεξη και σαγηνεύει τον ουρανίσκο, κάνοντάς το μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές.

Αυτά τα πιάτα, φτιαγμένα με φρέσκα υλικά και με παραδοσιακές συνταγές, φέρνουν κοντά την οικογένεια και τους φίλους γύρω από το τραπέζι, προσφέροντας μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλοξενία είναι εξαιρετική και εντυπωσιακή, καθώς το προσωπικό φροντίζει τους επισκέπτες του με ζεστασιά και φιλικότητα, δημιουργώντας οικογενειακή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες δεν απολαμβάνουν μόνο το φαγητό, αλλά βιώνουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τις ημέρες των γιορτών, όταν οι ανθρώπινες σχέσεις και η ζεστασιά της οικογένειας είναι στο επίκεντρο.

Για όσους επιθυμούν κάτι πιο ιδιαίτερο ή έχουν ειδικές προτιμήσεις, το κατάστημα είναι πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει, προσφέροντας πιάτα κατά παραγγελία, όπως τον παραδοσιακό πετεινό με χυλοπίτες ή οποιοδήποτε άλλο φαγητό ζητήσει ο πελάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ψητοπωλείο – ταβέρνα «ο Λεπέτυμνος» είναι ανοιχτό καθημερινά και για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6981477320.

Επισκεφτείτε το και ανακαλύψτε όχι μόνο την αυθεντική γεύση της ελληνικής κουζίνας, αλλά και την πραγματική έννοια της παράδοσης και της φιλοξενίας. Μας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί, γύρω από το τραπέζι, με φαγητό γεμάτο αγάπη, παράδοση και γεύση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κάποτε σαν σήμερα οι Ανεμότρατες, έβγαιναν αλλιώς...

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Υπομονή

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΕΤΣΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

10 Σεπτέμβρη 1944: Η Λέσβος ελευθέρα!

81 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου από τις Ναζιστικές δυνάμεις κατοχής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η ιστορία ενός χαμένου σταυρού, στα Μοσχονήσια της Μικράς Ασίας

Με σεβασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα το μνημόσυνο των Αγίων της Μικράς Ασίας. Ο πατήρ Αθανάσιος Γιουσμάς μίλησε για την ιστορία τους και τις μνήμες των Ελλήνων
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένας «πατέρας από φως»

Μια μέρα σαν τη σημερινή πριν δέκα χρόνια, σε ηλικία μόλις 57 ετών, έφυγε από τη ζωή ο παπά Στρατής Δήμου από το Κεράμι της Λέσβου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

40 χρόνια από τον θάνατο του Λέσβιου «Δασκάλου» Παναγιώτη Σαμαρά

Αφιέρωμα από τους ΦΙΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εξέγερση στο λεκανοπέδιο Καλλονής Λέσβου. Αύγουστος 1944

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Μια Μυτιληνιά στην Κωνσταντινούπολη

Tο εντυπωσιακό μαρμάρινο άγαλμα της Αρτέμιδος ανακαλύφθηκε στο νησί της Λέσβου κατά τη δεκαετία του 1860 και μεταφέρθηκε αμέσως στην Κωνσταντινούπολη
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Παραμονή της Παναγιάς στην Αγιάσο με άδεια της Χωροφυλακής

Ντοκουμέντα από τις μέρες της Χούντας και τις καθαιρέσεις αυτοδιοικητικών διότι… «δεν συνεμορφώθησαν» -Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εξερευνώντας τα ιστορικά τοπόσημα της Λήμνου και τον ρόλο της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Από τη στρατηγική βάση στον τόπο της μνήμης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Καθημερινές γυναικείες ιστορίες από τη Λέσβο των αρχών του 20ού αιώνα

Όπως αποτυπώθηκαν στον τοπικό Τύπο- Γράφουν η ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ και η ΦΑΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι δυο μεριές της θάλασσας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ συγγραφέας, Δρ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας