× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρουσία Αστυνομίας η δράση για την Ημέρα Υγείας

Μόνιμες προσλήψεις ζητά η Ένωση Γιατρών- Καταγγελία της «Ανταρσίας στο Αιγαίο»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/4/2020

Παρουσία Αστυνομίας η δράση για την Ημέρα Υγείας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή συμβολική κινητοποίηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Ας σημειωθεί ότι και στην Αθήνα όπου πραγματοποιούνταν ανάλογη δράση ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν - όπως καταγγέλλεται - αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες με πρόσχημα την απαγόρευση συναθροίσεων, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κορονοϊό με τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας, επιχείρησαν να γράψουν πρόστιμα και να κάνουν συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μίλησε στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Αλέξανδρος Ζάμπρας: «Θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη ενός εθνικού συστήματος Υγείας πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου. Απαιτούμε σήμερα εν μέσω αυτής της πανδημίας μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε αυτή την κρίσιμη για την υγεία στιγμή που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η καταγγελία

Αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ζητώντας από την πλευρά της μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και ατομικά μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι νησιώτες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γνωρίζουν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό στο σύστημα υγείας στοιχίζουν ζωές. Γι' αυτό και ο αγώνας των υγειονομικών έχει την στήριξη όλων των κατοίκων των νησιών μας.

Απέναντι στον αγώνα των υγειονομικών η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να αντιπαρατάξει μόνο την αστυνομοκρατία. Δεκάδες αστυνομικοί στάλθηκαν να παρακολουθήσουν και να παρεμποδίσουν την συμβολική κινητοποίηση που έγινε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα με προκλητικό τρόπο έφτασαν στο σημείο να φακελώνουν όσους και όσες συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου για τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές τους που δείχνουν ότι θέλουν να επιβάλλουν καθεστώς αστυνομοκρατίας χρησιμοποιώντας τις πρακτικές του ακροδεξιού μετεμφυλιακού κράτους» επισημαίνει η παράταξη, μέλη της οποίας μαζί με τον επικεφαλής της και Περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Μανάβη παρευρίσκονταν στη σημερινή δράση.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σπουδές με μέλλον στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ένα Τμήμα με σύγχρονο προσανατολισμό, δημιουργικές προοπτικές και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
Σπουδές με μέλλον στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης στην πρώτη γραμμή κατά της παραπληροφόρησης

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πανελλαδικό πιλοτικό πρόγραμμα για τον ειδησεογραφικό γραμματισμό
Το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης στην πρώτη γραμμή κατά της παραπληροφόρησης
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Πλαλώ τσι ξιπατώθκα!» στον 16ο Γαβαθώνιο

Ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος Απανταχού Αντισσαίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
«Πλαλώ τσι ξιπατώθκα!» στον 16ο Γαβαθώνιο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Αλμπέρ Καμύ «επιστρέφει» στη Λέσβο

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η πολιτιστική βραδιά στο Σίγρι φιλοδοξεί να φέρει το κοινό πιο κοντά στη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους διανοητές του 20ού αιώνα
Ο Αλμπέρ Καμύ «επιστρέφει» στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ ζητά ο Μουτζούρης

Για τους υποψηφίους της Λέσβου λόγω του αφθώδους πυρετού
Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ ζητά ο Μουτζούρης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει όλα τα εφόδια για το μέλλον

Ο αντιπρύτανης, Στράτος Γεωργούλας στο «Ν»: Από τις διεθνείς συνεργασίες έως τη φοιτητική στέγη –
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει όλα τα εφόδια για το μέλλον
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για την Ένωση Γονέων Δυτικής Λέσβου

Παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ενημερωτικές δράσεις για ένα ασφαλές καλοκαίρι
Πρώτη δημόσια εμφάνιση για την Ένωση Γονέων Δυτικής Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εργατικό Κέντρο Λέσβου: Εκδήλωση για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Στις 22 Ιουλίου στα Τσαμάκια η ενημέρωση – συζήτηση με επίκεντρο τα εργατικά ατυχήματα, τις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Εργατικό Κέντρο Λέσβου: Εκδήλωση για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα στη Λέσβο

Μία 41χρονη επιβάτιδα και ένας 44χρονος μοτοσικλετιστής τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικά τροχαία που σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου
Δύο τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιερωμένη στην «Γυναίκα» η 6η έκθεση «Στρατής Μυριβήλης»

Διοργανωμένη και φέτος από τον Δήμο Μυτιλήνης και συνοδευόμενη από πολλή μουσική
Αφιερωμένη στην «Γυναίκα» η 6η έκθεση «Στρατής Μυριβήλης»
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν οι φετινές ΕΒΕ για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η ανάλυση για τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2026 ανά Επιστημονικό Πεδίο (ΓΕΛ) και ανά Τομέα (ΕΠΑΛ) - Η ακτινογραφία των φετινών τιμών ΕΒΕ
Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν οι φετινές ΕΒΕ για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ