× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αρνητικός στον κορονοϊό, σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Ο Τ. Πατσελής μιλά για το Erasmus στην Ισπανία που δεν έκανε ποτέ και την απότομη καραντίνα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/3/2020

Αρνητικός στον κορονοϊό, σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Έχει το λάπτοπ του, βλέπει ταινίες, διαβάζει κάνει βιντεοκλήσεις. Όπως όλοι οι 30ρηδες αυτή την περίοδο που μένουν σπίτι λόγω κορονοϊού, με τη διαφορά ότι ο Τέρπανδρος Πατσελής βρίσκεται σε ένα δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μεταξουργείο στην Αθήνα και θ’ αργήσει να επιστρέψει στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τέρπανδρος είχε μιλήσει πριν από δύο ημέρες για την πτήση που έκανε από την Ισπανία στην Ελλάδα και όλα τα στραβά της, καθώς ήταν σοκαριστικό να επαναπατρίζονται άρον άρον οι Έλληνες μέσω πρεσβείας και στην πτήση το πλήρωμα να μη φοράει προστατευτικές μάσκες και γάντια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό παρέχονται σ’ εκείνον και σε όλους τους συνεπιβάτες του, αυτής της πτήσης της περασμένης Κυριακής στις 4 το απόγευμα από τη Μαδρίτη στην Αθήνα, οι οποίοι επίσης μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Επικοινωνούν μόνο μέσω ομαδικού γκρουπ, ενώ όλα τα γεύματα τα βρίσκουν έξω από την πόρτα τους, με καθαρά σεντόνια σε περίπτωση που θελήσουν να τα αλλάξουν οι ίδιοι.

 

«Δεν με ενοχλεί η καραντίνα, έχω το λάπτοπ μου και ζω όπως οι υπόλοιπο Έλληνες», απλά «μένω σε ένα δωμάτιο» εξηγεί στο «Ν». Αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι όλα έγιναν απότομα, χωρίς προετοιμασία, αλλά και χωρίς προφυλάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο Τέρπανδρος αφού πήρε το πτυχίο του στην Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έφυγε για Erasmus στη Γρανάδα να κάνει πρακτική δουλεύοντας σε μια τουριστική εταρεία, πραγματοποιώντας βιντεογραφήσεις. Έφτασε στην Ισπανία στις 10 Φεβρουαρίου, θα έμενε σίγουρα μέχρι τον Ιούνιο και αν έβρισκε δουλειά σίγουρα και περισσότερο.

 

Ο κορονοϊός όμως είχε άλλα σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Όταν έφτασα στη Γρανάδα ενημερώθηκα για δύο κρούσματα στην Ισπανία, τα οποία όμως είχαν αντιμετωπιστεί. Όσο περνούσαν οι μέρες, η αγωνία κορυφώνονταν. Είχαμε μπει και σε μια σελίδα που μέτραγε τα κρούσματα»

Στο μεταξύ ο Τέρπανδρος πήγε ταξίδι στη Μαδρίτη και παραλίγο να αποκλειστεί, αφού η πόλη «σφραγίστηκε» στις 13 Μαρτίου.

«Έκλεισαν καταστήματα και επιχειρήσεις, μπήκαμε σε καραντίνα, πουθενά σε φαρμακείο σούπερ μάρκετ δεν υπήρχαν ούτε μάσκες, ούτε αντισηπτικά»

 

Από κάποιο σημείο και μετά η ηλεκτρονική τoυ επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και την ελληνική πρεσβεία στην Ισπανία έγινε καθημερινή. Έπρεπε να ανανεώνει συνεχώς τη σελίδα της τελευταίας, καθώς είχε ειδοποιηθεί ότι επρόκειτο να ανακοινωθεί το υποχρεωτικό ταξίδι στην Ελλάδα.

Η πρεσβεία τους ενημέρωσε ότι με όποιο τρόπο μπορούν θα έπρεπε να βρεθούν την Κυριακή 22 Μαρτίου στη Μαδρίτη για να ταξιδέψουν για την Αθήνα- ανεξάρτητα από το πού, σε ποια πόλη, πόσο μακριά βρίσκονταν από τη δική τους καραντίνα.

Κι έτσι κι έγινε. Ο Τέρπανδρος μπήκε στο αεροπλάνο στις 4 παρά, ώρα Ισπανίας την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, ετοιμάζονταν να βγάλει το εισιτήριό του ηλεκτρονικά, από Αθήνα για Μυτιλήνη. Τον διέκοψε όμως, για καλή του τύχη ένα τηλεφώνημα που είχε μία συνάδελφο. Μόλις το έκλεισε και λίγο πριν να ξεκινήσει η απογείωση, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους τους ανακοίνωσε ότι από την Αθήνα θα τους παραλάβουν όλους και θα τους μεταφέρουν σε ένα ξενοδοχείο για υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα.

Ακολούθησε πανικός, καθώς αρκετοί είχαν ήδη πληρώσει εισιτήρια.

Μετά την προσγείωση, τους περίμεναν άντρες της Αστυνομίας που τους οδήγησαν σε ένα πούλμαν, εκεί και λίγο πριν φτάσουν ο οδηγός τους ανέφερε ότι στο ξενοδοχείο Stanley θα διανυκτερεύσουν τις επόμενες ημέρες.

 

Τη Δευτέρα το πρωί ο Τέρπανδρος έδωσε δείγμα από το στόμα, αλλά και από τη μύτη. Την περασμένη Τρίτη στις 11.30 τη νύχτα ειδοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι είναι αρνητικός στον κορονοϊό. Εφτά συνεπιβάτες στην πτήση του, αυτή που δεν είχαν ληφθεί μέτρα ήταν θετικοί.

Ο Τέρπανδρος μπορεί να ταξιδέψει τώρα για Μυτιλήνη, αλλά πήρε άδεια από τον ΕΟΔΥ να μείνει κι άλλο στο ξενοδοχείο, καθώς δεν γνωρίζει αν θα είναι επαρκή τα μέτρα στην πτήση του για Μυτιλήνη.

«Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου που μας εξυπηρετούν και μας προσέχουν αυτές τις μέρες, βάζοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο με τα 21 κρουσματα εδώ, και ενώ είχαν κλείσει τους γύρισαν πίσω και άνοιξαν ξανά», επισημαίνει.

Μας βεβαιώνει ότι είναι καλά, ότι τα χειρότερα πέρασαν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το εγκαταλειμμένο Γαλλικό ‑ Συμμαχικό νεκροταφείο στα Λουτρά

Θα μπορούσε ο χώρος όλος να μετατραπεί σε χώρο τιμής;
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Λιώστε τους...»

Η τραγική ιστορία του πρόσφυγα από την Πέργαμο Ηλία Αργυριάδη που εκτελέστηκε μαζί με το Νίκο Μπελογιάννη σαν σήμερα 30 Μαρτίου 1952, Η τύχη της διαλυμένης οικογένειας του
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η εμφάνιση του Χριστιανισμού στη Λέσβο

Η Δέσποινα Ανδρέου μίλησε στις «Ιστορίες στο Νησί» για την εμφάνιση του Χριστιανισμού και για το πότε δημιουργήθηκαν οι δύο Μητροπόλεις στο νησί της Λέσβου
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία

Η επιτροπή ειρήνης Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση για τη θλιβερή επέτειο έναρξης των βομβαρδισμών το 1999
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Ψωροκώσταινα, η Αιβαλιώτισσα πρόσφυγας στο Ναύπλιο...

Η ιστορία μιας γυναίκας που έγινε συνώνυμο του νεοελληνικού κράτους
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καρναβάλι και 25η Μαρτίου 1944 στην Αγιάσο

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Μυτιληνιός «φουστανελάς» μπήκε στο Μουσείο του Λούβρου

Με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 90 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου θυμόμαστε πως το 1961 το κοσμοπολίτικο Παρίσι υποδέχθηκε τα έργα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αποκριές στη Μυτιλήνη το 1913

Λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση του νησιού -Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ*
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Μελίνα της Μυτιλήνης

Ένα χρέος της πόλης στη μεγάλη Ελληνίδα που δεν υλοποιήθηκε ποτέ μπορεί να εξοφληθεί από τη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

«Ανοιξε την πύλη να τους δείρουμε»

4 χρόνια από την «Καράβα», μια αδημοσίευτη μαρτυρία του τότε διοικητή του Στρατοπέδου της Παγανής όπου βρίσκονταν τα ΜΑΤ, Δ. Χατζηχαραλάμπους, Ταξίαρχο ε.α.- Τι έγινε με τον Μουτζούρη και τον πρωθυπουργό;
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια εκδήλωση με πολλά σύγχρονα διδάγματα

Η ζωή και η δράση του Μητροπολίτη Μηθύμνης Διονύσιου την περίοδο του Μεσοπολέμου και της Κατοχής παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής