× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Είμαστε υπερήφανοι γιατί σε τρία χρόνια κάνουμε ότι δε γινόταν για δεκαετίες

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2022

Είμαστε υπερήφανοι γιατί σε τρία χρόνια κάνουμε ότι δε γινόταν για δεκαετίες

Γράφει η ΑΣΑΝΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΗ*

Θα αναφερθώ σε κάτι που πολλοί μπορεί να μην τον συνειδητοποίησαν χθες κατά την Ειδική Ενημερωτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προοπτική αξιοποίησης των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, αλλά το θεωρώ πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Αν και ανέλαβα τα καθήκοντά μου μόλις λίγες ημέρες πριν στη Διεύθυνση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου - με το Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο να με τιμά δίδοντάς μου την ευθύνη για ένα ακόμη σημαντικό πόστο του Δήμου μας - κλήθηκα χθες μετά τη θορυβώδη απαίτηση 14 συναδέλφων της αντιπολίτευσης, να παρουσιάσω ως αρμόδια Αντιδήμαρχος αναλυτικά το ιστορικό των διαδικασιών και των ενεργειών που έγιναν για τον διαγωνισμό ανάθεσης των ιαματικών του Πολιχνίτου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, στις ανακοινώσεις των μελών της αντιπολίτευσης, αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, είχε αφεθεί να εννοηθεί ότι ο διαγωνισμός ανατίθεται λίγο έως πολύ μέσα σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και με όρους που δεν συμφέρουν καθόλου την επιτυχία της επένδυσης. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως δύο μέλη εκ των 14 συναδέλφων που ζήτησαν επιτακτικά ενημέρωση για τον διαγωνισμό, με την ψήφο τους μέσα στην επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού πριν από λίγες ημέρες, είχαν ήδη απορρίψει ουσιαστικά την επένδυση!

Το εντελώς παράδοξο αυτοδιοικητικά αλλά και ανθρώπινα θα έλεγα, που πέρασε στα ψιλά δεν ήταν όμως αυτό, αλλά κάτι άλλο.

Εκείνοι που πρωτοστάτησαν στο να σπιλωθεί η αξιοπιστία του Διαγωνισμού, ήταν ακριβώς εκείνοι που διαδέχθηκα στην Αντιδημαρχία Επιχειρησιακού Σχεδιασμού! Εκείνοι δηλαδή που είχαν στο πρόσφατο παρελθόν διαχειριστεί την ευθύνη των διαδικασιών του Διαγωνισμού, όντας Αντιδήμαρχοι, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκαν τελευταία να μην τους αρέσουν ούτε οι διαδικασίες, ούτε και ο ίδιος ο επενδυτής!

Μέσα σε αυτό το καθεστώς και έχοντας μόλις λίγες ημέρες πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Αντιδημαρχίας Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, διάβασα, ενημερώθηκα, έψαξα ένα προς ένα τα βήματα που έγιναν για να βρω κάτι μη νόμιμο ή περίεργο έστω αν θέλετε, το οποίο βέβαια, ακόμα και αν το έβρισκα, δεν θα το είχα κάνει εγώ, αλλά ακριβώς εκείνοι που χθες κατήγγειλαν τον διαγωνισμό!

Δεν θέλω να σκέφτομαι αν εμφανίζονταν κάτι προβληματικό, αν θα κατάφερνα εγώ και πολύ περισσότερο η δημοτική μας αρχή να βρίσκαμε το δίκιο μας μέσα σε μία τόσο τοξική πραγματικότητα από πραγματικά αδίστακτες συμπεριφορές, που ελάχιστη σχέση έχουν με την πολιτική αντιπαράθεση…

Με την αποφασιστικότητα του Δημάρχου μας όμως και την ξεκάθαρη βούληση της δημοτικής μας αρχής που εξαρχής, από το 2019, με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων Αντιδημάρχων και συνεργατών καταφέραμε να ανακτήσουμε τα χαμένα δικαιώματα του Δήμου μας για να αξιοποιήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον φυσικό μας πλούτο στον Πολιχνίτο, στο Λισβόρι αλλά και στην Εφταλού, προχωρήσαμε και χθες χωρίς να διστάσουμε στιγμή.

Εμπιστευτήκαμε τις δυνάμεις μας, το δίκιο αλλά και την ποιοτική δουλειά των υπαλλήλων του Δήμου μας οι οποίοι απέδειξαν και εκείνοι με τη σειρά τους πως δεν χειραγωγούνται!

Όποια παγίδα κι αν είχαν πάει να στήσουν, δυστυχώς για αυτούς έπεσαν οι ίδιοι μέσα.

Όπως είπε και ο Δήμαρχος, εμείς έχουμε όραμα και άλλοι βλέπουν οράματα που συνοψίζονται δυστυχώς στα εξής: να υπονομεύσουν και να καθυστερήσουν με κάθε κόστος το έργο αυτής της δημοτικής αρχής.

Δεν πρόκειται να τους περάσει.

Από τη χθεσινή πρωτοφανή δοκιμασία, βγήκα προσωπικά πιο δυνατή, σίγουρα πιο σοφή, αλλά πολύ περισσότερο, βγήκε παντοδύναμη η δημοτική μας αρχή. Συνεχίζουμε πια, ακόμα πιο δυνατά και αταλάντευτα για να εδραιώσουμε τον Δήμο μας που τόσα έχει πετύχει μέσα σε μόλις τρία χρόνια ζωής, σε αναπτυξιακή πορεία. Μέσα σε τρία χρόνια, κάνουμε όσα δεν γίνονταν για δεκαετίες και είμαστε υπερήφανοι!

 

Η κ. ΑΣΑΝΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΗ είναι Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου