× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«...προς όφελος της Ευρωατλαντικής μας οικογένειας»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 29/10/2022

«...προς όφελος της Ευρωατλαντικής μας οικογένειας»

Ίσως σήμερα , λόγω επικαιρότητας, να έπρεπε να σχολιάσω τα ...πατσοφαγώματα. Το πως κάποιοι αντιλαμβάνονται το χρέος τους απέναντι στον ελληνικό λαό και για ποιο λόγο νομίζουν ότι τους στέλνει στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως , ακόμα, να έπρεπε να γράψω για το ποιοι έχουν τις ευθύνες γι' αυτά τα καμώματα - φαγώματα, ποιο είναι το DNA τους και τελικά ποιους υπηρετούν- εξυπηρετούν από τους κυβερνητικούς θώκους.

Όμως, εγώ θα μείνω ένα κλικ πιο πίσω. Δυο - τρεις μέρες πιο μπροστά, στο μήνυμα που έστειλε ο ''δικός μας'' πρωθυπουργός στην νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας '' επί τη αναλήψει των καθηκόντων της.'' Βλέπετε όσο και αν προσπαθώ να το χωνέψω δεν τα καταφέρνω : "..ανυπομονούμε να συνεργαστούμε προς όφελος της ευρωατλαντικής μας οικογένειας" .

Έτσι, ωμά ξεδιάντροπα, ανερυθρίαστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, καλεί την ακροδεξιά, μεταφασίστρια και θαυμάστρια του Μουσολίνι πρωθυπουργό της Ιταλίας, να συνεργαστούν στενά προς όφελος της ευρωατλαντικής τους οικογένειας.
Προσέξτε, όχι προς όφελος των δύο λαών , που θα ήταν ότι πιο φυσικό δηλαδή, όχι προς όφελος της ειρήνης της περιοχής- ποιας ειρήνης δηλαδή - ούτε καν προς όφελος της Ευρώπης, με ότι έχει ο καθένας στο μυαλό του, αλλά σε μία επίδειξη άκρατου κυνισμού και αμοραλισμού ,''...προς όφελος της ευρωατλαντικής μας οικογένειας" .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία δήλωση, φτύσιμο στα μούτρα όλων των γειτονικών λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου και όχι μόνο. Μια δήλωση - πρόκληση προς όλους τους λαούς που αποτελούσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Στο λαό και στους λαούς που οι χαίνουσες πληγές του από τις βόμβες της '' ευρωατλαντικής οικογένειας '' αιμορραγούν ακόμα και που όσες απ' αυτές δεν έσκασαν, είναι θαμμένες στα θεμέλια των νεοπαγών κρατών των Βαλκανίων, έτοιμες να σκάσουν με τη πρώτη ευκαιρία, και να αιματοκυλίσουν όσους απέμειναν αλλά - και γιατί όχι - και άλλους λαούς, γειτονικούς
Άλλωστε η απόσταση Ουκρανία - Βαλκάνια τι είναι ; Ένα τσιγάρο δρόμος...

Βέβαια ο κύριος Μητσοτάκης, στο βαθμό που μιλά για τον εαυτό του και για τους κάθε λογής και χρώματος ''ευρωατλαντιστές'', είναι ελεύθερος να λέει και να κάνει ότι θέλει.
Εάν όμως, με το ''να συνεργαστούμε '' εννοεί και τον ελληνικό λαό, τότε κάνει λάθος, μέγα λάθος. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει καμμιά διάθεση να συνεργαστεί προς όφελος ούτε της ''ευρωατλαντικής οικογένειας '' ούτε και για καμμιά άλλη συμμορία. Κι αυτό το έχει δηλώσει και διαδηλώσει επανειλημμένα

Και αν καμώνονται ότι το έχουν ξεχάσει, αν στήσουν αυτί , είναι βέβαιο ότι η ιαχή '' Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών'' σίγουρα θα φτάσει στ' αυτιά τους.

*O Παναγιώτης Κλαδίτης είναι πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «προαγωγός» υγείας και οι «εκδιδόμενοι» εργαστηριακοί ιατροί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία-Συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ