× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια ωδή από το «διάστημα» για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΨΥΡΟΥΚΗΣ

Δημοσίευση 2/5/2022

Μια ωδή από το «διάστημα» για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, είχαμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece κάποιο σχολείο από τη Μυτιλήνη. Η ιδιαιτερότητα, φυσικά, ήταν ότι αυτό το σχολείο ήταν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα παιδιά είχαν ελάχιστες γνώσεις προκειμένου να υλοποιήσουν ένα CanSat (εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού). Όσοι τα ζήσαμε για ένα εξάμηνο γνωρίζουμε ότι δυσκολεύτηκαν πολύ για να τα καταφέρουν. Τα παιδιά αυτά, όμως, έφτασαν στον διαγωνισμό, εκτόξευσαν τον δορυφόρο τους και μας γέμισαν χαρά και συγκίνηση με το ταλέντο, τη γλυκύτητά και την αγάπη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τέσσερις ημέρες που περάσαμε με την ομάδα MSMS@ του Μουσικού Σχολείου γνώρισα κάπως καλύτερα τα παιδιά και είχαμε το χρόνο να συζητήσουμε αρκετά πράγματα. Οι μαθητές, λοιπόν, μοιράστηκαν μαζί μου τα προβλήματα που έχουν με το κτίριο του σχολείου τους. Μου εξέφρασαν το πόσο θέλουν ένα σχολείο ανοιχτό, ένα σχολείο που να τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν μουσική με τις εγκαταστάσεις που τους αρμόζουν και να έχουν τα εργαστήρια και τους χώρους που χρειάζονται…Αισθάνθηκα ότι τα έχουμε απογοητεύσει τόσο πολύ.

Φέτος, υπήρχαν στον διαγωνισμό 6 μαθητικές ομάδες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού και αποχώρησαν. Πιστέψτε με, όλες αυτές οι ομάδες είχαν σχολεία και εργαστήρια πολύ καλύτερα εξοπλισμένα και προσβάσιμα και παρόλα αυτά δεν τα κατάφεραν. Τα παιδιά όμως του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης τα κατάφεραν και χωρίς εγκαταστάσεις. Με την στήριξη του καθηγητή τους και την επιμονή τους έφτιαξαν τον δορυφόρο τους, ένα πολύ απαιτητικό πρότζεκτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μυτιλήνη αν έχει ένα πράγμα αυτό είναι ο πολιτισμός και η κληρονομιά της. Το Μουσικό Σχολείο είναι αυτό που αναλαμβάνει να υπερβεί την τυπική εκπαιδευτική διαδικασία των άλλων σχολείων, δημιουργώντας τις επόμενες γενιές ανθρώπων που θα εμπλουτίσουν και θα εξελίξουν τον πολιτισμό μας. Και εμείς τι κάνουμε για αυτό; Είμαστε ανίκανοι να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά το πλέον βασικό. Τον κατάλληλο χώρο για να πραγματοποιηθεί η εκπαίδευσή τους.

Ελπίζω του χρόνου, που όπως μου είπαν θα ξαναέρθουν στον διαγωνισμό, να μου πουν πως έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός πλάνου για το σχολείο που τους αξίζει.

Ας δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά…


Υ.Γ.: Το άρθρο αυτό γράφτηκε χωρίς την ενημέρωση ή την προτροπή του σχολείου ή των μαθητών.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον αχινό, 10/07/2026

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
Πάτησε τον αχινό, 10/07/2026
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Οραματισμοί……………

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΝΟΣ
Οραματισμοί……………
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι να τα κάνεις τα λεφτά

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
Τι να τα κάνεις τα λεφτά
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ένα συνέδριο από τα παλιά

Γράφει ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΙΩΤΑΣ
Ένα συνέδριο από τα παλιά
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Στη Λέσβο ο ιδιοκτήτης του ιστορικού «Καφενείου του Διαβόλου» στο Αϊβαλί

Ο Μπάμπης Στυλιανίδης περιγράφει τον Suat Kacak ως έναν άνθρωπο «πάντα αγαπητό και ευχάριστο»
Στη Λέσβο ο ιδιοκτήτης του ιστορικού «Καφενείου του Διαβόλου» στο Αϊβαλί
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ηφαιστειότητα, γεωθερμική ενέργεια, Θερμές πηγές Λισβορίου, αναπτυξιακή επένδυση

Γράφει ο ομότιμος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Γεωχημείας ΕΚΠΑ, ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΤΖΗΣ
Ηφαιστειότητα, γεωθερμική ενέργεια, Θερμές πηγές Λισβορίου, αναπτυξιακή επένδυση
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη Στύψη έκθεση με έργα της αείμνηστης Μαρίας Καλλιπολίτη

Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΕΛΑΧΑ
Στη Στύψη έκθεση με έργα της αείμνηστης Μαρίας Καλλιπολίτη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Οδός Αργύρη Αδαλή (Ακρωτήρι): Σκέτη Αρχιτεκτόνος...

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ
Οδός Αργύρη Αδαλή (Ακρωτήρι): Σκέτη Αρχιτεκτόνος...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόσες καταγγελίες χρειάζονται για να κλείσουν οι λακκούβες;

Άλλος ένας κάτοικος καταγγέλλει ότι επί μήνες ενημερώνει τον Δήμο Μυτιλήνης για την επικίνδυνη κατάσταση στον δρόμο Αργύρη Αδαλή χωρίς να έχει λάβει απάντηση ή χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης -Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
Πόσες καταγγελίες χρειάζονται για να κλείσουν οι λακκούβες;