× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια ωδή από το «διάστημα» για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΨΥΡΟΥΚΗΣ

Δημοσίευση 2/5/2022

Μια ωδή από το «διάστημα» για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, είχαμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece κάποιο σχολείο από τη Μυτιλήνη. Η ιδιαιτερότητα, φυσικά, ήταν ότι αυτό το σχολείο ήταν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα παιδιά είχαν ελάχιστες γνώσεις προκειμένου να υλοποιήσουν ένα CanSat (εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού). Όσοι τα ζήσαμε για ένα εξάμηνο γνωρίζουμε ότι δυσκολεύτηκαν πολύ για να τα καταφέρουν. Τα παιδιά αυτά, όμως, έφτασαν στον διαγωνισμό, εκτόξευσαν τον δορυφόρο τους και μας γέμισαν χαρά και συγκίνηση με το ταλέντο, τη γλυκύτητά και την αγάπη τους.

Τις τέσσερις ημέρες που περάσαμε με την ομάδα MSMS@ του Μουσικού Σχολείου γνώρισα κάπως καλύτερα τα παιδιά και είχαμε το χρόνο να συζητήσουμε αρκετά πράγματα. Οι μαθητές, λοιπόν, μοιράστηκαν μαζί μου τα προβλήματα που έχουν με το κτίριο του σχολείου τους. Μου εξέφρασαν το πόσο θέλουν ένα σχολείο ανοιχτό, ένα σχολείο που να τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν μουσική με τις εγκαταστάσεις που τους αρμόζουν και να έχουν τα εργαστήρια και τους χώρους που χρειάζονται…Αισθάνθηκα ότι τα έχουμε απογοητεύσει τόσο πολύ.

Φέτος, υπήρχαν στον διαγωνισμό 6 μαθητικές ομάδες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού και αποχώρησαν. Πιστέψτε με, όλες αυτές οι ομάδες είχαν σχολεία και εργαστήρια πολύ καλύτερα εξοπλισμένα και προσβάσιμα και παρόλα αυτά δεν τα κατάφεραν. Τα παιδιά όμως του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης τα κατάφεραν και χωρίς εγκαταστάσεις. Με την στήριξη του καθηγητή τους και την επιμονή τους έφτιαξαν τον δορυφόρο τους, ένα πολύ απαιτητικό πρότζεκτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μυτιλήνη αν έχει ένα πράγμα αυτό είναι ο πολιτισμός και η κληρονομιά της. Το Μουσικό Σχολείο είναι αυτό που αναλαμβάνει να υπερβεί την τυπική εκπαιδευτική διαδικασία των άλλων σχολείων, δημιουργώντας τις επόμενες γενιές ανθρώπων που θα εμπλουτίσουν και θα εξελίξουν τον πολιτισμό μας. Και εμείς τι κάνουμε για αυτό; Είμαστε ανίκανοι να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά το πλέον βασικό. Τον κατάλληλο χώρο για να πραγματοποιηθεί η εκπαίδευσή τους.

Ελπίζω του χρόνου, που όπως μου είπαν θα ξαναέρθουν στον διαγωνισμό, να μου πουν πως έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός πλάνου για το σχολείο που τους αξίζει.

Ας δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά…


Υ.Γ.: Το άρθρο αυτό γράφτηκε χωρίς την ενημέρωση ή την προτροπή του σχολείου ή των μαθητών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αθησαύριστη χρονογραφική Ανάσταση

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου