× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η αδελφή «Συνύπαρξη» της Τουρκίας για την Ειρήνη

Στην εκδήλωση στη Φώκια μηνύματα του Στρατή Πάλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2022

Η αδελφή «Συνύπαρξη» της Τουρκίας για την Ειρήνη

Μια σημαντική και μαζική εκδήλωση οργανώθηκε στη Φώκια της Τουρκίας, με τίτλο «Δήμοι για την Ειρήνη» και σύνθημα «Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστούν οι κρίσεις είναι να δυναμώσει η ειρήνη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο (Ege Baris), αδελφή της δικής μας «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίου», συζητήθηκαν οι δράσεις των  δήμων για την ειρήνη. Τονίστηκε ότι χάρη σε αυτές τις δράσεις η φύση, η ζωή, η ιστορία και οι πολιτιστικές αξίες μπορούν να προστατευθούν και να δυναμώσει η ειρηνική αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μπουλέντ Τανίκ, πρόεδρος της Ege Baris, και μίλησαν ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Τούντς Σόγιερ, ο δήμαρχος Φώκιας Φατίχ Γκιουρμπούζ και ο πρώην δήμαρχος Φώκιας Νιχάτ Ντιρίμ. Ακολούθησαν μηνύματα από τον Στρατή Πάλλη εκ μέρους της Συνύπαρξης και της Ζαχάρως Φραγκέσκου πρώην αντιδημάρχου Παλαιάς Φώκιας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν νυν και πρώην δήμαρχοι της περιοχής, μέλη δημοτικών συμβουλίων και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε βραβείο στον Νιχάτ Ντιρίμ, πρώην δήμαρχο της Φώκιας, ο οποίος κατάφερε να γίνει μια από τις σημαντικές προσωπικότητες του δήμου με τις δράσεις του για την ειρήνη και χαρακτηρίστηκε «θρύλος» για την πόλη από τους Tunç Soyer και Osman. Özgüven.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πάνελ με τίτλο «Δημοτική Προσέγγιση για την Ειρήνη, Φώκια 1989-1999». Το πάνελ διηύθυνε η πρώην Αντιπρόεδρος του CHP και βουλευτής της Σμύρνης Zeynep Altıok και πήραν μέρος ο πρώην υπουργός Δημοσίων Έργων Halil Çulhaoğlu, η Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων PEN Zeynep Oral και ο Πρόεδρος της Ένωσης Υποβρύχιων Ερευνών Yalçın Savaş.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός