× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» στην ΕΛΜΕ

15 Μαΐου ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2019

Οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» στην ΕΛΜΕ

Ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15 Μαΐου και η παράταξη εκπαιδευτικών Αγωνιστική Παρέμβαση εξέδωσε τους υποψήφιους και τη διακήρυξή της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υποψήφιοι

Αλχατζίδου Ανδρομάχη του Γεωργίου

Γκίκα Ευφημία (Έφη) του Λεωνίδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκουλιούμη Ζακελίνα του Στυλιανού

Κογκορόζη Μαρία της Ελευθερίας

Κρητικός Παναγιώτης του Νικολάου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρεασίδης Γεώργιος του Χρήστου

Ντουράκης Κωνσταντίνος του Στεργίου

Σπανός Γεώργιος του Θεοδώρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσιρεπλής Ιγνάτιος (Τάκης) του Παναγιώτη

Τσορμπατζόγλου Μιχαήλ του Γεωργίου

 

«Οι φετινές εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου συμπίπτουν με μια προεκλογική περίοδο που έχει παραδοσιακά χαρακτηριστικα πόλωσης και έντασης. Η ψήφος διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί όμως να ταυτιστεί με μια ψήφο στη ΔΑΚΕ.

Μια ΔΑΚΕ που εκφράζει το αντιδραστικότερο κομμάτι -υπαρκτό δυστυχώς- της εκπαίδευσης στη Λέσβο, που σαμποτάρισε και παρακώλυσε κάθε μαζική αμεσοδημοκρατική διαδικασία και εξέθεσε το σύνολο των εκπαιδευτικών της Λέσβου με αποφάσεις όνειδος για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Μια ΔΑΚΕ που επεδίωξε να καταστήσει το Σωματείο παράρτημα της Διοίκησης απονευρώνοντας την ανεξάρτητη, μαχητική λειτουργία του με κάθε τρόπο.

Δε θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικά... Στη Λέσβο στελέχη της ΔΑΚΕ σχετίζονται με την Πατριωτική Κίνηση που οργάνωσε ακροδεξιές αντιδράσεις και πρακτικές βίας υπό την πολιτική ομπρέλα της ΝΔ. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λέσβο να στηρίξει ακραία, αντιδραστικά και φασιστικά ιδεολογήματα προκειμένου να αποδείξει τη διαφοροποίησή της από την κυβέρνηση, αφού κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σε πέρας με τον πιο ανώδυνο για το κεφάλαιο τρόπο τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία, απόλυτα εναρμονισμένος με ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Στην Αγωνιστική Παρέμβαση πιστεύουμε ότι τα πρωτοβάθμια Σωματεία μπορούν να αλλάξουν κινηματική σελίδα στην Ελλάδα.

Γι’αυτό και διεκδίκησε ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ, Γενικές συνελεύσεις, συμμετοχή του Σωματείου στη Γενική Συνέλευση των προέδρων στην Αθήνα. Πρότεινε κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα των αναπληρωτών.  Ήταν παρούσα σε όλες τις πολιτικές και κινηματικές μάχες που δόθηκαν απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Ανέδειξε τα αντιδραστικά ακροδεξια στοιχεία που επέβαλαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ.

Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι το Σωματείο δεν πρέπει να γίνει κανενός κομματικό τσιφλίκι και αντιδραστικό φερέφωνο, που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και θέλουν Σωματείο με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Στους εκπαιδευτικούς που δεν ψηφίζουν για να φτιάχνουν βιογραφικά φιλόδοξων κομματικών στελεχων, που δεν υποκύπτουν στο ρουσφέτι και τις εξυπηρετήσεις ημετέρων. Στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν το δίκιο τους με διαφάνεια και αξιοπρέπεια.

Στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν μπορεί παρά να είναι υποταγμένος και ως εκ τούτου αντίθετος σε κάθε προσπάθεια αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης. Η συμπόρευση ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες αποφάσεις της ΟΛΜΕ είναι χαρακτηριστική.

Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ο κομματικός συνδικαλισμός εντείνει τον αναχωρητισμό, την ανάθεση και την ηττοπάθεια, αποτελούν τροχοπέδη για την αγωνιστική διάθεση και την αγωνιστική πράξη και καθίσταται μοιραία αναποτελεσματικός.

Η ψήφος στην Αγωνιστική Παρέμβαση δεν είναι συνδιαλλαγή, δεν είναι ανάθεση. Είναι αγωνιστική στάση και στήριξη του Σωματείου και του μαχόμενου συνδικαλισμού.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ