× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το νερό στο σφυρί

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/6/2020

Το νερό στο σφυρί

Το' πε κι έβαλε μπρος να το κάνει. Το νερό στα "μανταλάκια" και η ΕΥΔΑΠ δικτύων στο ξεπούλημα.
Την ΕΥΔΑΠ, μια επιχείρηση κερδοφόρα, μια επιχείρηση που το 70% των κερδών της τελευταίας χρήσης το μοίρασε σε μέρισμα, προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να την βγάλουν ζημιογόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς; Μα με τον παλιό, γνωστό τρόπο. Τον δοκιμασμένο: πρώτα απαξιώνουν τον προς πώληση οργανισμό, μετά αρχίζουν και τον πετροβολούν, ύστερα αρχίζουν και βρίζουν το προσωπικό του -ξέρετε, "ανακαλύπτουν" σκάνδαλα, ατασθαλίες κλπ- και στο τέλος τον βάζουνε στο πανέρι με τις ευκαιρίες και αρχίζουν -και καλά- τα παρακάλια να' ρθει κανείς να τον πάρει.
Στο τέλος πάντα βρίσκεται κάποιος "να τους κάνει την χάρη" και να πάρει τον οργανισμό, βεβαίως μπιρ παρά.

Βέβαια, με το νερό και την ΕΥΔΑΠ τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.
Βλέπετε, η επιχείρηση είναι φιλέτο.
Υδροδοτεί ικανοποιητικότατα όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, και όχι μόνο, σε τιμές που ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τάχαμου πολιτικός- τάχαμου δημοσιογράφος, έκρινε πως είναι αδικαιολόγητα χαμηλές. Όπως είπαμε παραπάνω είναι κερδοφόρα και τα περιουσιακά της στοιχεία, δίκτυα, υποδομές, γεωτρήσεις, νερά, αλλά και τεχνογνωσία είναι τέτοια που θα τα ζήλευε η κάθε Suez, Sulzberger, Veolia (μονοπώλια που λυμαίνονται το νερό ανά την υφήλιο).
Πώς, λοιπόν, θα την βγάλουν σκάρτη;

Ε, λοιπόν, κάτι βρήκαν. Το "εχθροί εξ αίματος" του Αρκά το έχετε υπ' όψη σας; Αυτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΕΥΔΑΠ παγίων -λέγε με υπουργείο- ανακάλυψε πως η ΕΥΔΑΠ δικτύων της χρωστά 260 εκατομμύρια ευρώ και τα θέλει εδώ και τώρα.
Αν και το παραπάνω χρέος σηκώνει "πολύ νερό" και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως υπάρχει, παρόλα αυτά, ξαφνικά τα θέλει τώρα. Η κυβέρνηση δε, ανέθεσε σε τρεις συμβούλους, απ' ευθείας παρακαλώ, να μελετήσουν το όλο θέμα για την συνέχεια.

Τονίζω πως στην τελευταία χρήση η ΕΥΔΑΠ μοίρασε μέρισμα στους μετόχους της ύψους €28.755.000.

Για κάθε καλόπιστο ή και αφελή, μπαίνει το ερώτημα: μα γιατί;
Ύστερα απ' όλα τα παραπάνω γιατί να πουληθεί- ξεπουληθεί η ΕΥΔΑΠ;
Η απάντηση υπάρχει ήδη από το 2018. Κυρ. Μητσοτάκης: Οι κρατικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται το νερό έχουν αποτύχει (!). Γι' αυτό, τόσο στην ΕΥΑΘ όσο και στην ΕΥΔΑΠ, πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής με ισχυρή εποπτική αρχή ώστε να διασφαλισθεί ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης με αυξήσεις στις τιμές του (καλά... άρμεγε και κούρευε χέζε και δεμάτιαζε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, δεν είναι - ήταν μόνο ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ που παζαρεύουν- παζάρευαν το νερό και την ΕΥΔΑΠ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, και μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης Σϋριζα- Ανέλ, όταν ανέλαβε το προεδριλίκι στο ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ διερωτιόταν μεγαλοφώνως... "Αν είναι να μας φέρει λεφτά, γιατί να μην πουλήσουμε και το νερό;"

Μπορεί λοιπόν ο Γ. Βαρεμένος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να τα βάζει με την κυβέρνηση για το ξεπούλημα που ετοιμάζει στην ΕΥΔΑΠ όμως ας φυλάει και τα νώτα του, γιατί με τέτοιες και τόσες διευρύνσεις κανείς δεν ξέρει πόσοι Πιτσιόρλες μπορούν αν εμφανιστούν απ' το πουθενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή λοιπόν δεν είναι να' χεις εμπιστοσύνη σε κανέναν, "κανείς δεν έχ' πστιμό" που έλεγε κι η μάνα μου, αυτό που θα τους σταματήσει κι αυτή τη φορά θα' ναι η αντίδραση του κόσμου.

Η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και των καταναλωτών. Γιατί αν, ο μη γένοιτο, ολοκληρωθούν τα σχέδιά τους, οι χαμένοι θα' ναι ο πολύς κόσμος και κερδισμένοι οι ποικιλώνυμοι Suez, Sulzberger, Veolia και οι υποτακτικοί τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαπφώ: Ο πιο φιλόξενος πλανήτης

Άρτεμις Λεοντή: Εύα Σικελιανού-Πάλμερ Υφαίνοντας το μύθο μιας ζωής