× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το καινούργιο κουστούμι

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2020

Το καινούργιο κουστούμι

Το καινούργιο κουστούμι μας ράβεται. Αν δεν είναι κιόλας έτοιμο.
Ο ράφτης γνωστός και δοκιμασμένος. Μας έχει ράψει ένα σωρό κουστούμια τα τελευταία χρόνια.
Κουστούμια που άλλοι "με πόνο ψυχής" και άλλοι που διεκδικούν εκείνοι την "πατρότητα και την δόξα" των κουστουμιών , μας τα φόρεσαν μια χαρά.
Και τώρα, ο ίδιος ράφτης, Ε.Ε - ESM, μας ετοιμάζει ένα καινούργιο, με τα ίδια, τα γνωστά υλικά.

Πιο συγκεκριμένα: Γαλλία και Γερμανία ύστερα από έναν προσωρινό συμβιβασμό των αντιθέσεών τους, προχώρησαν σε συμφωνία για την δημιουργία του λεγόμενου ''Ταμείου Ανάκαμψης''.

Οι λεπτομέρειες του συμβιβασμού αυτού μένουν να προσδιοριστούν μεν, όμως ήδη, αυτό το Γαλλογερμανικό σχέδιο προβλέπει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να δεσμευτούν για "υγιείς οικονομικές πολιτικές" και ένα εκτεταμένο "πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων".

Δηλαδή, άλλο έναν γύρο "αναδιαρθρώσεων", ξεπουλήματος της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει μείνει, ακόμα πιο βαθειά το χέρι, όχι πια στην τσέπη του λαού -εκεί δεν έχει μείνει τίποτα- αλλά στην όποια εναπομείνασα μικροϊδιοκτησία, κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, παραχώρηση- χάρισμα σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του δημοσίου και άλλα σχετικά.
Αυτό δε το "υγιείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις" και το "εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", μου θυμίζουν πολύ πρόσφατα οικεία κακά και μου προκαλούν τόσο έντονες στομαχικές διαταραχές...

Τι μας λένε λοιπόν, οι προστάτες μας, αλληλέγγυοί μας, εταίροι μας, προστάτες μας κι ό,τι άλλο νομίζει ο καθένας μας; Ότι τα όποια δάνεια θα χορηγήσει το εν λόγω ταμείο -το ποιοι θα τα πάρουν και πού θα πάνε είναι γνωστό- θα αποπληρωθούν με τον γνωστό τρόπο.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν: νέες περικοπές μισθών και ημερομισθίων -ήδη άρχισαν κιόλας-, νέες περικοπές συντάξεων, νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα για ακόμη φθηνότερη εργατική δύναμη, κι άλλες κατεδαφίσεις εργατικών δικαιωμάτων, διατήρηση κι επέκταση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και ό,τι άλλο γεννήσει το αρρωστημένο μυαλό τους.

Ήδη, το Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επεσήμανε προχθές ότι θα πρέπει "να χαραχθεί μια κοινώς αποδεκτή δημοσιονομική στρατηγική για τα επόμενα χρόνια" για "το αυξημένο χρέος (που) θα πληρωθεί από δημόσιους πόρους επιβαρύνοντας, σε τελική ανάλυση τους πολίτες της χώρας".

Ας έχουν όμως, όλοι τους κατά νου ότι οι αντοχές του κόσμου, όσο μεγάλες κι αν είναι, έχουν ένα όριο και παραπέρα δεν είναι δυνατόν να πάνε.
Αν περάσουν το όριο αυτό "ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι". Και μια τα μνημόνια, μια ο κορωνοϊός, μια τα επόμενα μνημόνια...

Υ.Γ. Σωκράτη, για τον τράγο και για το... μπέεε, πολύ φοβάμαι ότι είχες δίκιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,8/8/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τα θύματα είναι πάντα οι λαοί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/8/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Μπράβο Δήμαρχε, αλλά…

Με αφορμή την απαλλοτρίωση από το Δήμο Μυτιλήνης του τελευταίου προσφυγόσπιτου της Σκάλας Λουτρών, μια αναφορά στα όσα δεν έγιναν
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Φως σ’ ολάκερο τον κόσμο

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Μετεμορφώθης εν τω όρει Χριστέ ο Θεός»

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 4/8/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

4 Αυγούστου 1936: Οι μύθοι μιας μαύρης επετείου

84 χρόνια από τη Μεταξική δικτατορία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαράντα χρόνια γιατρός

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» μετά την Αγία Σοφία

Γράφει ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η Ευρώπη έχει πολλά καλά!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΑΣ