× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επέστρεψε από την Καμπότζη!

Τέλος καλό όλα καλά για τον Μυτιληνιό που εγκλωβίστηκε- Παρέμβαση και του Περιφερειάρχη στην πρεσβεία

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/4/2020

Επέστρεψε από την Καμπότζη!

Αυτό το ταξίδι στο Βιετνάμ το πλήρωσε αδρά η παρέα των τεσσάρων φίλων που στη συνέχεια εγκλωβίστηκε στην Καμπότζη, μεταξύ των οποίων και ένας Μυτιληνιός που μίλησε στο «Ν» και έκανε όλες τις συνεννοήσεις για να επιστρέψουν πίσω. Και κυρίως η επιστροφή στοίχισε αδρά, περί τις 6 χιλιάδες ευρώ πλήρωσε η παρέα, αλλά τα κατάφερε. Ας σημειωθεί ότι παρέμβαση στη γαλλική πρεσβεία έκανε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μαζί με τη σύζυγό του, Δήμητρα Μουτζούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Από τις 17 Μαρτίου η παρέα των «4» ήταν εγκλωβισμένη στην Καμπότζη και επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα στις 31 Μαρτίου. Περί τις 33 ώρες πτήσεων και αναμονής διήρκησε το ταξίδι της επιστροφής, αλλά το κυριότερο είναι ότι επέστρεψαν και οι 4 τους υγιής! Ειδικότερα ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας από την Καμπότζη για την Ντόχα μέσω Βιετνάμ, (σ.σ. από όπου θα έπαιρνε το πλήρωμά της η αεροπορική εταρεία του Κατάρ, το οποίο και είχε αποκλειστεί), αλλά η πτήση επέστρεψε στην Καμπότζη γιατί το Βιετνάμ δεν είχε δώσει άδεια για προσγείωση! Ύστερα από τέσσερις ώρες, δόθηκε άδεια και η επιστροφή ξεκίνησε εκ νέου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γολγοθάς

 

Στο Βιετνάμ, κι ενώ βρίσκονταν σε μία εβδομάδα διακοπών, στις 17 Μαρτίου η εκεί κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της σε όλες τις πτήσεις εξωτερικού. Οι 4 Έλληνες βρίσκονταν στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, και επικοινώνησαν άμεσα με την ελληνική πρεσβεία, η οποία απάντησε ότι άμεσα πρέπει να αποχωρήσουν για Ελλάδα. Μάλιστα η ελληνική πρεσβεία ανέφερε σε σχετική αλληλογραφία που βρίσκεται στη διάθεσή μας ότι «η ενημέρωση του κλεισίματος των συνόρων ανακοινώθηκε και εφαρμόστηκε άμεσα, χωρίς να δοθεί κάποια προειδοποίηση»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Μετά την επικοινωνία με την πρεσβεία, μετέβησαν στο ξενοδοχείο, το οποίο τους ανακοίνωσε ότι κλείνει για απολύμανση. Πήραν τα πράγματά τους και πήγαν απευθείας στο αεροδρόμιο για να πάρουν την επόμενη πτήση για Σιγκαπούρη, εκτιμώντας ότι είναι η ασφαλέστερη λύση. Η επόμενη πτήση ήταν την επομένη το μεσημέρι. «Η αστυνομία όμως μας είπε ότι δεν μπορούμε να διανυκτερεύσουμε εκεί και να φύγουμε για Σιγκαπούρη, κι έτσι επιλέξαμε την Καμπότζη ως ασφαλέστερη λύση» είχε εξηγήσει στο «Ν» ο Μυτιληνιός Π. Σ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απευθύνθηκαν στη γαλλική πρεσβεία, η οποία όμως έδινε προτεραιότητα στους γάλλους υπηκόους, και είχαν βρει μία πτήση για τις 31 Μαρτίου μέσω των Καταριανών αερογραμμών, η οποία όμως κόστιζε 4,5 χιλιάδες ευρώ το άτομο (!), όταν κανονικά κόστιζε 450 ευρώ.

 

Σε ερώτημα που απηύθυνε η εφημερίδα «Καθημερινή» στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, αυτή φέρεται να χρέωσε ανευθυνότητα και να απάντησε: «οι 4 Έλληνες βρέθηκαν σε περιοχή εν μέσω ραγδαίας εξάπλωσης του ιού σε χώρες περιοχής. Η εικόνα είναι γνωστή για την κατάσταση στην περιοχή από τα μέσα Φεβρουαρίου. Αποτελεί μεγάλη ανευθυνότητα να ταξιδεύσουν αρχές Μαρτίου. Ως προς τη μετάβαση τους από ΚΑΜΠΟΤΖΗ , όπως ΟΛΟΙ οι εκεί υπήκοοι ΕΕ, θα πρέπει να αναχωρήσουν με γαλλικές αερογραμμές. Προτεραιότητα δίνεται σε ευπαθείς ομάδες και εκεί όπου δεν υφίσταται καμία δυνατότητα αναχώρησης.»

 

Με 6 χιλιάδες ευρώ

Με τα δάχτυλά τους κολλημένα στο πληκτρολόγιο, άλλοτε για να επικοινωνούν με τις πρεσβείες, και άλλοτε να κάνουν ανανέωση μπας και πέσουν οι τιμές και βρουν εισιτήρια, τα κατάφεραν. Βέβαια έδωσαν 1500 ευρώ περίπου το άτομο, αντί για 450 ευρώ που κοστίζει σε κανονικές συνθήκες το εισιτήριο, αλλά δεν έδωσαν και το αστρονομικό ποσό των 4 ή 5 χιλιάδων ευρώ που τους ζητήθηκε αρχικά και εν μέσω κορονοϊού.

 

Το περασμένο Σάββατο που το «Ν» δημοσίευσε το ταξίδι- θρίλερ της παρέας, ο Περιφερειάρχης έκανε παρέμβαση στη γαλλική πρεσβεία, η οποία με τη σειρά της απάντησε την Τρίτη κι ενώ ήδη οι «4» βρίσκονταν σε διαδικασία επιστροφής. Με την πρεσβεία μάλιστα μίλησε και η σύζυγος του κ. Μουτζούρη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ιστορίες «στο Ν» για το ΕΑΜ Λέσβου

Ο Γιώργος Γαλέτσας μιλά στον Δημήτρη Μάντζαρη για τις διώξεις μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η φυλακή όσων «δεν συνεμορφώθησαν….» στη Μυτιλήνη

Παρασκευή 21 Απριλίου 1967, δυο μέρες πριν την Κυριακή των Βαΐων, στην Ακαδημία Μυτιλήνης
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

H αθέατη πλευρά της Επταετίας

Σκάνδαλα, διαφθορά και…«θαύματα»!
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το εγκαταλειμμένο Γαλλικό ‑ Συμμαχικό νεκροταφείο στα Λουτρά

Θα μπορούσε ο χώρος όλος να μετατραπεί σε χώρο τιμής;
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Λιώστε τους...»

Η τραγική ιστορία του πρόσφυγα από την Πέργαμο Ηλία Αργυριάδη που εκτελέστηκε μαζί με το Νίκο Μπελογιάννη σαν σήμερα 30 Μαρτίου 1952, Η τύχη της διαλυμένης οικογένειας του
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η εμφάνιση του Χριστιανισμού στη Λέσβο

Η Δέσποινα Ανδρέου μίλησε στις «Ιστορίες στο Νησί» για την εμφάνιση του Χριστιανισμού και για το πότε δημιουργήθηκαν οι δύο Μητροπόλεις στο νησί της Λέσβου
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία

Η επιτροπή ειρήνης Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση για τη θλιβερή επέτειο έναρξης των βομβαρδισμών το 1999
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Ψωροκώσταινα, η Αιβαλιώτισσα πρόσφυγας στο Ναύπλιο...

Η ιστορία μιας γυναίκας που έγινε συνώνυμο του νεοελληνικού κράτους
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καρναβάλι και 25η Μαρτίου 1944 στην Αγιάσο

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Μυτιληνιός «φουστανελάς» μπήκε στο Μουσείο του Λούβρου

Με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 90 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου θυμόμαστε πως το 1961 το κοσμοπολίτικο Παρίσι υποδέχθηκε τα έργα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αποκριές στη Μυτιλήνη το 1913

Λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση του νησιού -Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ*