× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/4/2024

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου ο οδικός Αξονας Καλλονής- Σιγρίου με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο να αναφέρει ότι βρέθηκαν απολιθώματα κατά τη διάρκεια των εργασιών και να εκθειάζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο ξεκίνησε από το 2012 και έγιναν συμπληρωματικές συμβάσεις στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mε έντονο τον προεκλογικό χαρακτήρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λέσβο, αλλά και των υπουργών παρουσιάστηκαν έργα που αφορούν στη Δυτική Λέσβο… κατ’ αποκλειστικότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικό αυτών είναι ο οδικός άξονας που δρομολογήθηκε επί ΠΑΣΟΚ πριν από 12 χρόνια, το επανεκκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια η ΝΔ. Αλλά και άλλα έργα όπως η Νότια παράκαμψη ή το λιμάνι Σιγρίου.

Φανερά δυσαρεστημένος ήταν ο Νίκος Σηφουνάκης, πρώην υπουργός που παρακολούθησε την ομιλία στον κόμβο της Αρίσβης, με την πασαρέλα στελεχών της κυβέρνησης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση (βλ. εδώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Οδικός Αξονας Καλλονής- Σιγρίου

Ας σημειωθεί ότι βρέθηκαν 19.000 απολιθώματα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων στην Ελλάδα, γεγονός που αναδείχτηκε διεθνώς και μέσα από τα συνέδρια των Γεωπάρκων.

Για μέρα ιδιαίτερης ικανοποίησης έκανε λόγο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ακτωρ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως προτεραιότητα τα δημόσια έργα που βοηθούν την καθημερινότητα του πολίτη και επισήμανε ότι εν προκειμένω το έργο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ μήκους 47 χιλιομέτρων που συνδέει την Καλλονή με το Σίγρι και είναι σημαντικό για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Μεταξύ άλλων δημιουργήθηκαν γέφυρες, αλλά έγιναν και έργα αποστράγγισης και αποχέτευσης. «Επιτυγχάνεται αύξηση της προσπελασιμότητας και μείωση κατά 40 λεπτά του χρόνου με το έργο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας. «Αποτελεί παράδειγμα προστασίας και ανάδειξης φυσικών μνημείων κατά τη διάρκεια δημόσιων τεχνικών έργων σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε.

Και άλλα έργα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι σε ένα μήνα ξεκινά και το έργο του Φράγματος Τσικνιά (ρεπορτάζ εδώ), το οποίο επίσης θα αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία «Ακτωρ» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του λιμένα Σιγρίου ως πύλης εισόδου για ολόκληρη τη Δυτική Λέσβου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανακατασκευή του δημοτικού σχολείου της σεισμόπληκτης Βρίσας, τα έργα στο Νηπιαγωγείο Δαφίων και σε σχολείο της Καλλονής.

«Θα συνεχίσουμε με μεθοδικότητα μεγάλα και μικρότερα έργα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Όταν μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες το 2019 είχα πει ότι θα γίνουν σημαντικά έργα και αυτό έγινε», τόνισε. Ενώ για το φράγμα Τσικνιά θυμήθηκε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ειχε επισκεφτεί πριν από 30 χρόνια τη Λέσβο, και ανέφερε ότι ο οδικός άξονας ήταν πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Προανήγγειλε το έργο της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διαπιστώνοντας ότι η Λέσβος αποκτά μια νέα δυναμική, απευθυνόμενος σε δημάρχους και Περιφερειάρχη και επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αποκτά διεθνή αξιοπιστία.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεταναστευτικές ροές χαρακτηρίζοντάς τες παράνομες, και μειωμένες, σε αντίθεση με τις... νόμιμες ροές επισκεπτών από την Τουρκία.

O πρωθυπουργός συνεχάρη την κατασκευαστική εταιρεία Ακτωρ για τον οδικό άξονα Καλλονής Σιγρίου.

Μίλησε ξανά για τα πολλαπλά οφέλη της βίζας εξπρές, όπως το πρωί στο τελωνείο (αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ) και στη συνέχεια μετέβη στην Καλλονή, όπου μίλησε με κατοίκους, αλλά και με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του σε συγκέντρωση πολιτών:

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητέ Γιώργο, φίλες και φίλοι, αγαπητέ Μπάμπη, κύριοι Υπουργοί, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή και για το χειροκρότημά σας, για την αγάπη σας. Σήμερα είναι πράγματι μία σπουδαία μέρα, αγαπητέ μου Δήμαρχε, για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, θα έλεγα για ολόκληρο το νησί, καθώς ένα έργο το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι ήταν αίτημα πολλών δεκαετιών, ένας ασφαλής δρόμος που θα συνδέει την Καλλονή με το Σίγρι, παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία. Καλορίζικος να είναι ο δρόμος.

Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμένα πόσο σημαντικός είναι, πόσο χρόνο θα γλιτώνετε από τις μετακινήσεις σας και πόσο σημαντική αναπτυξιακή δυναμική θα προσδώσει σε όλη την Δυτική Λέσβο, σε συνδυασμό με τα σημαντικά έργα τα οποία γίνονται και στο λιμάνι του Σιγρίου. Η Δυτική Λέσβος σήμερα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Γιατί αυτό σας αξίζει, ειδικά σε έναν νέο Δήμο, ο οποίος πέρασε τις «παιδικές του ασθένειες» αλλά έχει πατήσει καλά στα πόδια του. Θέλω εδώ να εξάρω τη σημασία την οποία αποδίδω στη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τον Περιφερειάρχη, με τους Δημάρχους. Έτσι προκόβουν οι τόποι, όταν όλες και όλοι μαζί δουλεύουμε για το δικό σας καλό.

Όμως, όπως είπε και ο Δήμαρχος, τα μεγάλα έργα δεν σταματούν μόνο με την παράδοση του δρόμου. Θυμήθηκα πριν, στην εκδήλωση την οποία κάναμε, μιας και ο αγαπητός Γιώργος είχε την καλοσύνη να αναφερθεί σε κάποια λόγια του αείμνηστου πατέρα μου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θυμήθηκα ότι και ο ίδιος όταν είχε βρεθεί ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός εδώ στο νησί σας, σάς είχε πει τότε ότι «σε λίγα χρόνια το φράγμα του Τσικνιά θα είναι έτοιμο».

Χρειάστηκαν πολύ περισσότερα χρόνια. Το έργο αυτό, όμως, συμβασιοποιείται και θα αρχίσει η κατασκευή του τους επόμενους μήνες. Μία ακόμα δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία υλοποιείται. Είναι και τα αντιπλημμυρικά -θα έρθω σε αυτά-, αλλά να ξέρετε ότι και το έργο αυτό έχει και αντιπλημμυρικά χαρακτηριστικά. Διότι αυτή τη στιγμή όλοι οι μεγάλοι ταμιευτήρες οι οποίοι δημιουργούνται δεν είναι μόνο έργα ύδρευσης και άρδευσης, είναι και έργα συγκράτησης των νερών, έργα τα οποία εκ των πραγμάτων έχουν και αυτόν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Μαζί, λοιπόν, τα δύο αυτά έργα, με σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στα σχολεία, στο νοσοκομείο, μια σειρά από μικρότερα έργα τα οποία δρομολογούνται από τους Δήμους, είναι πραγματικά δίκαιο να πει κανείς ότι όλη η Λέσβος κερδίζει το χαμένο έδαφος.

Και βέβαια, κερδίζει το χαμένο έδαφος γιατί η κυβέρνηση αυτή έσκυψε πάνω στα προβλήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και έλυσε στην πράξη το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίσαμε τον Ιούνιο του 2019, όταν ήρθαμε στα πράγματα, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Οι ροές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Σήμερα στο νησί είναι πολύ λίγοι αιτούντες άσυλο.

Έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες μέρες όπου το νησί «βούλιαζε» στην ουσία από δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έφταναν μέσα από μια πολιτική ανοιχτών συνόρων. Αυτή η κυβέρνηση άλλαξε όχι μόνο την εθνική πολιτική, αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα σύνορά μας πια φυλάσσονται, και φυλάσσονται αποτελεσματικά. Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εμείς καθορίζουμε ποιος θα μπει στη χώρα και όχι οι διακινητές. Και βέβαια, εμείς καθορίζουμε ποιος θα μπει στη χώρα και ποιους επισκέπτες θέλουμε επίσης να δεχθούμε, διότι το πρόγραμμα της διευκόλυνσης της βίζας «τρέχει» ήδη. Τα οικονομικά αποτελέσματα τα βλέπετε ήδη στο νησί.

Είχα την ευκαιρία το πρωί να επισκεφτώ το λιμάνι και να συνομιλήσω με τους αξιωματικούς, οι οποίοι μπορούν και βγάζουν βίζα σήμερα σε Τούρκους επισκέπτες, ουσιαστικά σε λίγα λεπτά. Και θέλω να τονίσω, φίλες και φίλοι -για να δείτε μερικές φορές πώς τα μεγάλα, τα ευρωπαϊκά, συνδέονται με τα περιφερειακά και με τα τοπικά-, ότι αυτό το πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας είναι το μόνο πρόγραμμα στην Ευρώπη. Το μόνο. Καταφέραμε και το πετύχαμε.

Το διεκδικήσαμε και το υλοποιούμε ακριβώς επειδή η κυβέρνηση αυτή έχει αυξημένη αξιοπιστία στην Ευρώπη. Και όταν πήγαμε και τους είπαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν δυσκολίες, διότι μιλάμε για μια είσοδο στη ζώνη του Σένγκεν -είναι πολύ αυστηροί, όπως ξέρετε, οι κανονισμοί που διέπουν τη ζώνη του Σένγκεν-, η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας εμπιστεύτηκε.

Ποιο είναι το αποτύπωμα σήμερα για την κοινωνία της Λέσβου και όχι μόνο, για όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Ότι ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών, που δεν θα έρχονταν υπό άλλες συνθήκες γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο να πάνε να βγάλουν βίζα, έρχονται είτε για την ημέρα, είτε για το Σαββατοκύριακο, είτε για περισσότερο χρόνο, στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας το διαθέσιμο εισόδημα όλων των κατοίκων του Ανατολικού Αιγαίου.

Και τα λέω όλα αυτά, φίλες και φίλοι, γιατί όπως ξέρετε σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα έχουμε ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές είναι μια ακόμη κρίσιμη εθνική κάλπη, είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για την παράταξή μας. Είναι ένα ακόμα στοίχημα το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα το κερδίσει. Θα είμαστε πάλι οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να πάρουμε αυτές τις εκλογές στα σοβαρά. Το λέω αυτό διότι το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, όπως σας εξήγησα, έχει μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην πατρίδα μας, είτε μιλάμε για την ασφάλεια, που είναι το πρώτο ζητούμενο σήμερα, είτε μιλάμε για τη μετανάστευση, είτε μιλάμε για την οικονομία, είτε μιλάμε για τους αγρότες μας και για τις διεκδικήσεις που θα πρέπει να κάνουμε εν όψει της αναμόρφωσης της αγροτικής πολιτικής.

Την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Και με τη δική σας στήριξη θα συνεχίσουμε σ’ αυτό το ρόλο για να μπορούμε σταθερά να ερχόμαστε πάντα πιο κοντά στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτός είναι ο στόχος που έχω θέσει για τη δεύτερη τετραετία: μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη. Να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος μιας χαμένης δεκαετίας που τόσο πολύ μας τραυμάτισε. Γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρή. Αλλά και για ένα λόγο ακόμα: γιατί πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα, με την ίδια ένταση, με την ίδια αποφασιστικότητα, τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ήδη υλοποιούμε.

Θέλω και πάλι εδώ, από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, από την Καλλονή, να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη εμπιστοσύνη την οποία μας δείξατε στις διπλές εκλογές του περασμένου έτους, όπου και εδώ στη Λέσβο φτάσαμε σε ποσοστά τα οποία δεν μπορούσαμε, ίσως, να τα φανταστούμε. Θέλω να ξέρετε ότι αγωνίζομαι κάθε μέρα και εγώ και όλο μας το επιτελείο, οι Υπουργοί μας, οι βουλευτές μας, για να σταθούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Και κάθε μέρα κάνουμε πράγματα τα οποία κάνουν τις ζωές σας καλύτερες.

Εννέα μήνες μετά τις εκλογές του περασμένου έτους και έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικά τμήματα του προεκλογικού μας προγράμματος: αυξήσεις μισθών, αυξήσεις συντάξεων, πόλεμος κατά της ακρίβειας. Και ξέρω, το ξέρω καλά, ότι σήμερα η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Το αναγνωρίζουμε και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε.

Και η αύξηση του κατώτατου μισθού -50 ευρώ, πήγαμε στα 830 ευρώ και θα πετύχουμε το στόχο μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ το 2027- είναι μία από τις απαντήσεις της κυβέρνησης στο πρόβλημα της ακρίβειας. Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, με αυξημένες συντάξεις αλλά και με διόρθωση αδικιών οι οποίες έρχονται από το παρελθόν. Χθες, έχει νομίζω ξεχωριστή σημασία να το αναδείξουμε αυτό, άνοιξε η πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες να πάρουν για πρώτη φορά επίδομα γέννας, εννέα μήνες, 830 ευρώ το μήνα. Διορθώνουμε μία αδικία αλλά ταυτόχρονα στηρίζουμε και την ελληνική οικογένεια.

Είναι πάρα πολλές οι πολιτικές τις οποίες εφαρμόζουμε. Τα μεγάλα έργα, τα οποία «τρέχουν» σε ολόκληρη τη χώρα και τα οποία έχουν αρχίσει και παραδίδονται. Σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στη δημόσια παιδεία, αναβαθμίσεις σχολείων, αλλά, προσέξτε, και ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες παντού. Παρεμβάσεις που γίνονται στα νοσοκομεία μας, γιατί το ξέρω πρώτος εγώ ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «πονάει» ακόμα και έχει υποφέρει από δέκα χρόνια υποχρηματοδότησης στα χρόνια της κρίσης.

Ερχόμαστε και βήμα - βήμα το διορθώνουμε. Αυτό αφορά και το δικό σας νοσοκομείο, διότι η επόμενη δέσμευσή μου αποτελεί την πλήρη ανακατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου σας, που ξέρω ότι είναι σήμερα σε πολύ κακή κατάσταση. Αντίστοιχα έργα γίνονται σε όλη τη χώρα. Έχουμε, λοιπόν, μια κυβέρνηση η οποία τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι ρυθμοί να συντηρηθούν και το πολιτικό μήνυμα το οποίο θα εκπέμψει η κάλπη των ευρωεκλογών να είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας.

Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας. Θα στηρίξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή παράταξη αυτού του τόπου, την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη η οποία κάνει την Ελλάδα Ευρώπη, με γρήγορα βήματα σε όλα τα πεδία πολιτικής. Κ

αι κάτι τελευταίο, φίλες και φίλοι, το οποίο νομίζω ότι έχει και μια ξεχωριστή και σημαντική αξία: φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια, όχι μόνο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπω πολλοί από εσάς φοράτε τις μικρές σας κονκάρδες με τον πυρσό, τον παλιό πυρσό, όπως τον θυμόμαστε εμείς οι παλαιότεροι. Είναι αυτός ο πυρσός που περνάει από γενιά σε γενιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες της παράταξής μας αλλά και την πίστη μας σε μια Ελλάδα η οποία πραγματικά μπορεί να προκόβει και σε μια παράταξη η οποία μπορεί μονίμως να υπηρετεί το συμφέρον της πατρίδας μας.

Αυτή η παράταξη είναι η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, είναι η Νέα Δημοκρατία. Μία Νέα Δημοκρατία η οποία κρατάει σταθερές και αναλλοίωτες τις αξίες της. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει, διευρύνεται, έτσι ώστε σήμερα να συναντώνται στους κόλπους της όλοι οι παραδοσιακοί μας αγωνιστές με συμπολίτες οι οποίοι μας ψηφίζουν για πρώτη φορά, διότι βλέπουν σε αυτή την παράταξη τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο. Γι’ αυτά θέλω, λοιπόν, να μιλήσουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Όπως βλέπετε, δεν ασχολήθηκα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση. Ας λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους ζητήματα και ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις ιδεολογικές τους παλινωδίες. Εγώ θέλω να μιλάμε γι’ αυτά τα οποία κάνουμε εμείς, θέλω να μιλάμε για το δικό μας έργο. Θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Και θέλω, κλείνοντας, να σας πω ότι πρέπει σε αυτόν τον αγώνα να πάμε όλοι μαζί συντεταγμένοι.

Εγώ προσωπικά θα κάνω αυτό το οποίο ξέρω να κάνω καλά: θα γυρίσω όλη την Ελλάδα, θα μιλήσω στους πολίτες, θα εξηγήσω το βασικό ζητούμενο αυτών των εκλογών. Αλλά χρειάζομαι βοήθεια, και χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας: των στελεχών μας, των Υπουργών μας, των βουλευτών μας, αλλά κυρίως των απλών στελεχών μας, οι οποίοι σε κάθε κάλπη ξέρουν πολύ καλά πώς να κινητοποιηθούν. Ξέρουμε πώς να κερδίζουμε εκλογές. Το κάναμε το 2023, θα το ξανακάνουμε και στα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα γιορτάσουμε ακόμα μία μεγάλη πολιτική νίκη. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Καλορίζικος ο καινούριος δρόμος και με το καλό στα επόμενα μεγάλα εγκαίνια που θα γίνουν στο νησί σας. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά στη Νυφίδα από εργασίες ηλεκτροκόλλησης

Ευτυχώς σβήστηκε γρήγορα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά στη βουλή για το ΕΠΑΛ Μούδρου από την Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους της κατέθεσαν την επιστολή της διεύθυνσης του σχολείου για λειτουργία εξεταστικού κέντρου πιστοποίησης μαθητείας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των πυρόπληκτων της Μόριας ο Δήμος Μυτιλήνης

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου με αντιδημάρχους και μηχανήματα βρέθηκε από νωρίς στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς
ΥΓΕΙΑ

Απινιδωτές και εκπαιδευμένο προσωπικό σε πλατεία Σαπφούς και Ιστορικό Κέντρο

Την Πέμπτη παραδόθηκαν τα πτυχία σε εκπαιδευμένους λιμενικούς οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες με απινιδωτή που είναι τοποθετημένος στον περίφραχτο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις Χριστόφα στην Αθήνα για χρηματοδοτήσεις και έργα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συναντήθηκε με στελέχη του πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Ανάπτυξης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο μέτωπο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρώνη βρέθηκαν στην πυρκαγιά της Μόριας με μηχανήματα και υδροφόρες για να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

H επόμενη ημέρα «μετρά» τους καμένους ελαιώνες της Μόριας

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υδροφόρες του Δήμου Μυτιλήνης- Τι λέει ο Περιφερειακός Διευθυντής, οι αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος της κοινότητας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς

Στελέχη του ΚΚΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη Μόρια συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

90 μέλη χορωδίας σε μια διεθνή πολυφωνική διαδραστική συναυλία

Για τη μεγάλη σύμπραξη της «Πολυφωνίας Cantalaλούν» στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου μιλήσαμε με τη Μαρίζα Βαμβουκλή, τη Μαρία Τσιώτα και τον Παναγιώτη Καραγιάννη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ακόμα ένα «μεθυστικό» Ouzo Fest ξεκινάει στη Λέσβο

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών- Αποσταγματοποιών Λέσβου, Δημήτρης Σπέντζας μιλά για τις εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράθυρο στον Πλάτανο με θέα τα σκουπίδια

Σε καταγγελία, συμπολίτης μας αναφέρει ότι τοποθετήθηκε κάδος έξω από το παράθυρο του σπιτιού του με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια δυσάρεστη κατάσταση με σκουπίδια που αφήνει όλη η γειτονιά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για βοήθεια στην φωτιά

Καλεί τους αγρότες που είναι στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας με κάθε μέσο να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς