× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κι όμως το είπε (νομιμοποίηση φακελακίων) !

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ, Συνταξιούχος δικηγόρος

Δημοσίευση 1/2/2024

Κι όμως το είπε (νομιμοποίηση φακελακίων) !

Δηλαδή, τι «το είπε», το ξεφούρνισε κανονικά και αδιάντροπα : «Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι, πάει γρηγορότερα (…) Αντί να συμβαίνει αυτό παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα τώρα, ένας γιατρός θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του…(!!!)». Ποιος το είπε, και το ξεφούρνισε, έτσι στην ψύχρα? Έ, ποιος άλλος, ο Άδωνις (του Αδώνιδος) Γεωργιάδης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, χωρίς ντροπή και …όνειδος! Αν αυτό γραφόταν ως «πληροφορία της αντιπολίτευσης», είναι απόλυτα βέβαιο, ότι από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη, θα το διέψευδαν «μετά βδελυγμίας»… Θα το ονόμαζαν, στην καλύτερη περίπτωση, ως «συνηθισμένη ψευδολογία της αντιπολίτευσης» (ή fake news επί το …ελληνικότερον), για να μη πούμε και ως «κομμουνιστικό δάκτυλο», κατά τα παλιότερα (?).

Τώρα όμως, ο Άδωνις (του Αδώνιδος) Γεωργιάδης, το ξεφούρνισε (και χωρίς να κοκκινίζει – χρώμα, άλλωστε, ασύμβατο γι’ αυτόν, μη πούμε και επιλήψιμο…) μπροστά στις κάμερες και στα δημοσιογραφικά μικρόφωνα. Και αυτό το χυδαίο «επιχείρημα» το επικαλέστηκε ως «υπεράσπιση» του νέου μέτρου του Υπουργείου Υγείας, για τα απογευματινά χειρουργεία στα Δημόσια Νοσοκομεία, που θα γίνονται επί πληρωμή. (Μην ακούσω τίποτα «κακόβουλα» σχόλια για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, θα πρόκειται σίγουρα για …κομμουνιστικό δάκτυλο παραπληροφόρησης!).

Σου λέει ο Άδωνις, ο και Υπουργός Υγείας, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό: «Αφού εδώ και δεκαετίες, όλες οι κυβερνήσεις, είτε ανέχτηκαν, είτε κάλυψαν, είτε διαμόρφωσαν το έδαφος για το φακελάκι, ας το ονομάσουμε τώρα ως μια «κανονικότητα», στα πλαίσια των «μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη) και του φιλελεύθερου (βεβαίως) συστήματός μας, και όποιος μας κατηγορήσει για «κυνισμό», και ξεδιάντροπη ομολογία ότι τώρα το φακελάκι γίνεται νόμιμο, να του θυμίστε ότι η κυβέρνησή μας «εκλέχτηκε από το 41% του ελληνικού λαού!» , και άρα «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν…», για να θυμηθούμε και τον αλήστου μνήμης Μένιο. Χώρια που θα πληρώνεις και ΦΠΑ για το φακελάκι, αφού γίνεται νόμιμο ντε, και θα εισπράττει έσοδα και το Δημόσιο. Αμ πως… Όποιος, λοιπόν, πληρώνει το νόμιμο, πλέον, φακελάκι ή τον ιδιώτη κλινικάρχη, θα «δικαιούται» να χειρουργείται «ελεύθερα και αξιοκρατικά». Αλλιώς, ας πρόσεχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είδατε πόσα «δικαιώματα» κατοχυρώνει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή μας? Γι’ αυτό και προσχωρούν, σωρηδόν πλέον, τις τελευταίες μέρες,  σοσιαλδημοκράτες, κεντρώοι δημοκράτες και λοιποί «μεταρρυθμιστές», που μέχρι πρόσφατα φορούσαν «σοσιαλιστικά» φωτοστέφανα. Και πού είσαστε ακόμα. Αν η «μεταρρύθμιση» των …νόμιμων, κατά τον Άδωνι, ιατρικών φακελακίων επεκταθεί και σε άλλους τομείς (τα γνωστά και ως «γρηγορόσημα» του δημόσιου, και όχι μόνο, τομέα), φανταστείτε τι άλλο θα ακούσουμε. Θα γίνει της …μεταρρύθμισης.

Πιάστε μολύβι και χαρτί και σημειώστε σε πόσες μεριές χρειάστηκε να βάλετε το χέρι στην τσέπη και μετά στο φακελάκι για να «προχωρήσει» η υπόθεσή σας. Τώρα πλέον, όλα θα γίνονται ΝΟΜΙΜΑ! Δεν το λέω εγώ, ο Άδωνις το λέει… Δεν θα νομιμοποιούνται, μόνο τα αυθαίρετα. Και τα υπόλοιπα αυθαίρετα, «ψυχή έχουν..» και όποιος δεν το καταλαβαίνει, να του υπενθυμίζεται ένα νούμερο μόνο : «41%» και σε όποιον αρέσουμε!!!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*