× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φτου σας, να μη σας ματιάσω»

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία

Δημοσίευση 4/1/2024

«Φτου σας, να μη σας ματιάσω»

Στις ΗΠΑ, το λίκνο της Δημοκρατίας και η χώρα που η Δικαιοσύνη αποτελεί αναμφισβήτητο αγαθό, τρομάρα τους, λίγες μέρες μετά την έλευση του νέου χρόνου δόθηκαν μετά από 8 ολόκληρα χρόνια τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση σεξουαλικού trafficking στην οποία καταδικάστηκαν από το 2015 ο Τζέφρι Επστάιν και η Γκισλέιν Μάξγουελ, ο πρώτος πολυεκατομμυριούχος και η δεύτερη κόρη Άγγλου μεγιστάνα του Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνοπτικά να υπενθυμίσω πως ο Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του το 2019 και ο θάνατός του καταχωρήθηκε ως αυτοκτονία αλλά βόλεψε κιόλας αρκετούς μια και πλέον δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του. Η δε Μάξγουελ καταδικάστηκε 20 χρόνια για σωματεμπορία ανηλίκων μια και προμήθευε κορίτσια στον νεκρό και αυτός ικανοποιούσε τα βίτσια του αλλά και αυτά των πλούσιων φίλων του. Τώρα μέσα από τη φυλακή δίνει συνεντεύξεις και τους αθωώνει όλους μη τυχόν και καταλήξει κι αυτή να αυτοκτονήσει αλλά και για να βγει μια ώρα αρχύτερα.

Τα ανήλικα θύματα του Επστάιν τα προωθούσε στην πορνεία σε σπίτια, όπως μια έπαυλη στη Νέα Υόρκη, μια βίλα στο Παλμ Μπιτς, ένα ιδιωτικό νησί στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και ένα ράντσο έξω από τη Σάντα Φε. Οι γνωστοί του και οι πελάτες του ήταν πολλοί και επώνυμοι και ενώ τους ξέρουν όλοι από την πρώτη στιγμή, πήρε 8 χρόνια στη Δικαιοσύνη να αποκαλύψει τα ονόματά τους. Ίσως, ποιος ξέρει, να τους καλέσουν κάποια στιγμή να καταθέσουν. Τώρα για απαγγελία κατηγοριών ας μη βιαζόμαστε, σε καμιά 20αριά χρόνια, που θα έχουν αποδημήσει οι περισσότεροι διότι είναι και χούφταλα οι πιο πολλοί, μπορεί και να κατηγορήσουν κανέναν μετά θάνατο. Εδώ, όπως το πάει η πάνσοφη δικαιοσύνη, τα θύματα, που ήταν ανήλικες κοπέλες, κοντεύουν να γεράσουν- όχι οι θύτες.

Τα ονόματα λοιπόν που αποκαλύφτηκαν ήταν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμς Μπερνς, η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί Μπαράκ Ομπάμα, ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ριντ Χόφμαν, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου επί Ομπάμα, ο Woody Allen, ο Bill Gates, ο Thorbjørn Jagland, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Barak, ο πρώην πρόεδρος της Barclays Jes Staley και φυσικά ο Βρετανός πρίγκιπας Άντριου που κατηγορήθηκε από ανήλικη αλλά τελικά τα βρήκανε εξωδικαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι τους αξιοσέβαστοι και ευυπόληπτοι πολίτες, άτομα κύρους και διεθνούς αναγνώρισης. Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα που ο γνωστός τους, ο Επστάιν, έκανε τέτοιες βρωμιές και όλοι δεν το πήραν είδηση εκεί στις βίλες που έπιναν τα ποτά τους με τις ανήλικες, νόμιζαν πως είναι φιλάνθρωπος ο καημένος και φιλοξενούσε το Λύκειο Κορασίδων από την καλή του την καρδιά στα σπίτια του, πως τα κοριτσάκια που κυκλοφορούσαν ανάμεσα τους με τα μαγιό τους ή ξεβράκωτα ήταν εκεί από συμπόνια γιατί τα καημένα δεν είχαν να φάνε.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπίλ, που ταξίδευε κάθε τρεις και λίγο με το αεροπλάνο του Επστάιν στο Παρίσι, την Μπανγκόκ και το Μπρουνέι δήλωσε πως σταμάτησε μόλις έμαθε τις ανομίες του φίλου του. Αυτός δε γουστάρει νεαρά κορίτσια, τελευταία φορά ήταν τότε με τη Λεβίνσκι που ήταν 22 ετών, ενήλικη σωστή γυναίκα με τα όλα της. Ο Μπιλ που αμείβεται 200.000 δολάρια την ώρα να γυρνά στα πανεπιστήμια και στα ιδρύματα και να κάνει διαλέξεις για έναν κόσμο καλύτερο, νομίζω έχει έρθει και από τα μέρη μας και τον χειροκροτήσαμε και εδώ στην Ελλάδα.

Ο Γούντι από την άλλη, μεγάλος κωμικός, ποτέ του δεν ήθελε κοριτσάκια, αυτός παντρεύτηκε την υιοθετημένη θετή κόρη του, 35 χρόνια νεότερη, όταν ήταν 40 χρονών έβγαινε ραντεβού με ανήλικες μαθήτριες Λυκείου, αλλά τώρα που είναι γέρος ησύχασε και τυχαία βρέθηκε το όνομά του στη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Άντριου πάλι έπαθε μεγάλο κακό, τον έδιωξε ο Κάρολος από το παλάτι για να τον μαλώσει και πήγε στεναχωρημένος στο κάστρο του για λίγο καιρό. Επίσης του απαγόρευσαν να φορά τη στολή του με τα παράσημα, ίσως δεν τον αφήνουν και να παίζει με τα στρατιωτάκια του δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες να σας πω. Για τους άλλους δε γνωρίζω αλλά όλοι φαίνονται πολύ σοβαροί και γραβατωμένοι και κύριοι και άδικα τα λέμε τα ονόματά τους και τους διασύρουμε.

Αυτό πάντως που με σόκαρε πραγματικά ήταν όταν διάβασα πως μέχρι και να πεθάνει ο Επστάιν στη φυλακή στο μυαλό του πίστευε ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό και ότι είχε το δικαίωμα να συμπεριφέρεται όπως ήθελε, αν είχε τα χρήματα για να το κάνει. Νομίζω πως κάπως έτσι σκέφτονταν και οι υπόλοιποι αλλά και άλλοι τόσοι που δεν τους ξέρουμε, της συνομοταξίας του. «Με τον παρά μου @αμώ και την κυρά μου» που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Σαν είσαι άσημος αλλά παιδόφιλος ταυτόχρονα και σε πιάσουν, σε στήνουν όρθιο, σε βγάζουν φωτογραφίες προφίλ και ανφάς και σε μοστράρουν σε εφημερίδες και περιοδικά, σε χώνουν πίσω από τα σίδερα και πολύ καλά σου κάνουν. Αν είσαι όμως πολυεκατομμυριούχος και διάσημος δε χρειάζεται, έχεις φωτογραφίες μπόλικες, οπότε πλερώνεις έναν ή και δέκα καλούς δικηγόρους και μέχρι να βγει το όνομά σου στη φόρα, αν βγει τελικά, περνούν δέκα χρόνια και παραμένεις κύριος, πρίγκιπας, πρόεδρος ή ότι είσαι τέλος πάντων, αλλά κελί δε σε βλέπει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος, που τον σιχάθηκα να τον καμαρώνω, να τον διαβάζω και να τον επαινώ για αυτό δε μου μένει παρά να τον επαινέσω όπως του αξίζει.

Φτου σας, καλοί μου άνθρωποι, φτου σας να μη σας ματιάσω.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου