× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H κατάρα των αριθμών

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2020

H κατάρα των αριθμών
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

H Ελλάδα μπήκε στο 2020 διχασμένη συζητώντας για το μεταναστευτικό που δυστυχώς επιδεινώνεται σκληραίνει την στάση της πιστεύοντας ότι έτσι θα ενισχύσει το πολιτικό της κεφάλαιο θα πετύχει αυξημένη χρηματοδότηση και περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ο αναπλ. Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Κουμουτσάκος από την Βιέννη περιέγραψε την Α .Μεσόγειο σαν ευάλωτο μέτωπο της ΕΕ συμφώνησε με τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης καθώς και με την μετατροπή των κέντρων υποδοχής σε φυλακές.Η σκληρή γλώσσα και τακτική της κυβέρνησης οδηγεί δυστυχώς σε μια ασθενή αντίληψη της πραγματικότητας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πολιτική ο ρόλος της μετανάστευσης δεν καθορίζεται από τις ροές τα νούμερα και τα χρονοδιαγράμματα της κάθε κυβέρνησης αλλά από τις απόψεις και τις πεποιθήσεις της κοινής γνώμης στις τοπικές κοινωνίες.
Οι εικόνες της εξαθλίωσης των συγκρούσεων των εξεγέρσεων στην Μόρια πετυχαίνουν ένα και μοναδικό σκοπό την επικράτηση του φόβου της δαιμονοποίησης και της ξενοφοβίας για την κοινή γνώμη .

Η ΕΕ προτιμάει σήμερα μια μία ήρεμη και ειρηνική ουδέτερη ζώνη στα Δυτικά της σύνορά πάρα μία πυρκαγιά μια ένταση και μία αναταραχή που θα προκαλεί αισθήματα ενοχής στην κοινωνία. Η Ελλάδα άλλωστε συμφωνεί σε όλα δυστυχώς και στην δημιουργία μιας ελεύθερης ζώνης αυστηρά ελεγχόμενης αλλά και επιδοτούμενης από κοινοτικούς πόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως άλλωστε έγραψε και ο Ντάνιελ Χάουντεν στο κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής η μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε άλλα κράτη έχει πρακτικά τελειώσει ως εγχείρημα τουλάχιστο πολιτικό. Οι πολιτικές της ΕΕ στο μεταναστευτικό έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους και μικρά παιδιά στο βυθό του Αιγαίου στα παγωμένα νερά του Έβρου σε χιλιάδες απόπειρες αυτοκτονίας σε εξεγέρσεις σε φυλακίσεις και σε απελάσεις. Η

κατάρα των αριθμών και των στόχων που έχει βάλει η Ελληνική Κυβέρνηση για την επιστροφή 10 χιλιάδων στην Τουρκία το έτος 2020 καθώς και η φυλάκιση χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου θα οδηγήσει σε αποτυχία βία αναστάτωση και οργή. Η αξιοποίηση της αποτυχίας των στόχων είναι η λατρεμένη τακτική των λαϊκιστών.

Σήμερα οι ροές προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά .Αυτές εξαρτώνται από τρεις παράγοντες : τον πόλεμο ,την Τουρκία του Ερντογάν και το Ιράν που φιλοξενεί εκατομμύρια Αφγανών προσφύγων Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει τίποτε από όλα αυτά. Η εμπορευματοποίηση των προσφύγων με την κατοχύρωση της κοινής συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας ενθαρρύνει αυτή την λογική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα η Ελλάδα αξιοποιώντας όσες δυνατότητες υπάρχουν θα πρέπει να παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους αιτούντες άσυλο και πρόσβαση σε υγεία παιδεία εργασία .Να σταματήσουν οι πολιτικές μίσους και στοχοποίησης των προσφύγων που επιβάλλουν οι πολιτικές της ΕΕ και των Ελληνικών Κυβερνήσεων .

Οι πρόσφυγες θα πρέπει να ενταχθούν στις πόλεις και στα χωριά να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα σε Ελληνικά σχολεία να καταργηθεί στην πράξη η απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας και να δοθούνε ταξιδιωτικά νόμιμα έγραφα σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν. Μία κρίση που αντιμετωπίζεται με όρους στρατιωτικής επιχείρησης και με αριθμητικές στατιστικές κλείνοντας το μάτι πονηρά σε ακροδεξιές φωνές σίγουρα οδηγεί σε έκτροπα και παλινωδίες .

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τα νιάμερα της Παναγιάς…Αύγουστος 2023 στη Σάμο…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΙΩΤΑΣ*
Τα νιάμερα της Παναγιάς…Αύγουστος 2023 στη Σάμο…
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «εθνικός διάλογος» για τη νέα ΚΑΠ: ούτε τα προσχήματα

Γράφει ο Χαράλαμπος Κασίμης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 30 Μαρτίου 2015 - Αύγουστος 2019
Ο «εθνικός διάλογος» για τη νέα ΚΑΠ: ούτε τα προσχήματα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Χάσαμε δικαστικά. Αλλά πολιτικά τι κάναμε επί επτά χρόνια;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ για τον 13ο και 14ο μισθό;
Χάσαμε δικαστικά. Αλλά πολιτικά τι κάναμε επί επτά χρόνια;
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το πληρώνειν εστί τελικώς αποτυχείν (;)

Γράφει η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΣΙΓΚΡΑ, διδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Το πληρώνειν εστί τελικώς αποτυχείν (;)
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 17/8/2026

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
Πάτησε τον Αχινό, 17/8/2026
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Για τον Νίκο Καλογερόπουλο

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Για τον Νίκο Καλογερόπουλο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ένας ακόμα Δεκαπενταύγουστος

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ένας ακόμα Δεκαπενταύγουστος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η Παναγιά η Αγιασώτισσα

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
Η Παναγιά η Αγιασώτισσα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αγιος Θεράπων 2026: Κι αυτό θα ξεχαστεί;

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ, Αρχιτέκτονας, μέλος του ICOMOS
Αγιος Θεράπων 2026: Κι αυτό θα ξεχαστεί;
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πυρκαγιές, συλλήψεις και δημόσιες (;) πολιτικές

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ*
Πυρκαγιές, συλλήψεις και δημόσιες (;) πολιτικές
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δέκα χρόνια Φεστιβάλ Αμπελουργίας και η Ανεμώτια συνεχίζει να μεταμορφώνεται

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελουργών Μιχάλης Μαρμάρου γράφει για μια γιορτή που ένωσε ανθρώπους, παράδοση και δημιουργία
Δέκα χρόνια Φεστιβάλ Αμπελουργίας και η Ανεμώτια συνεχίζει να μεταμορφώνεται
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μ.Θ.Μ. ή μουσικό ΜάΘηΜα ζωής

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Μ.Θ.Μ. ή μουσικό ΜάΘηΜα ζωής