× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η «Σμύρνη των απίστων» ψήφισε!

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες στην προεκλογική συγκέντρωση της ενωμένης αντιπολίτευσης – συλλαλητήριο εναντίον του Ερντογάν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/5/2023

Η «Σμύρνη των απίστων» ψήφισε!

Δυο εβδομάδες πριν την 14η Μαίου μέρα των προεδρικών εκλογών στη γειτονική χώρα και ο επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης στο καθεστώς Ερντογάν Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου εμφανίστηκε στη Σμύρνη, καλώντας τους νέους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης υποσχέθηκε οτι θα φέρει την άνοιξη στην Τουρκία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Τούρκοι πολίτες κατέκλυσαν το απόγευμα της Κυριακής 30 Απριλίου την παραλία της Σμύρνης με τις εικόνες από το «κόκκινο ποτάμι» των οπαδών του να στέλνουν μήνυμα ότι ο Κιλιτσντάρογλου κερδίζει τη μάχη των εντυπώσεων αλλά και των προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε την κυβέρνηση Ερντογάν, υποσχέθηκε οτι θα ενώσει τη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων και είπε οτι δεν τον ενδιαφέρουν τα πλούτη και τα παλάτια, αφήνοντας αιχμές για το σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας.

Οι πολίτες συνέρρευσαν στον παραλιακό ιστορικό δρόμο της Σμύρνης για το μεγάλο συλλαλητήριο της Εθνικής Συμμαχίας όπου ο υποψήφιος πρόεδρος του CHP ανέβηκε στο βήμα και εμφανίστηκε ενωτικός. «Η ελπίδα μου είστε εσείς. Μαζί θα βγάλουμε την Τουρκία από αυτή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μαζί θα φέρουμε την Τουρκία στο φως. Ό,τι και να γίνει, θα καταργήσω όλα τα εμπόδια. Μαζί θα αποδώσουμε δικαιοσύνη. Δεν θα κάνουμε διακρίσεις. Θα αγκαλιάσουμε 85 εκατομμύρια. Είτε ψηφίσετε είτε όχι, όλοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι ο Κεμάλ θα είναι δίπλα του» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κιλιτσντάρογλου τόνισε οτι αυτές οι εκλογές είναι εκλογές για την ανοικοδόμηση της δημοκρατίας. «Αυτές οι εκλογές είναι η επιλογή για μια Τουρκία όπου κανένα παιδί δεν θα πηγαίνει για ύπνο πεινασμένο. Αυτές οι εκλογές είναι οι εκλογές που θα εξασφαλίσουν την ισότητα γυναικών και ανδρών. Είναι η επιλογή της αγκαλιάς, όχι του χωρισμού. Αυτές οι εκλογές είναι οι εκλογές που θα φέρουν τη δημοκρατία στην Τουρκία» σημείωσε.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας