× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ζωγραφιά της Μαρίας

Γράφει η ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΡΑΣΒΙΤΣΟΥ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2019

Η ζωγραφιά της Μαρίας
' χρόνος ανάγνωσης

Την πρώτη φορά που μου συνέβη, μου φάνηκε περίεργο. Τη δεύτερη σκέφτηκα πως μου είχε ξανασυμβεί και από την τρίτη και μετά σκέφτομαι πως έτσι απλά συμβαίνει.

Πετάς κάτι ψηλά, και αυτό, αντί να πέσει, χάνεται! Ο νόμος της βαρύτητας δεν λειτουργεί πάντα. Ίσως κι αυτός, όπως όλοι οι νόμοι, να λειτουργεί επιλεκτικά και να ισχύει μόνο για κάποια αντικείμενα-σώματα. Ίσως πάλι η ισχύς των νόμων να είναι μιά φύση επιλεκτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ήμουν μικρή κάθε φορά που πετούσα κάτι ψηλά στεκόμουν και περίμενα να δω αν θα πέσει. Συνήθως έπεφτε. Σπάνια δεν έπεφτε. Τώρα πια έχω βαρεθεί αυτό το παιχνίδι. Είτε πέσει, είτε όχι δεν περιμένω. Φεύγω.
Τι είναι αυτό που μπορεί κάποιος να πετάξει ψηλά; Το καπέλο του• ή μια πέτρα• ή μια δέσμη από μολυσμένα φλιπ φλοπ.

Η φίλη μου η Μαρία ζωγράφισε ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι και το πέταξε ψηλά. Η ζωγραφιά της χάθηκε. Εκείνη όμως πιστεύει ότι καρφώθηκε στον ουρανό. Όταν της λέω πως αυτό δεν είναι το δικό της, νομίζει πως τη ζηλεύω και κακιώνει. Η ζωγραφιά της ξέφυγε, εκείνη όμως επιμένει να τη βλέπει καρφωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λένε πως η βαρύτητα είναι μιά δύναμη. Μια δύναμη όμως δεν μπορεί, κάποιες φορές θα ξεκουράζεται• και τότε είναι που την πιάνουν στον ύπνο και της ξεφεύγουν εκείνα που δεν πέφτουν.

Αυτό που δεν έχουμε ακόμα καταλάβει είναι ότι όλες οι εξεγέρσεις γίνονται ενάντια στον νόμο της βαρύτητας. Ενάντια σε όλα εκείνα που μας βαραίνουν, μας δένουν, μας φιμώνουν, μας αφαιρούν κάθε κίνηση, αφού μόνο η κίνηση μπορεί να την αμφισβητήσει.

Γι’αυτόν τον λόγο μου προκαλούν θλίψη τα αγάλματα που πέτρωσαν την κίνηση. Κουβαλούν άθελά τους το μήνυμα πως οι κινήσεις μπορεί κάποτε να γίνουν αγάλματα, στολίδια σε μιά πλατεία, για να θυμίζουν στους ονειροπαρμένους πως ακόμα και τα μεγάλα κινήματα κάποτε γίνονται ... πέτρα.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αγαπημένα μου παιδιά...

Γράφει η ΚΑΙΤΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Αγαπημένα μου παιδιά...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Γράφει η Δρ ΜΑΝΤΩ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Nottingham
Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου

Γράφει ο ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΕΛΕΠΕΡΤΖΗΣ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωλογία – Γεωχημεία - Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωχημεία
Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο

Γράφει η ΟΛΓΑ ΒΛΟΥΧΑΚΗ, Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, Διευθύντρια ΓΕΛ Άντισσας
Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»

Από τα 290 στα 2.100 τα Airbnb στη Λέσβο και χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία – Ο Άρης Λαζαρής περιγράφει τη νέα τουριστική δυναμική
«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ, Απόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ,κάτοικος Φίλιας
Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ασφυξία στη σχολική τάξη

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ασφυξία στη σχολική τάξη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου

Kαι κάτι περί αλλοτρίωσης- Γράφει η ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΙΝΤΖΙΡΤΖΗ
Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου