× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με την γίδα στην πλάτη!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2020

Με την γίδα στην πλάτη!

Σήμερα θα σας γυρίσω μερικά χρόνια πίσω. Στις αρχές των μνημονίων, τότε που οι κυβερνήσεις μας άπλωναν το χέρι της επαιτείας στους προστάτες μας ΔΝΤ, ΕΕ κλπ
Τότε, η κα Μέρκελ μας είχε επιστήσει την προσοχή σε δυο βασικές δομικές αδυναμίες της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας:
α) Στο πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
β) Στο επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια προχωρούμε αρκετά χρόνια μετά, και πάμε στον Μάρτη του 2020, όταν με τρία κατά σειρά σημειώματα "στο νησί" με τίτλο "κορωνοϊός και δόγμα του σοκ" προσπάθησα να αναδείξω πώς αξιοποιεί και πώς θα αξιοποιήσει και στο μέλλον η κυβέρνηση τις "ευκαιρίες" που δημιουργεί ο κορωνοϊός, και πώς θα πορευτεί, σύμφωνα με τις διδαχές του γκουρού του νεοφιλελευθερισμού Μίλτον Φρίντμαν.

Με μαθηματική ακρίβεια δε, η πορεία αυτή θα μας οδηγούσε σε όλα αυτά που έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα σαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές, νέοι και νέες, κλπ, κλπ, σαν όλοι αυτοί που περιλαμβάνονται στην έννοια "λαός".

Και φτάνουμε στις μέρες μας, όπου η κυβέρνησή μας, σαν γνήσιοι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, και εφαρμόζοντας στο έπακρο την τακτική του σοκ, προσπαθεί να περάσει μέσα σε μια νύχτα τον πτωχευτικό κώδικα, ή πιο σωστά τον "φτωχοποιητικό" κώδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έναν κώδικα, με τον οποίο παραδίδει στις τράπεζες και στα ληστρικά funds, την πρώτη κατοικία των ανήμπορων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους δανειοληπτών, και παράλληλα, στέλνει στο πυρ το εξώτερο όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που λόγω οικονομικής κρίσης και κορωνοϊού βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.Ρουά-ματ με μια κίνηση.

Καθαρίζει: α) τον χώρο της κατοικίας για να πατήσουν πόδι τα funds που δραστηριοποιούνται στο real estate και β) τον χώρο που δραστηριοποιούνται οι μικρομεσαίοι για να τον παραδώσει στις μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου.
Και όλα αυτά εν κρυπτώ και παραβύστω.
Τη στιγμή που ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του στο πώς θα φυλαχτεί απ' τον κορωνοϊό και τις παντός είδους συνέπειές του, αλλά και στις περατζάδες του Ερντογάν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Για να είναι δε σίγουρη, η κυβέρνηση, πως θα πετύχει απόλυτα ο αιφνιδιασμός της, βάζει τα "πετσοταϊσμένα" ΜΜΕ να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού.Εδώ όμως την πάτησε.

Την πήρανε χαμπάρι και την έπιασαν με την γίδα στην πλάτη.
Όχι μόνο δεν έπιασε ο αιφνιδιασμός, αλλά το θέμα, ο "φτωχοποιητικός" κώδικας, συζητιόταν στη βουλή για τέσσερις ολόκληρες μέρες.
Τους πήρανε χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες και έγιναν ρεζίλι των σκυλιών.
Θα μου πείτε: σιγά, έγινε η μούρη του κρέας...
-Ε πώς, όσο να' ναι τους έτσουξε. Τους έτσουξε και πολύ μάλιστα.
Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και στην προσπάθειά τους αυτή είπανε του κόσμου τις... βλακείες.
Αναγκάστηκαν να δείξουν και να αποδείξουν ότι αυτό που τους ένοιαζε ήταν να μη χάσουν οι τράπεζες.
Φάνηκε ξεκάθαρα ότι τον κώδικα, τον φτωχοποιητικό, τον συνέταξαν οι ίδιες οι τράπεζες.

Και δε μπορεί, μπορεί αυτοί που περιγράψαμε παραπάνω, αυτοί που τους λέμε "λαός" να έχουν κοντή μνήμη, αλλά από κάποια στιγμή θα αρχίσουν, πια, να θυμούνται. Και τότε τα ξαναλέμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός