× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν τελειώσαμε με την Ακροδεξιά

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/10/2020

Δεν τελειώσαμε με την Ακροδεξιά
' χρόνος ανάγνωσης

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συντριπτικά καταδικαστική απόφαση κατά της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ιστορική τομή για την νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συμπεριλαμβανομένων και όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων που όλα τα προηγούμενα χρόνια αξιοποίησαν και στήριξαν την εγκληματική αυτή οργάνωση, τώρα κάνουν λόγο για την μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας καθώς και για συσπείρωση του Δημοκρατικού τόξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν επόμενο ότι όταν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο άρχισε να στριμώχνεται και να εκτίθεται, φοβούμενο έναν νέο Δεκέμβρη η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε την απόφαση να στείλει στα δικαστήρια την Χρυσή Αυγή.

Βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξε το αντιφασιστικό κίνημα τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε όλην την Ευρώπη, ο ακούραστος και δυναμικός αγώνας των συνήγορων της πολιτική αγωγής αλλά και οι χιλιάδες διαδηλωτές που δήλωσαν παρόντες έξω από το Εφετείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ασφαλώς δεν δικάζει ούτε το κίνημα στο δρόμο, ούτε ο λαός από τις οθόνες του- αυτό είναι έργο της Δικαιοσύνης και μόνο. Εμείς εδώ στη Λέσβο θα περιμένουμε τις ποινές και τις εξελίξεις της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς αναμένεται ότι σύντομα η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί και με το πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς του 2018, τις απειλές, τις στοχοποιήσεις και τους βανδαλισμούς εναντίον δημοσιογράφων, αλληλέγγυων και άλλων αγωνιστών.

Όμως θα είμαστε σε επιφυλακή γιατί ακόμα και σήμερα η ακροδεξιά ιδεολογία συνεχίζει να διαχέεται σιγά σιγά στο πολιτικό σύστημα και στην καθημερινότητά μας, που σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης υιοθετεί ρατσιστική, φασιστική και εθνικιστική πολιτική σε όλα τα πεδία όπως στα εθνικά θέματα, στο προσφυγικό με βίαιες απελάσεις, επαναπροωθήσεις, κλειστά κέντρα κράτησης, αλλά και γενικευμένες απαγορεύσεις διαδηλώσεων πολιτών, κινήματα κατά της μάσκας στα σχολεία και τόσα άλλα .

Προτεραιότητα όλων είναι να αποκαλυφθεί ο βρόμικος ρόλος της Ακροδεξιάς στην χώρα μας, να παρθούν πρωτοβουλίες και δράσεις μέσα από ένα διεθνιστικό, αντιφασιστικό, επαναστατικό κίνημα που θα στηρίζεται στην φιλία, την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών για την οριστική εξάλειψη της ακροδεξιάς γάγγραινας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο δρόμος προς τη σπηλιά του Πυθαγόρα

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚ. ΚΑΡΛΑΣ,γιατρός, πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010)
Ο δρόμος προς τη σπηλιά του Πυθαγόρα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Φωτοβολταϊκά στη Δυτική Λέσβο: Ενεργειακή «απόβαση»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΣΗΣ, κάτοικος της Δυτικής Λέσβου για την επιβάρυνση της βιοποικιλότητας και της παραγωγής
Φωτοβολταϊκά στη Δυτική Λέσβο: Ενεργειακή «απόβαση»
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 8/3/2026

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
Πάτησε τον Αχινό, 8/3/2026
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Η δικαστίς», «η βουλευτής» και «η γραμματέας»...

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΑΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
«Η δικαστίς», «η βουλευτής» και «η γραμματέας»...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Λέσβος, ένας τόπος της γυναικείας χειραφέτησης

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Παν/μιο Αιγαίου
Λέσβος, ένας τόπος της γυναικείας χειραφέτησης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αγνωστες φεμινίστριες

Γράφει ο: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
Αγνωστες φεμινίστριες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στο στόμα του λύκου

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
Στο στόμα του λύκου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Hμέρα μνήμης των αγώνων για ισότητα, αξιοπρέπεια και δικαιώματα»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών
«Hμέρα μνήμης των αγώνων για ισότητα, αξιοπρέπεια και δικαιώματα»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν ο σχολικός εκφοβισμός μεταφέρεται στο διαδίκτυο

Άρθρο από την Επιστημονική Ομάδα του Μαζί για το Παιδί
Όταν ο σχολικός εκφοβισμός μεταφέρεται στο διαδίκτυο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (1933–2026)‑Διαβάζοντας βιβλιοκριτικές του

Γράφει ο Δημήτρης Πατίλας- (Στη μνήμη του Δασκάλου)
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (1933–2026)‑Διαβάζοντας βιβλιοκριτικές του
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράν και συνεχείς ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Έχοντας μόλις σχηματίσει το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Μέση Ανατολή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ ξεκίνησαν τον πρώτο πόλεμο του Συμβουλίου, αυτή τη φορά, εναντίον του Ιράν.
Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράν και συνεχείς ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο