
Στον ιστορικό Ανάβατο μεταφέρεται σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, το ενδιαφέρον των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Χίου, με την Κατερίνα Διδασκάλου να παρουσιάζει τον «Μονόλογο της Κλυταιμνήστρας» της σπουδαίας Γαλλίδας συγγραφέα Μαργκερίτ Γιουρσενάρ.
Στο πλευρό της καταξιωμένης ηθοποιού θα βρίσκεται η Χιώτισσα Αναστασία Γαλερού – Βλάσση, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να συνδέσει τη δύναμη του θεατρικού λόγου με τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός από τους πλέον εμβληματικούς τόπους του νησιού.
Στο επίκεντρο η σημερινή παράσταση
Η σημερινή δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου πολιτιστικού προγράμματος που παρουσιάζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με σημείο αναφοράς το 5ο επετειακό «THE CHIOS FESTIVAL». Πρόκειται για έναν θεσμό που τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει στην ανάδειξη της Χίου ως σημαντικού τόπου πολιτιστικής δημιουργίας και συνάντησης προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η επιλογή του Αναβάτου ως φυσικού σκηνικού προσδίδει ιδιαίτερο συμβολισμό στην παράσταση, δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα στην ιστορική μνήμη, το τοπίο και τον σύγχρονο θεατρικό λόγο.
Ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό πρόγραμμα
Οι δράσεις που πλαισιώνουν το φεστιβάλ φωτίζουν διαφορετικές όψεις της Χίου, από την ιστορία και την παράδοση μέχρι τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση, την επιστήμη και τη δημιουργία.
Μουσική, θέατρο, ναυτιλία, θαλάσσιος τουρισμός και κοινωνική προσφορά συνθέτουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, το οποίο ενισχύει την εξωστρέφεια και την τουριστική εικόνα του νησιού.
Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, η Χίος προβάλλεται ως ένας ζωντανός τόπος συνάντησης ιδεών, ανθρώπων, εμπειριών και πολιτισμών, ενώ ενισχύεται το όραμα για ένα Βόρειο Αιγαίο με ισχυρή ταυτότητα, πολιτιστική αυτοπεποίθηση και διεθνή προσανατολισμό.