
Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων, ενεργών πολιτών, συνδικαλιστών και εκπροσώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς χώρους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και εγγραφών της ΕΛ.Α.Σ. στη Λέσβο.

Η συνάντηση αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη επαφή του κόμματος με πολίτες του νησιού και έδωσε την ευκαιρία για συζήτηση γύρω από τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της ΕΛ.Α.Σ. στη Λέσβο. Κεντρική εκδήλωση του διημέρου που σχεδιάζει το κόμμα το επόμενο διάστημα είναι η δράση με τίτλο «Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας», στην οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να συμμετάσχουν κεντρικά στελέχη. Στις επόμενες πρωτοβουλίες περιλαμβάνεται και συνάντηση στην Καλλονή.
Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Σελάχας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη του νέου κόμματος. Παράλληλα, παρουσίασε τις δράσεις που προγραμματίζονται στο νησί, δίνοντας έμφαση στη διεύρυνση της παρουσίας της ΕΛ.Α.Σ. και στην επαφή της με τις τοπικές κοινωνίες.
Τη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας και το μοντέλο του υβριδικού κόμματος παρουσίασε η συντονίστρια της Πλατφόρμας, Ειρήνη Βαρελτζή, η οποία είχε και την ευθύνη της διαδικασίας εγγραφών. Η παρουσίαση εντάχθηκε στη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη στις κομματικές διαδικασίες και στις πρωτοβουλίες του φορέα.

Στην κοινωνική πολιτική εστίασε η Ανθή Παζιάνου, συντονίστρια Παιδιού και Οικογένειας του αντίστοιχου τομέα. Όπως ανέφερε, η ΕΛ.Α.Σ. ιδρύθηκε με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού πολιτικού πόλου, τονίζοντας πως στην προσπάθεια αυτή «δεν χωρούν αποκλεισμοί».
Από την πλευρά του, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσβου, Στράτος Μαρινάτος, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταχθούν νέοι άνθρωποι στις γραμμές του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ανακοπεί η άνοδος της Ακροδεξιάς.
Τη σημασία του συνδυασμού παραδοσιακών και σύγχρονων τρόπων πολιτικής παρέμβασης επισήμανε ο Δημήτρης Μάντζαρης, επίσης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσβου. Όπως ανέφερε, η δράση «πόρτα πόρτα» μπορεί να συνδυαστεί με την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να διευρυνθεί η επικοινωνία με τους πολίτες.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για την οργάνωση και τις επόμενες πρωτοβουλίες της ΕΛ.Α.Σ. στη Λέσβο. Η προετοιμασία του διημέρου «Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας» και η επικείμενη συνάντηση στην Καλλονή αναμένεται να αποτελέσουν τα επόμενα βήματα της παρουσίας του κόμματος στο νησί.