× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορονοιού στο Ίδρυμα «Θεομήτωρ»

Παρέμβαση με αφορμή τα κρούσματα μεταξύ εργαζομένων και περιθαλπόμενων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/8/2020

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορονοιού στο Ίδρυμα «Θεομήτωρ»

Παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις της πανδημίας. πανελλαδικά, στο νησί μας και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειας Βορείου Αιγαίου (πρώην «Θεομήτωρ») όπου υπηρέτησα.Θα επικεντρωθώ στο ΚΚΠΠΒΑ.

Από την στιγμή που ο κορονοϊός πέρασε το κατώφλι του Κέντρου, έχει γίνει υπέρβαση των μέτρων πρόληψης και απαιτείται προετοιμασία και ετοιμότητα για το χειρότερο σενάριο.

Με δεδομένο ότι οι περιθαλπόμενοι του Κέντρου απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, υπάρχει άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί χώρος νοσηλείας για ενδεχόμενη (το απευχόμαστε όλοι) έξαρση και διασπορά της νόσου μέσα στο Κέντρο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμαστεί χώρος σε περίπτωση που χρειαστεί.
Αυτό ο χώρος υπάρχει και είναι ο δεύτερος όροφος του Κέντρου. Με μια ανακατάταξη μπορεί σε λίγο διάστημα να γίνει και να λειτουργήσει.
Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων (Διοίκησης και Υπουργείου), λόγω της έκτακτης ανάγκης, να διαμορφωθεί ο χώρος και να εξασφαλιστεί παρουσία γιατρού σε καθημερινή βάση παρακολούθησε εργαζομένων και περιθαλπομένων.

Τουλάχιστον για το κρίσιμο διάστημα όπως αυτό ορίζεται από το επιστημονικό προσωπικό.

Από ότι διαβάζω στα δημοσιεύματα, τα πρώτα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους του κέντρου, εκτός των τριών θετικών, ήταν αρνητικά. Όμως ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν επάνέλεγχοι σε όλους (0 – 7 – 14). Δηλαδή πέραν του αρχικού δείγματος να παρθούν δείγματα σε επτά και 14 μέρες από όλους. Αυτό προϋποθέτει.

Να «σφραγίσει» το ίδρυμα και να εφαρμοστούν κατά γράμμα από όλους όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Είμαι σίγουρη ότι γίνονται ενέργειες από την Διοίκηση. Ελπίζω στη σωστή κατεύθυνση.

* Η Βόλτσιου Κατερίνα είναι πρώην Πρόεδρος του ΚΚΠΠΒΑ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Μα για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα»

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Κύριος Θείελπης

Γράφει ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τερατολογίες και δημαγωγία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

…Υπάρχει κανείς με φιλότιμο;

Μια τσιμεντένια κολώνα και ο κεντρικός πίνακας ηλεκτροδότησης της περιοχής σε επαφή με το μνημείο, στον τόπο μαρτυρίου των πατριωτών στα Τσαμάκια
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Μπάλωμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΨΥΡΟΥΚΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εδώ και στη Σάμο

Σύγκριση επιδοτήσεων σεισμού σε Λέσβο και σεισμού σε Σάμο, Ικαρία και Χίο - Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«… ‘σκοτεινότερα’ Κουροπάτκιν»;

Με αφορμή τα ανακοινωθέντα έργα του Κολυμβητηρίου, της πλαζ και του Αγίου Θεράποντα!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η τοξική αρρενωπότητα όλες μας πληγώνει

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 20/1/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πώς να προστατευτούμε από τους αντιεμβολιαστές

Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΚΟΤΟΣ*