× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ας εφαρμόσουμε μόνοι μας ένα τοπικό lockdown!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ Δημοσίευση 28/8/2020

Ας εφαρμόσουμε μόνοι μας ένα τοπικό lockdown!

Πατριώτες τα νέα είναι άσχημα. 22 νέα κρούσματα χθες για τη Λέσβο είναι σαν να λέμε 1000 νέα κρούσματα στην Αθήνα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο νησί, σε λίγες ημέρες θα είναι αδύνατη η διαχείριση του ζητήματος στο νοσοκομείο καθώς ήδη έχουμε οριακή κάλυψη εξαιτίας πολλών ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19. Ακούστηκε ακόμα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η ιατρική δομή της Μόριας που δώρισε η Ολλανδική κυβέρνηση αλλά δεν υπάρχει προσωπικό που θα πρέπει να υποστηριχτεί από εμάς και η κυβέρνηση πέρα από τις παράτες της περασμένης βδομάδες δεν έχει κάνει τίποτα γιαυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με επίκεντρο την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και την έλευση χιλιάδων επισκεπτών από την Αθήνα, είναι προφανές ότι η απροσεξία κάποιων έχει οδηγήσει στο να μετράμε περισσότερα από 80 κρούσματα κορονοϊού στο νησί.

Την ίδια ώρα έχουμε χιλιάδες πρόσφυγες στη Μόρια που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και εάν παρουσιαστεί ΕΝΑ κρούσμα εκεί θα γίνει χαμός καθώς και αυτοί με το δίκιο τους θα θέλουν να προστατευτούν και θα φύγουν μαζικά από τον καταυλισμό. Αναρωτιέστε μετά τι έχει να γίνει στα περίχωρα της Μόριας και στην πόλη της Μυτιλήνης; Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, ας δούμε λοιπόν πέρα από το Θεό τι θα κάνουμε εμείς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τοπικές αρχές αλλά και η κυβέρνηση μένουν αδρανείς, οι εκδηλώσεις, αγκαλιές και χαιρετούρες συνεχίζονται κανονικά, Χθες είχαμε περιφερειακό συμβούλιο στη Χιο, δια ζώσης, με την μετακίνηση περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων εκεί, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία και η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μείωση των μαθητών στα τάξεις προχώρησε σε αύξηση τους! Υπό την πίεση της κοινωνίας η Υπουργός ενώ αρχικώς έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθούν μάσκες σε διδάσκοντες και μαθητές προχώρησε ευτυχώς στην διάθεση τους από την πολιτεία ενώ επιτυχία και ουσιαστική παρέμβαση της θεωρεί η κα Κεραμέως τη διάθεση ενός παγουριού από ιδιώτη-χορηγό σε κάθε μαθητή δημοτικού!

Το πρόβλημα μεταφέρεται και στα πανεπιστήμια όπου μετά την ανακοίνωση των βάσεων υπο φυσιολογικές συνθήκες οι φοιτητές θα έψαχναν να βρουν σπίτι στη Μυτιλήνη για να νοικιάσουν αλλά ποιος γονέας θα στείλει το παιδί του στην πόλη μας όταν έχουμε τόσα νέα κρούσματα;  Ας αναλογιστούμε το πλήγμα για την οικονομία της πόλης αλλά και την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.     

Καθώς δυστυχώς οι αρχές αδρανούν πρέπει ως κοινωνία να αντιδράσουμε, πρώτα απ’όλα απομονώνοντας τους ηλίθιους που ακόμα διαχέουν συνωμοσιολογίκες θεωρίες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους γύρω μας ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις εξόδους μας, πάντα με μάσκα, εφαρμόζοντας μόνοι μας σε τελική ανάλυση ένα τοπικό lockdown για 10 μέρες ώστε να ελπίζουμε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο νησί πριν ανοίξουν τα σχολεία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου