× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Ευρώπη έχει πολλά καλά!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/8/2020

Η Ευρώπη έχει πολλά καλά!

Είναι πασίδηλο πλέον, ότι στην πατρίδα μας αλλάζουν πολλά και ότι δυστυχώς ευρισκόμεθα προ δυσάρεστων εξελίξεων, οι οποίες την κατευθύνουν σε ένα πρωτόγνωρο και μετέωρο ήθος. Είναι όμως απορίας άξιον, γιατί οι αλλαγές αφορούν σε μεγάλο μέρος στην σχέση του λαού με την Εκκλησία, μία σχέση που επί αιώνες εστήριξε και εκράτησε το Έθνος.

Από τους ηγέτες εξαγγέλονται αλλαγές στην διοίκηση, αλλαγές στην παιδεία, αλλαγές στην εργασία κλπ. Κανένας όμως δεν μπορεί με πειστικότητα να ομιλήσει για την μεγάλη αλλαγή, που χρειάζεται στην νοοτροπία αρχόντων και αρχομένων. Επικαλούνται την Ευρωπαϊκή μας ιδιότητα, όταν θέλουν να εισαγάγουν αντιχριστιανικούς νόμους και να στηρίξουν την πορεία του άθρησκου κράτους. Για την αυστηρότητα των Ευρωπαϊκών νόμων, για το περιορισμό της ασυδοσίας σε όλους τους τομείς του καθημερινού βίου, για την εθνική στρατηγική των κρατών της Ευρώπης στην παιδεία, στην εθνική άμυνα, στις εργασιακές σχέσεις και στα ανθρώπινα δικαιώματα, ουδείς λόγος. Τότε δεν είμαστε Ευρώπη αλλά χώρα με δική της ταυτότητα και ήθος. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η Ευρώπη έχει πολλά καλά. Αυτά να εφαρμόσουν οι πολιτικοί μας. Μη θέλουν να δημιουργήσουν ευρωπαϊκό πρότυπο με τη δυσωδία των υπονόμων της διαφθοράς μερικών Ευρωπαίων πολιτικών, που υποστηρίζουν αισχρά, αντιεκκλησιαστικά, αντιεθνικά πάθη.

Η Ευρώπη πρωτίστως είναι χριστιανική και εάν δεν ισχυροποιήσει την χριστιανική παρουσία, θα διαλυθεί. Πως; Την απάντηση δίδει ο Προφητάναξ Δαβίδ: << Πως εγένοντο εις ερήμωσιν εξάπινα; εξέλιπον, απώλοντο δια την ανομίαν αυτών>> ( Ψ.72).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εμπαιγμός με δημόσιο χρήμα;

Γράφει ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο συνήθης διάλογος και τα θαύματα που κρύβονται στα ράφια

Γράφει η ΒΑΛΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑTΙΩΤΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο ανεπιθύμητος στη Μακεδονία

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γιατί κλείνουν Καρά Τεπέ και ΠΙΚΠΑ;

«Δεν είναι η προσφυγική κρίση που έβλαψε τη Λέσβο, αλλά τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος κατοίκων και προσφύγων»
ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΡΑΣΒΙΤΣΟΥ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/9/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Κάτω τα χέρια από το Ραχίδι...»

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων!

Γράφει ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Παναγιά η γοργόνα, στο κάτω κάστρο της Μυτιλήνης

Ζωγραφισμένη στο υπόγειο εκκλησάκι για τις ανάγκες των προσφύγων του Α Διωγμού (1014 – 1917) ήταν η «διάσημη» Παναγιά που ο Μυριβήλης τοποθέτησε για τις ανάγκες του βιβλίου του, στη Σκάλα Συκαμνιάς
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον αχινό, 24/9/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μετά την καταστροφή ( β` )

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ασύλληπτες ταχύτητες

Γράφει ο Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης