× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μικροί Παλαιοντολόγοι» στο Σίγρι!

Καθημερινό θερινό πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όλο τον Αύγουστο (10:00–12:00)

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2025

«Μικροί Παλαιοντολόγοι» στο Σίγρι!
' χρόνος ανάγνωσης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες συμμετέχοντας στο θερινό του εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι», το οποίο θα υλοποιείται καθημερινά για όλο τον Αύγουστο, ώρες 10:00-12:00 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Τα παιδιά για δύο ώρες θα γίνουν ερευνητές του Απολιθωμένου Δάσους και θα βιώνουν την εμπειρία της ανασκαφής φυτικών απολιθωμάτων στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχίζει με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των απολιθωμάτων, των φυτών και των ζώων ξεκινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μικροί παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν σταδιακά πληροφορίες για το Απολιθωμένο Δάσους Λέσβου ενώ άγνωστες εικόνες των φυτών που ζούσαν σ’ αυτό πριν 20 εκατομμύρια και των μεγάλων ηφαιστείων της Λέσβου ανακαλύπτονται σταδιακά από τα ίδια τα παιδιά.

Ακολουθεί η βιωματική δράση στον εκπαιδευτικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, το οποίο προσομοιάζει την εκπαιδευτική ανασκαφική δραστηριότητα με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα. Τα παιδιά εξοπλίζονται με ερευνητική διάθεση και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τμήματα απολιθωμένων φυτών όπως κορμοί, κλαδιά, ρίζες και φύλλα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, τα αναγνωρίζουν, τα συγκρίνουν με τα σύγχρονα φυτά και καταγράφουν τις ομοιότητες και διαφορές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έρχεται το 6th Petrified Forest Adventure MTB στο Σίγρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας με φόντο ηφαιστειακούς γεωσχηματισμούς και κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών – Αθλητισμός, φύση και πολιτισμός σε μια ανεπανάληπτη διαδρομή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία μελιών της Λέσβου στο Απολιθωμένο δάσος

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας -Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025 από τις 12 έως 2 το μεσημέρι
ΓΕΥΣΗ

Brunch «και στο χωριό μας»!

Για τέσσερεις μόνο ημέρες στο κεντρικό καφενείο του Μεσοτόπου τις μοναδικές γεύσεις του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ευρώπη, Τουρκία και Χαλκιδική στις προτιμήσεις των Μυτιληνιών για διακοπές

Παραμένουν ψηλά σε προτεραιότητα και τα κοντινά νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και η Πελοπόννησος
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ζήστε μια παραμυθένια εμπειρία στο Mουσείο Παιχνιδιών Λήμνου

Η Συλλογή δύο αιώνων του Χρήστου Μπουλώτη θα σας συναρπάσει!- Αποστολή του «Ν» στη Λήμνο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία βιολογικών κρασιών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Παρασκευή 8 Αυγούστου 12.00-14.00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ζήστε τον σεισμό… με ασφάλεια!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου σας καλεί σε μια μοναδική εμπειρία προσομοίωσης σεισμών στη σεισμική του τράπεζα – Εκπαίδευση, δράση και γνώση για μικρούς και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Του γιαλού κι του μπαχτσέ τ’ αρώματα» με κεράσματα και γεύσεις από τη Λέσβο

Το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Περάματος θα γίνει στις 7 και 8 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στην Τζίθρα και τη Μονή Κρεωκόπου

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη