× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γευσιγνωσία μελιών της Λέσβου στο Απολιθωμένο δάσος

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας -Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025 από τις 12 έως 2 το μεσημέρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2025

Γευσιγνωσία μελιών της Λέσβου στο Απολιθωμένο δάσος
' χρόνος ανάγνωσης

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025 και ώρα 12:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Μελιών “Το Μέλι στο απολιθωμένο δάσος” από το Σίγρι Λέσβου.

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου - Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες.

Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λεσβιακής γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις τοπικών λεσβιακών προϊόντων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γευσιγνωσία μελιών“Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος”
Τι γεύση έχει ένα ηφαιστειακό τοπίο; Η απάντηση θα δοθεί μέσα από μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στην εκδήλωση για την παρουσίαση «Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος», τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του μελιού, να συνομιλήσουν με τον μελισσοκόμο - παραγωγό Αντώνη Γεωργίου, αλλά και να δοκιμάσουν «Το μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος» με τα ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, που φέρει μέσα του το αποτύπωμα του ηφαιστειακού τοπίου της Δυτικής Λέσβου.

Η Λέσβος είναι ένας τόπος όπου η φύση και ο πολιτισμός συναντώνται στο πιάτο. Το «Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος» είναι μια εμπειρία γεύσης που συνδέει τον επισκέπτη με τη γη, την ιστορία και τη δημιουργική φαντασία των ανθρώπων της.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025, ενός θεσμού που κάθε καλοκαίρι αναδεικνύει τις γαστρονομικές παραδόσεις και τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου, Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO. Στόχος είναι η προβολή της ιδιαίτερης γευστικής ταυτότητας του νησιού, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τη γεωλογική και φυσική του κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2025 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: [email protected].

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Μικροί Παλαιοντολόγοι» στο Σίγρι!

Καθημερινό θερινό πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όλο τον Αύγουστο (10:00–12:00)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έρχεται το 6th Petrified Forest Adventure MTB στο Σίγρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας με φόντο ηφαιστειακούς γεωσχηματισμούς και κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών – Αθλητισμός, φύση και πολιτισμός σε μια ανεπανάληπτη διαδρομή
ΓΕΥΣΗ

Brunch «και στο χωριό μας»!

Για τέσσερεις μόνο ημέρες στο κεντρικό καφενείο του Μεσοτόπου τις μοναδικές γεύσεις του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ευρώπη, Τουρκία και Χαλκιδική στις προτιμήσεις των Μυτιληνιών για διακοπές

Παραμένουν ψηλά σε προτεραιότητα και τα κοντινά νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και η Πελοπόννησος
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ζήστε μια παραμυθένια εμπειρία στο Mουσείο Παιχνιδιών Λήμνου

Η Συλλογή δύο αιώνων του Χρήστου Μπουλώτη θα σας συναρπάσει!- Αποστολή του «Ν» στη Λήμνο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία βιολογικών κρασιών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Παρασκευή 8 Αυγούστου 12.00-14.00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ζήστε τον σεισμό… με ασφάλεια!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου σας καλεί σε μια μοναδική εμπειρία προσομοίωσης σεισμών στη σεισμική του τράπεζα – Εκπαίδευση, δράση και γνώση για μικρούς και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Του γιαλού κι του μπαχτσέ τ’ αρώματα» με κεράσματα και γεύσεις από τη Λέσβο

Το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Περάματος θα γίνει στις 7 και 8 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στην Τζίθρα και τη Μονή Κρεωκόπου

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη