× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γευσιγνωσία μελιών της Λέσβου στο Απολιθωμένο δάσος

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας -Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025 από τις 12 έως 2 το μεσημέρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2025

Γευσιγνωσία μελιών της Λέσβου στο Απολιθωμένο δάσος
' χρόνος ανάγνωσης

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025 και ώρα 12:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Μελιών “Το Μέλι στο απολιθωμένο δάσος” από το Σίγρι Λέσβου.

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου - Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες.

Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λεσβιακής γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις τοπικών λεσβιακών προϊόντων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γευσιγνωσία μελιών“Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος”
Τι γεύση έχει ένα ηφαιστειακό τοπίο; Η απάντηση θα δοθεί μέσα από μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στην εκδήλωση για την παρουσίαση «Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος», τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του μελιού, να συνομιλήσουν με τον μελισσοκόμο - παραγωγό Αντώνη Γεωργίου, αλλά και να δοκιμάσουν «Το μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος» με τα ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, που φέρει μέσα του το αποτύπωμα του ηφαιστειακού τοπίου της Δυτικής Λέσβου.

Η Λέσβος είναι ένας τόπος όπου η φύση και ο πολιτισμός συναντώνται στο πιάτο. Το «Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος» είναι μια εμπειρία γεύσης που συνδέει τον επισκέπτη με τη γη, την ιστορία και τη δημιουργική φαντασία των ανθρώπων της.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025, ενός θεσμού που κάθε καλοκαίρι αναδεικνύει τις γαστρονομικές παραδόσεις και τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου, Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO. Στόχος είναι η προβολή της ιδιαίτερης γευστικής ταυτότητας του νησιού, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τη γεωλογική και φυσική του κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2025 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Αστρονομίας Λέσβου «ο Δελφίν»

Πρόεδρος εξελέγη ο Λέων Παπασωτηρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Help ενώνει δυνάμεις για παιδιά και γονείς στη Λέσβο

Μιλήσαμε με τον επιστημονικό υπεύθυνο Πάνο Τσουκαρέλλη, τη φοιτήτρια Κοινωνιολογίας Κατερίνα Μακαρώνη και τη Μαρία Καβαρνού από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Εφήβου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΓΕΥΣΗ

Το γευστικό αποτύπωμα της Μικράς Ασίας στη Μυτιλήνη

Οι γκιουσλεμέδες αυτές οι μικρές τραγανές πίτες με τυρί και δυόσμο γίνονται σύμβολο παράδοσης και νοστιμιάς -Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για το μαγείρεμα τους
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Πόσο καιρό διαρκούν τα θεραπευτικά προγράμματα;»

Της ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και το ΛΕΞΗΜΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πελόπη‑Γέλια ένα χωριό στα Όσκαρ

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το αλκοόλ σε ανηλίκους

Νέος «πονοκέφαλος» οι πλαστές ταυτότητες
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Με αναβαθμισμένες υποδομές υποδέχθηκε τα παιδιά ο Παιδικός Σταθμός Παπάδου

Παρουσία Δημάρχου και εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης η τελετή του Αγιασμού
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνέδρια, σχολικός τουρισμός! Η επόμενη μέρα για τη Λέσβο

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Νίκος Γιαννάκας μίλησε στο «Ν» για τη σταθεροποίηση της αγοράς και το brand «Visit Lesvos»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ΦΕΜ στην 1η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση Καλαμάτας

Συμμετέχει με την ομαδική έκθεση «Ανθρώπινες Παρουσίες» σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον κόσμο της φωτογραφίας
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η Λέσβος «μαγειρεύει» με τη Σμύρνη

Η νικήτρια του MasterChef, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, μαγειρεύει με τη Μαρία Πανάγου, την Ελπίδα Κουμαρέλα και σεφ από τη Σμύρνη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νέα παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Μυτιλήνης για το αλκοόλ σε ανήλικους

Μετά το δημοσίευμα του «Ν» για τις πλαστές ταυτότητες, οι γονείς επανέρχονται με επιστολή προς Υπουργείο, Εισαγγελία και Δήμο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν μπει δυναμικά στη ζωή της Μυτιλήνης»

Σημαντικά στοιχεία για την χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος