Την Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025 και ώρα 12:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Μελιών “Το Μέλι στο απολιθωμένο δάσος” από το Σίγρι Λέσβου.
Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου - Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.
Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες.
Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λεσβιακής γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις τοπικών λεσβιακών προϊόντων!
Γευσιγνωσία μελιών“Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος”
Τι γεύση έχει ένα ηφαιστειακό τοπίο; Η απάντηση θα δοθεί μέσα από μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στην εκδήλωση για την παρουσίαση «Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος», τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.
Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του μελιού, να συνομιλήσουν με τον μελισσοκόμο - παραγωγό Αντώνη Γεωργίου, αλλά και να δοκιμάσουν «Το μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος» με τα ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, που φέρει μέσα του το αποτύπωμα του ηφαιστειακού τοπίου της Δυτικής Λέσβου.
Η Λέσβος είναι ένας τόπος όπου η φύση και ο πολιτισμός συναντώνται στο πιάτο. Το «Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος» είναι μια εμπειρία γεύσης που συνδέει τον επισκέπτη με τη γη, την ιστορία και τη δημιουργική φαντασία των ανθρώπων της.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025, ενός θεσμού που κάθε καλοκαίρι αναδεικνύει τις γαστρονομικές παραδόσεις και τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου, Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO. Στόχος είναι η προβολή της ιδιαίτερης γευστικής ταυτότητας του νησιού, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τη γεωλογική και φυσική του κληρονομιά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2025 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: [email protected].