× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γευσιγνωσία βιολογικών κρασιών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Παρασκευή 8 Αυγούστου 12.00-14.00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2025

Γευσιγνωσία βιολογικών κρασιών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας
' χρόνος ανάγνωσης

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. Νέα εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας λεσβιακών κρασιών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Ηφαίστειο Ανεμώτιας την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025 και ώρα 12:00 – 14:00.

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου - Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες. Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Γευσιγνωσία των εξαιρετικών βιολογικών κρασιών της ΚΟΙΝΣΕΠ Ηφαίστειο Ανεμώτιας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Αυγούστου και ώρα 12.00-14.00 στους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια αξέχαστη εμπειρία θα έχουν οι επισκέπτες του Μουσείου την Παρασκευή που θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις γεύσεις των 5 βιολογικών κρασιών του οινοποιείου της Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας που παράγονται στον κρατήρα του ηφαιστείου.

Γεύσεις και αρώματα της Λεσβιακής γης που αναβλύζουν από τα ιδιαίτερα βιολογικά κρασιά και βρήκαν ταιριαστό συμπλήρωμα από τα εδέσματα που θα προσφερθούν κατά την διάρκεια της οινογνωσίας!

Τα προϊόντα του οινοποιείου της Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας, με τα ιδιαίτερα Βιολογικά κρασιά του θα εντυπωσιάσουν τους συμμετέχοντες. Μέσα από κάθε φιάλη οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις δυνατότητες της λεσβιακής γης και των γηγενών αμπελώνων∙ της Λέσβου, ενός τόπου που από την αρχαιότητα γεννά οίνους με χαρακτήρα, βάθος και ταυτότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα παρουσιασθούν στοιχεία για την προέλευση, τις ποικιλίες και τη φιλοσοφία του οινοποιείου, που αποδεικνύουν πως η Λέσβος δικαίως φέρει μοναδικό φορτίο οινικής κληρονομιάς.

Πέρα όμως από τη γευστική εμπειρία, η εκδήλωση εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα εξωστρέφειας και πολιτισμικής υπερηφάνειας· μια γιορτή που τιμά τη γη μας, τους ανθρώπους της, τις παραδόσεις και τα μοναδικά προϊόντα που παράγει η Λέσβος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2025 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: [email protected].

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ζήστε τον σεισμό… με ασφάλεια!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου σας καλεί σε μια μοναδική εμπειρία προσομοίωσης σεισμών στη σεισμική του τράπεζα – Εκπαίδευση, δράση και γνώση για μικρούς και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Του γιαλού κι του μπαχτσέ τ’ αρώματα» με κεράσματα και γεύσεις από τη Λέσβο

Το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Περάματος θα γίνει στις 7 και 8 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στην Τζίθρα και τη Μονή Κρεωκόπου

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα