× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζήστε τον σεισμό… με ασφάλεια!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου σας καλεί σε μια μοναδική εμπειρία προσομοίωσης σεισμών στη σεισμική του τράπεζα – Εκπαίδευση, δράση και γνώση για μικρούς και μεγάλους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2025

Ζήστε τον σεισμό… με ασφάλεια!
' χρόνος ανάγνωσης

Το φετινό καλοκαίρι στο Σίγρι θα έχει… δονήσεις! Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σε συνεργασία με το Γεωπάρκο Λέσβου (UNESCO Global Geopark), παρουσιάζει το πιο εντυπωσιακό θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς».

Μέσα από τη σύγχρονη σεισμική τράπεζα, οι επισκέπτες ζουν την εμπειρία ενός σεισμού σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν τη στιγμή της δόνησης, πώς να προστατευτούν και αποκτούν πρακτικές γνώσεις που μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είναι μια ευκαιρία για τους επισκέπτες όχι μόνο να ενημερωθούν για τη σεισμικότητα της περιοχής, αλλά και να ζήσουν μια διαδραστική εμπειρία που συνδυάζει ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Με τέτοιες πρωτοβουλίες, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου επιβεβαιώνει τον πρωτοποριακό του ρόλο στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και την ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια και την πολιτική προστασία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Του γιαλού κι του μπαχτσέ τ’ αρώματα» με κεράσματα και γεύσεις από τη Λέσβο

Το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Περάματος θα γίνει στις 7 και 8 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στην Τζίθρα και τη Μονή Κρεωκόπου

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00