× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτο Λεσβιακό φεστιβάλ παραδοσιακής Μυτιληνιάς γαστρονομίας στην Αγιάσο

Διαγωνισμός για τα « Πτάρια» και «Γιαπράκια» με βραβεία και παραδοσιακό γλέντι από τον «Κήπο της Παναγίας»

Δημοσίευση 7/6/2025

Πρώτο Λεσβιακό φεστιβάλ παραδοσιακής Μυτιληνιάς γαστρονομίας στην Αγιάσο
' χρόνος ανάγνωσης

Με ιδιαίτερη χαρά, ο σεφ του Mythical Coast Wellness Retreat Φώτης Καρσιώτης και η ομάδα του, σε συνεργασία με τους γυμναστικούς συλλόγους Όλυμπος και Αναγέννηση, καθώς και με τον Σύλλογο Αγιασωτών Αθήνας, προσκαλούν το κοινό στο πρώτο Λεσβιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μυτιληνιάς Γαστρονομίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο της Παναγίας στην Αγιάσο, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 στις 20:30, σε μία ατμόσφαιρα παραδοσιακού Αγιασώτικου γλεντιού, με αγωνιστική διάθεση και πλούσια δώρα.

Το φεστιβάλ για το 2025 επικεντρώνεται σε δύο πιάτα της Μυτιληνιάς κουζίνας: τα Αγιασώτικα κεφταδάκια ή πτάρια και τα Αγιασώτικα γιαπράκια. Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να μαγειρέψουν αυτά τα πιάτα στις κουζίνες τους και να τα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπου θα βραβευτούν τα δύο καλύτερα πιάτα. Οι δαπάνες για την παρασκευή των πιάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή είναι περιορισμένη, καθώς θα γίνουν δεκτοί έως και 15 διαγωνιζόμενοι, με σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 30 Ιουνίου 2025 στα τηλέφωνα 22510 62003 και 6986 858984 ή μέσω email στο [email protected]. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν πλούσια δώρα, ενώ οι δύο πρώτοι θα τιμηθούν με χρηματικό έπαθλο και ένα δώρο-έκπληξη.

Μετά τη βράβευση, θα ακολουθήσει παραδοσιακό Αγιασώτικο γλέντι, με τα έσοδα της διοργάνωσης να διατίθενται υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, παράδοση και γλέντι. «Να μη λείψει κανείς – σας περιμένουμε!», καταλήγει το μήνυμα του Φώτη Καρσιώτη εκ μέρους της ομάδας του Κήπου της Αγιάσου και του Mythical Coast.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα δικαιώματά μας όταν έχει καθυστέρηση η πτήση

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει και μετά από πόσες ώρες καθυστέρηση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λεσβιακή γευσιγνωσία με άρωμα ελιάς και ιστορίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τη σφραγίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άντισσας και τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες στο Σίγρι
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Hola» για μια κράτηση ξαπλώστρας στην παραλία των Βατερών

Ο Στέφανος Καραβίδας ιδιοκτήτης του δημοφιλούς beach bar–restaurant μιλά για τις επιχειρηματικές προκλήσεις και τις καινοτομίες του καταστήματος που διευκολύνουν τη ζωή των επισκεπτών
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλοκαιρινή συνάντηση με την τέχνη στη μαρίνα Μυτιλήνης

Η ομάδα «Εικαστική Παρέμβαση» προσκαλεί το κοινό της Μυτιλήνης και τους επισκέπτες της πόλης σε μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θρησκευτικό πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία Μόριας

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Tετραήμερο εργαστήριο φωνητικής εξερεύνησης και χορωδιακής πρακτικής

Aπό τον Δήμο Μυτιλήνης στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το 9ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας καλεί ξανά σε γιορτή

Με σύνθημα «Οίνος Αρχέγονος – της Λέσβου Τέχνες» ετοιμάζεται να μας φιλοξενήσει από 16 έως 18 Αυγούστου 2025
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΓΕΥΣΗ

Los Amigos Cafe Bar: Η καθημερινή συνήθεια στη Σκάλα Ερεσού

Από το πρωινό μέχρι το βραδινό ποτό, το σταθερό σημείο συνάντησης στη Σκάλα Ερεσού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γεύσεις παράδοσης στην καρδιά της Αγιάσου

Το 1ο Λεσβιακό Φεστιβάλ Μυτιληνιάς Γαστρονομίας είναι γεγονός!-Με πρωταγωνιστές τα αυθεντικά «Πτάρια» και τα λαχταριστά «Γιαπράκια», ο Κήπος της Παναγίας φιλοξενεί μια γιορτή γεύσης, διαγωνισμού και μουσικής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Enduro για το 2025 ο Λευτέρης Τιτιρέκης

Νέα διάκριση για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία με χάχλες από τον Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την Τετάρτη 16 Ιουλίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι