× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανώτερη βράβευση για το Ούζο «Σαμαρά Κόκκινο»

Στο διαγωνισμό International Taste Institute Brussels 2025 !

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2025

Ανώτερη βράβευση για το Ούζο «Σαμαρά Κόκκινο»
' χρόνος ανάγνωσης

Την ανώτερη διάκριση έλαβε η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ με το βραβείο Superior Taste Award που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης ποιότητας και γεύσης International Taste Institute για το ΟΥΖΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ 42% vol.

Συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 86,5/100 και απέσπασε το βραβείο με δύο αστέρια που χαρακτηρίζονται τα εξέχοντα προϊόντα. Η επιτροπή του International Taste Institute έχει αξιολογήσει σχολαστικά χιλιάδες προϊόντα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο για να βραβεύσει με τα αστέρια του Superior Taste Award μόνο τα πιο νόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμμετέχοντα προϊόντα υποβάλλονται σε τυφλές δοκιμές και αξιολογούνται. Βάσει μιας αξιολόγησης διαφόρων αισθητηριακών κριτηρίων, τα προϊόντα συγκεντρώνουν μια συνολική βαθμολογία για τη γεύση τους. Τα προϊόντα που επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 70% βραβεύονται στη συνέχεια με ένα, δύο ή τρία αστέρια, ανάλογα με την απόδοσή τους.

Οι κριτές δοκιμάζουν στα τυφλά προϊόντα τροφίμων και ποτών, ακολουθώντας μια αυστηρή διαδικασία, αξιολογώντας προσεκτικά την πρώτη εντύπωση, την όψη, την οσμή, τη γεύση και την υφή (για τα τρόφιμα) ή την τελική αίσθηση (για τα ποτά) και στη συνέχεια παρέχουν μια λεπτομερή εποικοδομητική κριτική. Το Superior Taste Award θεωρείται η πιο έγκυρη πιστοποίηση της γεύσης παγκοσμίως, κυρίως λόγω των 250+ καταξιωμένων μελών της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από μερικούς από τους καλύτερους σεφ και σομελιέ του κόσμου.

Ενδεικτικά, μέλη της είναι οι: Bernard Vaussion, (Πρώην σεφ του Προέδρου της Γαλλίας), Christian Brancaleoni (Καλύτερος σομελιέ της Ιταλίας, 2022), Gabriel Biscay (M.O.F. & Επικεφαλής σεφ σε βραβευμένο εστιατόριο), Ferran Vila-Pujol (Καλύτερος σομελιέ της Ισπανίας, 2022) και Michael Vanderhaeghe (Επικεφαλής σεφ σε βραβευμένο εστιατόριο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1896 από τον Μικρασιάτη Ευστράτιο Σαμαρά και παράγει από απόσταξη 100% τους εξής τύπους ούζου:

-Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΜΠΛΕ. «Κλασικό & Αγαπημένο!».

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 42% vol. ΚΟΚΚΙΝΟ. Με προσθήκη βραβευμένου μελιού ανθέων Λέσβου της εταιρείας ΜΕΛΙ1. «Ένα ξεχωριστό ούζο, για ξεχωριστούς ανθρώπους!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΧΩΡΙΣ. Με απόσταξη γλυκάνισου Λισβορίου & δημητριακών. «Το ούζο του αύριο…σήμερα!».

- KALESMA Premium Liqueur Cherry. “KALESMA Invites you!”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Η Lidl Ελλάς Silver Sponsor στα 18α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου

Το φεστιβάλ προσέφερε μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης και πολιτισμού, με δημιουργίες κορυφαίων σεφ, οινογνωσίες, μαγειρικά δρώμενα και την απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2025
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Λειτουργεί ξανά Σχολή Γονέων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Με θέμα «Γονείς και Σχολείο: Μαζί για αποτελεσματική διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών» ξεκινούν οι φετινές συναντήσεις με ομιλήτρια τη Λιάνα Δουτίνη
ΒΙΒΛΙΟ

Δημιουργικά Σάββατα με βιβλιοδεσία στο εργαστήριο tortuguita

Σάββατο 11/10: Ραφή αλυσίδας (Chain Stitch) – Σάββατο 25/10: Single Section Booklets
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Γέρα υποδέχθηκε ξανά τον ποδηλατικό κόσμο

5 συμμετοχές σε έξι κατηγορίες και δύο νέες κατηγορίες για e-bikes
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η βία έρχεται όταν δεν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας»

Μιλήσαμε με την εκπαιδεύτρια κούκλας, Εμμανουέλα Καποκάκη για το πρόγραμμα STEP κατά της βίας σε βάρος των παιδιών που ξεκίνησε στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Φίλος μου ο σκύλος» στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Μια ξεχωριστή δράση του Συλλόγου Κυνόφιλων Λέσβου και του ΚΕΠΕΑ Ευεργέτουλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για την προστασία και διαχείριση των ζώων συντροφιάς στη Μυτιλήνη

Ημερίδα με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργαστήρι υφαντικής τέχνης στη Μυτιλήνη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μπορεί η τέχνη να θεραπεύσει; Διάλογος για την ψυχική υγεία στη Μυτιλήνη

Διεπιστημονική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Γεωγραφίας στις 10 Οκτωβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα του επαγγελματικού προσανατολισμού

Πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης το Σάββατο 4 Οκτωβρίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Αγκαλιές και χαμόγελα παρέα με τετράποδους φίλους

Μεγάλη συμμετοχή και πέντε νέες υιοθεσίες στην εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στην Πλατεία Μηλένας Κοντού
ΓΕΥΣΗ

Η μικρασιάτικη κουζίνα, η επιρροή της στη Λέσβο και την υπόλοιπη Ελλάδα

Όλα τα καθημερινά φαγητά είναι απλά για την αποφυγή σπατάλης χρόνου. Μόνο το κυριακάτικο τραπέζι και όλα τα γιορτινά ξεχώριζαν για την πολυπλοκότητα των συνταγών, το χρώμα, τα καρυκεύματα και τα βότανα