× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανώτερη βράβευση για το Ούζο «Σαμαρά Κόκκινο»

Στο διαγωνισμό International Taste Institute Brussels 2025 !

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2025

Ανώτερη βράβευση για το Ούζο «Σαμαρά Κόκκινο»
' χρόνος ανάγνωσης

Την ανώτερη διάκριση έλαβε η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ με το βραβείο Superior Taste Award που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης ποιότητας και γεύσης International Taste Institute για το ΟΥΖΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ 42% vol.

Συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 86,5/100 και απέσπασε το βραβείο με δύο αστέρια που χαρακτηρίζονται τα εξέχοντα προϊόντα. Η επιτροπή του International Taste Institute έχει αξιολογήσει σχολαστικά χιλιάδες προϊόντα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο για να βραβεύσει με τα αστέρια του Superior Taste Award μόνο τα πιο νόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμμετέχοντα προϊόντα υποβάλλονται σε τυφλές δοκιμές και αξιολογούνται. Βάσει μιας αξιολόγησης διαφόρων αισθητηριακών κριτηρίων, τα προϊόντα συγκεντρώνουν μια συνολική βαθμολογία για τη γεύση τους. Τα προϊόντα που επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 70% βραβεύονται στη συνέχεια με ένα, δύο ή τρία αστέρια, ανάλογα με την απόδοσή τους.

Οι κριτές δοκιμάζουν στα τυφλά προϊόντα τροφίμων και ποτών, ακολουθώντας μια αυστηρή διαδικασία, αξιολογώντας προσεκτικά την πρώτη εντύπωση, την όψη, την οσμή, τη γεύση και την υφή (για τα τρόφιμα) ή την τελική αίσθηση (για τα ποτά) και στη συνέχεια παρέχουν μια λεπτομερή εποικοδομητική κριτική. Το Superior Taste Award θεωρείται η πιο έγκυρη πιστοποίηση της γεύσης παγκοσμίως, κυρίως λόγω των 250+ καταξιωμένων μελών της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από μερικούς από τους καλύτερους σεφ και σομελιέ του κόσμου.

Ενδεικτικά, μέλη της είναι οι: Bernard Vaussion, (Πρώην σεφ του Προέδρου της Γαλλίας), Christian Brancaleoni (Καλύτερος σομελιέ της Ιταλίας, 2022), Gabriel Biscay (M.O.F. & Επικεφαλής σεφ σε βραβευμένο εστιατόριο), Ferran Vila-Pujol (Καλύτερος σομελιέ της Ισπανίας, 2022) και Michael Vanderhaeghe (Επικεφαλής σεφ σε βραβευμένο εστιατόριο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1896 από τον Μικρασιάτη Ευστράτιο Σαμαρά και παράγει από απόσταξη 100% τους εξής τύπους ούζου:

-Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΜΠΛΕ. «Κλασικό & Αγαπημένο!».

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 42% vol. ΚΟΚΚΙΝΟ. Με προσθήκη βραβευμένου μελιού ανθέων Λέσβου της εταιρείας ΜΕΛΙ1. «Ένα ξεχωριστό ούζο, για ξεχωριστούς ανθρώπους!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΧΩΡΙΣ. Με απόσταξη γλυκάνισου Λισβορίου & δημητριακών. «Το ούζο του αύριο…σήμερα!».

- KALESMA Premium Liqueur Cherry. “KALESMA Invites you!”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς από το Μαζί για το Παιδί

Δύο θεματικές συναντήσεις τον Δεκέμβριο για αδελφικές σχέσεις και διαχείριση απωλειών, με συμμετοχή μέσω προεγγραφής και σύνδεση μέσω Zoom
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Σκρουτζ» σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Χριστουγεννιάτικη ιστορία για μικρούς και μεγάλους
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παπούτσια Nike: Αξίζει να Επενδύσετε σε Επώνυμα Υποδήματα για Καθημερινή Χρήση και Σχολείο;

Οι τάσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά η ανάγκη για σταθερότητα, στήριξη και αντοχή παραμένει σταθερή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Αδεσποτάκια στο γραφείο του Δημάρχου

Από την αρχή του έτους ολοκληρώθηκαν 363 υιοθεσίες ζώων συντροφιάς
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού υπενθυμίζει όσα δεν είναι αυτονόητα για τα παιδιά μας

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΟΣ, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Επίσκεψη της Όλγας Φιάσκα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Σημαντική η στήριξη του Δήμου στη Λέσβια πρωταθλήτρια του στίβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για την υγεία των πνευμόνων από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου διοργανώνει ημερίδα με προβολή ταινίας και ενημέρωση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το δέντρο του άναψε το παράρτημα Μυτιλήνης του Εθνικού Ωδείου

Σε ένα όμορφο, ζεστό και γιορτινό κλίμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Δεν είναι ο άγνωστος με τις καραμέλες» ο κακοποιητής των παιδιών

Η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου από το The Manifold μιλά στο «Ν» 99 fm για τα κενά στην παιδική προστασία, το μύθο των «ψευδών καταγγελιών» και την επικίνδυνη διάδοση της «γονικής αποξένωσης»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Μέχρι τη θάλασσα» το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στη Λέσβο

Διήμερο προβολών σε Μυτιλήνη και Καλλονή με ανοιχτή συζήτηση δημιουργών και θεραπευόμενων, μαζί με την παρουσίαση του βιβλίου του Λευτέρη Μπάκα στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Λέσβος στο βάθρο του ελληνικού enduro

Πρωταγωνιστική παρουσία του Πο.Συ. Λέσβου στον τελικό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΒΛΙΟ

«Homo Virtualis»: όταν ο καλύτερος μας φίλος γίνεται το κινητό μας

Ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Μάνος Σαββάκης για την ψηφιακή καθημερινότητα, τα παιδιά και τον μύθο της ουδέτερης τεχνολογίας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ