× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανώτερη βράβευση για το Ούζο «Σαμαρά Κόκκινο»

Στο διαγωνισμό International Taste Institute Brussels 2025 !

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2025

Ανώτερη βράβευση για το Ούζο «Σαμαρά Κόκκινο»
' χρόνος ανάγνωσης

Την ανώτερη διάκριση έλαβε η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ με το βραβείο Superior Taste Award που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης ποιότητας και γεύσης International Taste Institute για το ΟΥΖΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ 42% vol.

Συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 86,5/100 και απέσπασε το βραβείο με δύο αστέρια που χαρακτηρίζονται τα εξέχοντα προϊόντα. Η επιτροπή του International Taste Institute έχει αξιολογήσει σχολαστικά χιλιάδες προϊόντα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο για να βραβεύσει με τα αστέρια του Superior Taste Award μόνο τα πιο νόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμμετέχοντα προϊόντα υποβάλλονται σε τυφλές δοκιμές και αξιολογούνται. Βάσει μιας αξιολόγησης διαφόρων αισθητηριακών κριτηρίων, τα προϊόντα συγκεντρώνουν μια συνολική βαθμολογία για τη γεύση τους. Τα προϊόντα που επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 70% βραβεύονται στη συνέχεια με ένα, δύο ή τρία αστέρια, ανάλογα με την απόδοσή τους.

Οι κριτές δοκιμάζουν στα τυφλά προϊόντα τροφίμων και ποτών, ακολουθώντας μια αυστηρή διαδικασία, αξιολογώντας προσεκτικά την πρώτη εντύπωση, την όψη, την οσμή, τη γεύση και την υφή (για τα τρόφιμα) ή την τελική αίσθηση (για τα ποτά) και στη συνέχεια παρέχουν μια λεπτομερή εποικοδομητική κριτική. Το Superior Taste Award θεωρείται η πιο έγκυρη πιστοποίηση της γεύσης παγκοσμίως, κυρίως λόγω των 250+ καταξιωμένων μελών της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από μερικούς από τους καλύτερους σεφ και σομελιέ του κόσμου.

Ενδεικτικά, μέλη της είναι οι: Bernard Vaussion, (Πρώην σεφ του Προέδρου της Γαλλίας), Christian Brancaleoni (Καλύτερος σομελιέ της Ιταλίας, 2022), Gabriel Biscay (M.O.F. & Επικεφαλής σεφ σε βραβευμένο εστιατόριο), Ferran Vila-Pujol (Καλύτερος σομελιέ της Ισπανίας, 2022) και Michael Vanderhaeghe (Επικεφαλής σεφ σε βραβευμένο εστιατόριο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1896 από τον Μικρασιάτη Ευστράτιο Σαμαρά και παράγει από απόσταξη 100% τους εξής τύπους ούζου:

-Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΜΠΛΕ. «Κλασικό & Αγαπημένο!».

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 42% vol. ΚΟΚΚΙΝΟ. Με προσθήκη βραβευμένου μελιού ανθέων Λέσβου της εταιρείας ΜΕΛΙ1. «Ένα ξεχωριστό ούζο, για ξεχωριστούς ανθρώπους!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΧΩΡΙΣ. Με απόσταξη γλυκάνισου Λισβορίου & δημητριακών. «Το ούζο του αύριο…σήμερα!».

- KALESMA Premium Liqueur Cherry. “KALESMA Invites you!”

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα δικαιώματά μας όταν έχει καθυστέρηση η πτήση

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει και μετά από πόσες ώρες καθυστέρηση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λεσβιακή γευσιγνωσία με άρωμα ελιάς και ιστορίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τη σφραγίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άντισσας και τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες στο Σίγρι
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Hola» για μια κράτηση ξαπλώστρας στην παραλία των Βατερών

Ο Στέφανος Καραβίδας ιδιοκτήτης του δημοφιλούς beach bar–restaurant μιλά για τις επιχειρηματικές προκλήσεις και τις καινοτομίες του καταστήματος που διευκολύνουν τη ζωή των επισκεπτών
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλοκαιρινή συνάντηση με την τέχνη στη μαρίνα Μυτιλήνης

Η ομάδα «Εικαστική Παρέμβαση» προσκαλεί το κοινό της Μυτιλήνης και τους επισκέπτες της πόλης σε μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θρησκευτικό πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία Μόριας

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Tετραήμερο εργαστήριο φωνητικής εξερεύνησης και χορωδιακής πρακτικής

Aπό τον Δήμο Μυτιλήνης στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το 9ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας καλεί ξανά σε γιορτή

Με σύνθημα «Οίνος Αρχέγονος – της Λέσβου Τέχνες» ετοιμάζεται να μας φιλοξενήσει από 16 έως 18 Αυγούστου 2025
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΓΕΥΣΗ

Los Amigos Cafe Bar: Η καθημερινή συνήθεια στη Σκάλα Ερεσού

Από το πρωινό μέχρι το βραδινό ποτό, το σταθερό σημείο συνάντησης στη Σκάλα Ερεσού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γεύσεις παράδοσης στην καρδιά της Αγιάσου

Το 1ο Λεσβιακό Φεστιβάλ Μυτιληνιάς Γαστρονομίας είναι γεγονός!-Με πρωταγωνιστές τα αυθεντικά «Πτάρια» και τα λαχταριστά «Γιαπράκια», ο Κήπος της Παναγίας φιλοξενεί μια γιορτή γεύσης, διαγωνισμού και μουσικής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Enduro για το 2025 ο Λευτέρης Τιτιρέκης

Νέα διάκριση για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία με χάχλες από τον Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την Τετάρτη 16 Ιουλίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι