Μια Κυριακή γεμάτη ουρές, γουργουρητά και νέα ξεκινήματα
Η Κιβωτός Μυτιλήνης διοργάνωσε ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2025

Η Κυριακή 18 Μαΐου 2025 ήταν αφιερωμένη στους πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου, χάρη στην Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων που διοργάνωσε η φιλοζωική οργάνωση «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» στο χώρο της Μαρίνας.Δεκάδες κουτάβια και γατάκια αναζήτησαν το παντοτινό τους σπίτι — και πολλοί επισκέπτες ανακάλυψαν πως η καρδιά τους… έχει χώρο για ένα ακόμα μέλος.
Από το πρωί, η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή. Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Κουζινόγλου, Αντιπρόεδρος της Κιβωτού Μυτιλήνης, «έχει πάρα πολύ κόσμο, βοήθησε και ο καιρός — είναι μια πολύ όμορφη μέρα και ο κόσμος ενδιαφέρεται πραγματικά. Έρχονται, παίρνουν στην αγκαλιά τους τα ζώα, τα χαϊδεύουν, βλέπουν αν τους ταιριάζουν. Είναι σημαντικό να γίνεται αυτή η επαφή».
Μέχρι το μεσημέρι είχαν ήδη υιοθετηθεί δύο σκυλάκια και δύο γατάκια, με τον ίδιο να τονίζει πως «άλλοι προτιμούν σκυλάκια, άλλοι γατάκια – εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε οικογένειας».
Σημαντικό πλεονέκτημα της δράσης ήταν η δυνατότητα δοκιμαστικής υιοθεσίας 7-10 ημερών, ώστε κάθε οικογένεια να έχει το χρόνο να γνωρίσει το ζωάκι και να αποφασίσει με σιγουριά. Όλα τα αδέσποτα ήταν ήδη εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, και η παραλαβή γινόταν μόνο από ενήλικες με ταυτότητα, με γνώμονα την υπεύθυνη υιοθεσία.
Ο κ. Κουζινόγλου υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της υιοθεσίας αντί της αγοράς: «Όταν υιοθετούμε ένα αδέσποτο, δεν αποκτάμε μόνο έναν φίλο. Βοηθάμε ταυτόχρονα να λυθεί ένα υπαρκτό πρόβλημα στην πόλη μας. Τα αδέσποτα προσφέρουν αγάπη, αφοσίωση, είναι οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου».Η μέρα κύλησε με χαμόγελα, ουρές που κουνιούνται και βλέμματα γεμάτα ελπίδα. Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε πατουσάκια και φωνές παιδιών, γεννήθηκαν φιλίες ζωής — μια υπενθύμιση πως η αγάπη, τελικά, δεν αγοράζεται… αλλά υιοθετείται.