Το «Καρναβάλ’» Μυτιλήνης σε πλήρη εξέλιξη!
Με παιδικό αποκριάτικο πάρτι στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης ξεκίνησε το Καρναβαλικό διήμερο στη Μυτιλήνη -17 τυμπανιστές του Brazilianico η έκπληξη του φετινού καρναβαλιού.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/3/2025

Σήμερα το πρωί, το πάρκο της Αγίας Ειρήνης πλημμύρισε από γέλια και χαρά με το δεύτερο παιδικό πάρτι της Αποκριάς, το οποίο οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και των γονιών τους, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Ο καλός καιρός βοήθησε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη ημέρα γεμάτη παιδική χαρά.
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη.«Σήμερα με το παιδικό πάρτι εδώ στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, με σύμμαχο τον καιρό, μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αναφερόμενος στην αρχή των αποκριάτικων εκδηλώσεων. «Συνεχίζουμε το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς με τα αγωνίσματα, και αύριο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, όπως και τη Δευτέρα με τα κούλουμα που διοργανώνει η κοινότητα Μυτιλήνης.»
Ο Δήμαρχος κατέληξε με μια πρόσκληση προς όλους. «Καλούμε όλον τον κόσμο να έρθει να διασκεδάσει, να ξενιάσει μαζί με τα παιδιά του. Είναι μια ευκαιρία να ζήσουμε όλοι μαζί τη χαρά και την ενέργεια της Αποκριάς!»
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εριφύλη Χιωτέλλη, δήλωσε: «Ευτυχώς, ο καιρός μας έκανε τη χάρη και έχουμε μια υπέροχη μέρα για τα παιδιά και τις οικογένειες να απολαύσουν το δεύτερο παιδικό πάρτι στην ιστορία της Αποκριάς».
Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εδώ. Το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς, θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα του Κρυμμένου Θησαυρού, με 18 πληρώματα να διαγωνίζονται για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανέφερε ότι «τα πληρώματα του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα διαγωνιστούν σε παιχνίδια γεμάτα ένταση και διασκέδαση, ενώ η βαθμολογία τους θα ανακοινωθεί αργότερα».
Το κυριότερο σημείο του τριημέρου θα είναι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Τελωνείο και θα ολοκληρωθεί μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Η κ.Χιωτέλλη υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης καθώς «η παρέλαση θα περιλαμβάνει 38 πληρώματα και 7 άρματα, τα οποία θα εντυπωσιάσουν το κοινό με τη δημιουργικότητά τους και την αστείρευτη ενέργεια τους. Η εκδήλωση αυτή είναι το απόγειο των αποκριάτικων εορτασμών στην πόλη μας».
Αξιοσημείωτο είναι ότι την παρέλαση θα ξεκινήσουν οι 17 τυμπανιστές του Brazilianico, οι οποίοι έφτασαν στη Μυτιλήνη με το καράβι από τη Χίο και αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό με τις ρυθμικές τους κρουστές. Θα παρευρίσκονται επίσης στην πλατεία Σαπφούς στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου για να προσφέρουν μια μοναδική μουσική εμπειρία. «Η παρουσία των τυμπανιστών της Βραζιλίας προσθέτει μια ιδιαίτερη νότα στην καρναβαλική ατμόσφαιρα και σίγουρα θα ανεβάσει το κέφι», ανέφερε η κ. Χιωτέλλη.
Μετά την παρέλαση της Κυριακής, αναμένεται να δοθούν τα βραβεία των πληρωμάτων και των αρμάτων, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από τους Koza Mostra, οι οποίοι θα προσφέρουν ατελείωτο χορό και μουσική.Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα πέσει τη Δευτέρα, με τα παραδοσιακά κούλουμα στην Αγία Ειρήνη, μια εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου για να απολαύσουν την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα και τη χαρά της κοινής γιορτής.