× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «Καρναβάλ’» Μυτιλήνης σε πλήρη εξέλιξη!

Με παιδικό αποκριάτικο πάρτι στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης ξεκίνησε το Καρναβαλικό διήμερο στη Μυτιλήνη -17 τυμπανιστές του Brazilianico η έκπληξη του φετινού καρναβαλιού.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/3/2025

Το «Καρναβάλ’» Μυτιλήνης σε πλήρη εξέλιξη!
' χρόνος ανάγνωσης

Σήμερα το πρωί, το πάρκο της Αγίας Ειρήνης πλημμύρισε από γέλια και χαρά με το δεύτερο παιδικό πάρτι της Αποκριάς, το οποίο οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και των γονιών τους, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Ο καλός καιρός βοήθησε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη ημέρα γεμάτη παιδική χαρά.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη.«Σήμερα με το παιδικό πάρτι εδώ στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, με σύμμαχο τον καιρό, μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αναφερόμενος στην αρχή των αποκριάτικων εκδηλώσεων. «Συνεχίζουμε το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς με τα αγωνίσματα, και αύριο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, όπως και τη Δευτέρα με τα κούλουμα που διοργανώνει η κοινότητα Μυτιλήνης.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος κατέληξε με μια πρόσκληση προς όλους. «Καλούμε όλον τον κόσμο να έρθει να διασκεδάσει, να ξενιάσει μαζί με τα παιδιά του. Είναι μια ευκαιρία να ζήσουμε όλοι μαζί τη χαρά και την ενέργεια της Αποκριάς!»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εριφύλη Χιωτέλλη, δήλωσε: «Ευτυχώς, ο καιρός μας έκανε τη χάρη και έχουμε μια υπέροχη μέρα για τα παιδιά και τις οικογένειες να απολαύσουν το δεύτερο παιδικό πάρτι στην ιστορία της Αποκριάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εδώ. Το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς, θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα του Κρυμμένου Θησαυρού, με 18 πληρώματα να διαγωνίζονται για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανέφερε ότι «τα πληρώματα του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα διαγωνιστούν σε παιχνίδια γεμάτα ένταση και διασκέδαση, ενώ η βαθμολογία τους θα ανακοινωθεί αργότερα».

Το κυριότερο σημείο του τριημέρου θα είναι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Τελωνείο και θα ολοκληρωθεί μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Η κ.Χιωτέλλη υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης καθώς «η παρέλαση θα περιλαμβάνει 38 πληρώματα και 7 άρματα, τα οποία θα εντυπωσιάσουν το κοινό με τη δημιουργικότητά τους και την αστείρευτη ενέργεια τους. Η εκδήλωση αυτή είναι το απόγειο των αποκριάτικων εορτασμών στην πόλη μας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι την παρέλαση θα ξεκινήσουν οι 17 τυμπανιστές του Brazilianico, οι οποίοι έφτασαν στη Μυτιλήνη με το καράβι από τη Χίο και αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό με τις ρυθμικές τους κρουστές. Θα παρευρίσκονται επίσης στην πλατεία Σαπφούς στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου για να προσφέρουν μια μοναδική μουσική εμπειρία. «Η παρουσία των τυμπανιστών της Βραζιλίας προσθέτει μια ιδιαίτερη νότα στην καρναβαλική ατμόσφαιρα και σίγουρα θα ανεβάσει το κέφι», ανέφερε η κ. Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την παρέλαση της Κυριακής, αναμένεται να δοθούν τα βραβεία των πληρωμάτων και των αρμάτων, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από τους Koza Mostra, οι οποίοι θα προσφέρουν ατελείωτο χορό και μουσική.Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα πέσει τη Δευτέρα, με τα παραδοσιακά κούλουμα στην Αγία Ειρήνη, μια εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου για να απολαύσουν την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα και τη χαρά της κοινής γιορτής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου