× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρεκόρ επισκεπτών και το 2024 στο Μουσείο «Ο κόσμος του ούζου»

Οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ιστορία και την παράδοση στη γενέτειρα του Ούζου Πλωμαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/2/2025

Ρεκόρ επισκεπτών και το 2024 στο Μουσείο «Ο κόσμος του ούζου»

Το μουσείο «Κόσμος του Ούζου» στο Πλωμάρι συνεχίζει να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις του παραδοσιακού αποστάγματος, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το 2024, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 5.500, καταγράφοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας και εδραιώνοντας το μουσείο ως μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εμπειρίες στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις εγκαταστάσεις του μουσείου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Από τους παραδοσιακούς άμβυκες μέχρι την τελική εμφιάλωση, οι επισκέπτες βυθίζονται στην ιστορία και τα αρώματα του διάσημου αποστάγματος.

Το μουσείο απέκτησε διεθνή απήχηση, καθώς επισκέπτες από χώρες όπως η Ολλανδία, η Πολωνία, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Αυστρία κατέφτασαν για να ανακαλύψουν το μυστικό του ούζου. Παράλληλα, travel bloggers και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό επισκέφτηκαν τον «Κόσμο του Ούζου», αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της εμπειρίας μέσα από ρεπορτάζ και αφιερώματα.

Η αναγνώριση του μουσείου αποτυπώνεται και στις διακρίσεις του, καθώς για πέμπτη συνεχή χρονιά απέσπασε το βραβείο «Travellers' Choice» του Tripadvisor. Επιπλέον, συμπεριλήφθηκε στις πέντε κορυφαίες δραστηριότητες στη Λέσβο, μαζί με το Κάστρο Μολύβου και το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους, ενώ οι κριτικές στη Google το αξιολογούν με 4,9 αστέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 2025, ο «Κόσμος του Ούζου» προετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα περισσότερες εμπειρίες στους επισκέπτες του, ανανεώνοντας τις δράσεις και τις εγκαταστάσεις του, με στόχο να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την παράδοση του ούζου και τον πολιτισμό της Λέσβου.

 

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

Δείτε επίσης:

www.ouzoplomari.gr,www.facebook.com/ouzoplomari, www.instagram.com/ouzoplomarihttp://www.theworldofouzo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασίλης Λώλας   Τηλ: 697 736 5229, in-Touch Communication e-mail: [email protected]

Κατερίνα Ανδριγιαννάκη Τηλ: 6984484802, In-Touch Communication e-mail: [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Μια σημαντική εξέλιξη για την οικονομία των νησιών μας»

Ικανοποίηση από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την ανανέωση της Visa Express για έναν ακόμη χρόνο
ΕΡΓΑΣΙΑ

17 νέες θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Πρόσληψη προσωπικού για αρχαιολογικές έρευνες και εκσκαφές
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων τουριστικών πρακτόρων στο Αιβαλί

Θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου με στόχο την ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων των δύο χωρών.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος: Κάθε πέρσι και καλύτερη η κρουαζιέρα

Δείτε εδώ πως εξελίχθηκαν οι αφίξεις τουριστών κρουαζιέρας σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου το 2024
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πράσινο φως για την βίζα εξπρες από τις Βρυξέλλες

Ανανέωση για ένα έτος με έναρξη του προγράμματος την 1η Απριλίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την αργία της 25ης Μαρτίου

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ διευκρινίζει τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια που ισχύουν σε κάθε περίπτωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Περιφέρεια συνδέει τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα στη Λέσβο

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα προσκυνήματα και ο πολιτισμός της Λέσβου ταξιδεύουν στη Ρουμανία

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Μυτιλήνης και το Πατριαρχείο Ρουμανίας προώθησαν τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού σε δύο στοχευμένες δράσεις
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Πάγωσαν» οι κρατήσεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο

Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του Bayram
ΑΓΡΟΤΕΣ

O ΟΠΕΚΕΠΕ, το ψαλίδι και οι αγροτικές επιδοτήσεις

Ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ τα αιτήματα επιδοτήσεων για τα οικολογικά σχήματα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

Η εστίαση της Λέσβου, ζητά επειγόντως παράταση για τις πέργκολες

Τεράστια ανησυχία επικρατεί στον κλάδο της εστίασης στη Λέσβο. Σοβαρός κίνδυνος να πέσουν οι πέργκολες σε 170 καταστήματα μετά τις 31 Μαρτίου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλο ένα έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Το πλοίο της Hellenic Seaways το Σάββατο 22 Μαρτίου θα ανεβεί στην Καβάλα για τρίτη φορά το τελευταίο δίμηνο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ