× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρεκόρ επισκεπτών και το 2024 στο Μουσείο «Ο κόσμος του ούζου»

Οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ιστορία και την παράδοση στη γενέτειρα του Ούζου Πλωμαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/2/2025

Ρεκόρ επισκεπτών και το 2024 στο Μουσείο «Ο κόσμος του ούζου»
' χρόνος ανάγνωσης

Το μουσείο «Κόσμος του Ούζου» στο Πλωμάρι συνεχίζει να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις του παραδοσιακού αποστάγματος, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το 2024, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 5.500, καταγράφοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας και εδραιώνοντας το μουσείο ως μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εμπειρίες στη Λέσβο.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις εγκαταστάσεις του μουσείου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Από τους παραδοσιακούς άμβυκες μέχρι την τελική εμφιάλωση, οι επισκέπτες βυθίζονται στην ιστορία και τα αρώματα του διάσημου αποστάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μουσείο απέκτησε διεθνή απήχηση, καθώς επισκέπτες από χώρες όπως η Ολλανδία, η Πολωνία, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Αυστρία κατέφτασαν για να ανακαλύψουν το μυστικό του ούζου. Παράλληλα, travel bloggers και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό επισκέφτηκαν τον «Κόσμο του Ούζου», αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της εμπειρίας μέσα από ρεπορτάζ και αφιερώματα.

Η αναγνώριση του μουσείου αποτυπώνεται και στις διακρίσεις του, καθώς για πέμπτη συνεχή χρονιά απέσπασε το βραβείο «Travellers' Choice» του Tripadvisor. Επιπλέον, συμπεριλήφθηκε στις πέντε κορυφαίες δραστηριότητες στη Λέσβο, μαζί με το Κάστρο Μολύβου και το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους, ενώ οι κριτικές στη Google το αξιολογούν με 4,9 αστέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 2025, ο «Κόσμος του Ούζου» προετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα περισσότερες εμπειρίες στους επισκέπτες του, ανανεώνοντας τις δράσεις και τις εγκαταστάσεις του, με στόχο να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την παράδοση του ούζου και τον πολιτισμό της Λέσβου.

 

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

Δείτε επίσης:

www.ouzoplomari.gr,www.facebook.com/ouzoplomari, www.instagram.com/ouzoplomarihttp://www.theworldofouzo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασίλης Λώλας   Τηλ: 697 736 5229, in-Touch Communication e-mail: info@in-touch.gr

Κατερίνα Ανδριγιαννάκη Τηλ: 6984484802, In-Touch Communication e-mail: k.andrigiannaki@in-touch.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μηχανισμό αυτόματης επιστροφής των επιδοτήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στόχος της κυβέρνησης το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από τα Χριστούγεννα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ Θυελλώδης κατάθεση της Πόπης Σεμερτζίδου

Το στέλεχος του αγροτικού τομέα της Ν.Δ. παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει κερδίσει λαχείο ή λαχεία
ΑΓΟΡΑ

2 εκατομμύρια χρήστες Lidl Plus

Η Lidl Ελλάς το γιορτάζει, προσφέροντας 100.000 ευρώ για τα ψώνια της χρονιάς!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σοβαρές καταγγελίες της ΕΘΕΑΣ για την κατανομή των βοσκοτόπων

Κίνδυνος μαζικών απωλειών ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους λίγες ημέρες πριν τις πληρωμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οριακή βελτίωση του τζίρου των καταλυμάτων στο Βόρειο Αιγαίο

Άνοδος για Λέσβο και Σάμο αλλά μεγάλη πτώση για τη Χίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην Ισπανία διεκδικούν την προστασία των παραδοσιακών ελαιώνων

Η δημιουργία της «Ένωσης του παραδοσιακού ελαιώνα» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς αφού η πλειοψηφία των Ελληνικών ελαιώνων βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έρχεται η μεταφορά των ημιτελών σχεδίων βελτίωσης

Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους δικαιούχους αγρότες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους
ΕΛΛΑΔΑ

Το 40% των φορολογικών εσόδων έδωσε ο ΦΠΑ

Ανοδικά κινήθηκαν και οι φόροι ακίνητης περιουσίας, φθάνοντας τα 2,227 δισ. ευρώ και υπερβαίνοντας τον στόχο κατά 10 εκατ. ευρώ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νόστιμο μάθημα στο δημοτικό σχολείο Κάτω Τρίτους

Φρέσκο σπανάκι από τον σχολικό κήπο έγινε σπανακόπιτα για όλα τα παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνική λύση ξανά στις αγροτικές επιδοτήσεις με τον κίνδυνο νέων στρεβλώσεων

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μεταβατικό σύστημα για το 2025 υποστηρίζοντας ότι βάζει τέλος στα πανωγραψίματα ενώ οι αγρότες φοβούνται επανάληψη παλιών πρακτικών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Η δυναμική συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται υπάλληλος για την υποστήριξη γραφείου

Από την Εταιρεία Γαλακτοκομική Λέσβου ΑΒΕΕ με έδρα τα Χύδηρα