× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρεκόρ επισκεπτών και το 2024 στο Μουσείο «Ο κόσμος του ούζου»

Οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ιστορία και την παράδοση στη γενέτειρα του Ούζου Πλωμαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/2/2025

Ρεκόρ επισκεπτών και το 2024 στο Μουσείο «Ο κόσμος του ούζου»
' χρόνος ανάγνωσης

Το μουσείο «Κόσμος του Ούζου» στο Πλωμάρι συνεχίζει να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις του παραδοσιακού αποστάγματος, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το 2024, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 5.500, καταγράφοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας και εδραιώνοντας το μουσείο ως μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εμπειρίες στη Λέσβο.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις εγκαταστάσεις του μουσείου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Από τους παραδοσιακούς άμβυκες μέχρι την τελική εμφιάλωση, οι επισκέπτες βυθίζονται στην ιστορία και τα αρώματα του διάσημου αποστάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μουσείο απέκτησε διεθνή απήχηση, καθώς επισκέπτες από χώρες όπως η Ολλανδία, η Πολωνία, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Αυστρία κατέφτασαν για να ανακαλύψουν το μυστικό του ούζου. Παράλληλα, travel bloggers και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό επισκέφτηκαν τον «Κόσμο του Ούζου», αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της εμπειρίας μέσα από ρεπορτάζ και αφιερώματα.

Η αναγνώριση του μουσείου αποτυπώνεται και στις διακρίσεις του, καθώς για πέμπτη συνεχή χρονιά απέσπασε το βραβείο «Travellers' Choice» του Tripadvisor. Επιπλέον, συμπεριλήφθηκε στις πέντε κορυφαίες δραστηριότητες στη Λέσβο, μαζί με το Κάστρο Μολύβου και το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους, ενώ οι κριτικές στη Google το αξιολογούν με 4,9 αστέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 2025, ο «Κόσμος του Ούζου» προετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα περισσότερες εμπειρίες στους επισκέπτες του, ανανεώνοντας τις δράσεις και τις εγκαταστάσεις του, με στόχο να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την παράδοση του ούζου και τον πολιτισμό της Λέσβου.

 

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

Δείτε επίσης:

www.ouzoplomari.gr,www.facebook.com/ouzoplomari, www.instagram.com/ouzoplomarihttp://www.theworldofouzo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασίλης Λώλας   Τηλ: 697 736 5229, in-Touch Communication e-mail: info@in-touch.gr

Κατερίνα Ανδριγιαννάκη Τηλ: 6984484802, In-Touch Communication e-mail: k.andrigiannaki@in-touch.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα μείωση των ανέργων στο Βόρειο Αιγαίο τον Ιούλιο

Με ρυθμό 6,19% υποχώρησε ο αριθμός των των εγγεγραμμένων ανέργων στη ΔΥΠΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταρροϊκός πυρετός πλήττει τα κοπάδια στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τριπλός κίνδυνος για την κτηνοτροφία της Λέσβου και της Λήμνου: αφθώδης πυρετός, ευλογιά των προβάτων και τώρα καταρροϊκός πυρετός – Άμεση ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών με κτηνιάτρους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η τρίτη διαβροχή κατά του δάκου στη Λέσβο

Από τις 25 Αυγούστου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εντείνει τις προσπάθειες για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δεν παραλαμβάνουμε ημιτελή έργα» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μουτζούρης

Στόχος η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και η ολοκλήρωση κρίσιμων έργων- Ποια «τρέχουν» είπε εφ' όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τον Μανταμάδο έως το Μόλυβο για βουτιές, εξερεύνηση, διάβασμα, μεζέδες και ύπνο

Βουνό… γιαλό πηγαίνουμε κι όλο ομορφιές γευόμαστε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή κρασιού στον Αγιο Δημήτριο Λήμνου

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 22 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 53,68 εκατ. ευρώ σε 67.677 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΕΛΛΑΔΑ

Τί ισχύει για τις κατασχέσεις μετά από ρύθμιση χρεών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγουστιάτικη ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων της Ισπανίας δίνει τον τόνο στην αγορά που κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΟΣ Σάμου: Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Ο Συνεταιρισμός ζητά από τους παραγωγούς μέλη του να παραδίδουν σταφύλια με βαθμό γλυκύτητας άνω των 14,0 Be (μπομε) για την καλύτερη οινοποίηση των γλυκών οίνων