× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο στόχαστρο της εφορίας το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων

Νέο λογισμικό θα παρακολουθεί την πορεία των καυσίμων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2025

Στο στόχαστρο της εφορίας το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων
' χρόνος ανάγνωσης

Από την 1η Μαΐου, το σύστημα τίθεται σε παραγωγική λειτουργία και θα επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών.

Από σήμερα είναι διαθέσιμο προς εγκατάσταση στα πλωτά εφοδιαστικά και μεταφορικά μέσα νέο λογισμικό παρακολούθησης και αποστολής δεδομένων από τα τοπικά συστήματα εισροών-εκροών προς το Κέντρο Λήψης Σημάτων της ΑΑΔΕ. Η εφαρμογή του στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ενεργειακών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση Α.1191/2024, την οποία υπέγραψαν οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας, Ανάπτυξης Άννα Μάνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, προβλέπει την εγκατάσταση ειδικής Υπολογιστικής Μονάδας στα πλωτά μέσα. Το σύστημα θα συλλέγει και θα διαβιβάζει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τις εισροές και εκροές καυσίμων, καθώς και ειδοποιήσεις συναγερμού, διασφαλίζοντας πλήρη διαλειτουργικότητα με τα τοπικά συστήματα μέτρησης.

Η ευθύνη για την εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία της υπολογιστικής μονάδας ανήκει αποκλειστικά στον πλοιοκτήτη, εφοπλιστή ή διαχειριστή του πλωτού μέσου. Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την εγκατάσταση του λογισμικού εντός δύο μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τις 30 Απριλίου, η αποστολή των δεδομένων θα πραγματοποιείται πιλοτικά. Από την 1η Μαΐου, το σύστημα τίθεται σε παραγωγική λειτουργία και θα επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών.

Οι οδηγίες για την εγκατάσταση και διάθεση του λογισμικού είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Εφαρμογές > Τελωνειακές ή Φορολογικές Υπηρεσίες > Σύστημα εισροών - εκροών καυσίμων > Δεξαμενές Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων. Για τεχνικά ζητήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ μέσω e-mail στη διεύθυνση fueltank@aade.gr.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εμπλοκή στις πληρωμές των προγραμμάτων ΟΕΦ

Κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επισημαίνει η ΕΘΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Για ακόμα μία φορά, το πιο οικονομικό καρότσι στα Lidl

Στο πλαίσιο της ενέργειας, πραγματοποιήθηκε αγορά 44 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από την εταιρεία ερευνών IWD
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μείον 32.000 δηλώσεις στο ΟΣΔΕ 2025

Η μελέτη των αιτήσεων αυτών θα αποκαλύψει πολλά από τα κριμένα μυστικά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποκαλυπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΕΦΑΣΥ Γιάννη Φλωριδη στο ρ/σ 99 FM ΣΤΟΝΗΣΙ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γυρίζουν την πλάτη οι ντόπιοι καταναλωτές στην αγορά της Μυτιλήνης;

Μειωμένος ο τζίρος των εκπτώσεων στα καταστήματα της πόλης το καλοκαίρι. Πανελλαδικό φαινόμενο χαρακτηρίζει το γεγονός ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και προβλέπει δύσκολο χειμώνα για τις επιχειρήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Danza Pasion: The Hall of Dancesport στη Μυτιλήνη

Η αγαπημένη σχολή χορού σε νέο χώρο, γεμάτο ρυθμό, έμπνευση και κίνηση