Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης κατά της ενδοοικογενειακής βίας
Απαίτηση για κοινωνική προστασία των θυμάτων, παραδειγματική τιμωρία των δραστών και συνολική αντιμετώπιση της βίας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2025

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που σημειώθηκε δημόσια και παρουσία μικρού παιδιού, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του. Το περιστατικό, που αποτελεί μέρος μιας ανησυχητικής και διαρκώς αυξανόμενης τάσης τόσο στη Λέσβο όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, αναδεικνύει την απουσία αποτελεσματικών μέτρων προστασίας και τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία των δραστών.
Ο Σύλλογος, σε μια σκληρή ανακοίνωση, καταγγέλλει ότι οι δράστες νιώθουν ανενόχλητοι να βιαιοπραγούν, ακόμα και σε δημόσια θέα, καθώς γνωρίζουν ότι το σύστημα θα τους αντιμετωπίσει με επιείκεια. «Δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα», τονίζει ο Σύλλογος, απαιτώντας άμεση κοινωνική προστασία για τα θύματα και παραδειγματική τιμωρία για τους δράστες.
Παράλληλα, ο Σύλλογος διεκδικεί:
- Κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες πρόληψης και στήριξης.
- Μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως άνεργες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες, με μόνιμη και σταθερή εργασία.
- Ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία και τις σχολές για την πρόληψη της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης.
«Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στη ρίζα του προβλήματος, στο απάνθρωπο σύστημα και τις αξίες του», σημειώνει η ανακοίνωση, καλώντας σε αγώνα, συλλογική διεκδίκηση και αλληλεγγύη.