× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αιμοδυναμικό: «Έτοιμο, αλλά χωρίς προσωπικό;»

Η διοίκηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου απαντά στις εξαγγελίες της Ά. Ζερβού

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/2/2019

Αιμοδυναμικό: «Έτοιμο, αλλά χωρίς προσωπικό;»
' χρόνος ανάγνωσης

Αντιδράσεις για τα όσα ανέφερε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού ως προς το αιμοδυναμικό εργαστήριο, προκλήθηκαν την επομένη από την κοπή της πίτας του «Βοστάνειου». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατής Κλεάνθης εξέφρασε ενστάσεις ως προς το αν θα υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει εν τέλει το αιμοδυναμικό εργαστήριο, ενώ το μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Χαράλαμπος Μαλλιάκας, έκανε λόγο στο «Ν» για «εντυπώσεις βιτρίνας και εξαγγελίες προεκλογικού τύπου» αναφορικά με τον απολογισμό της Διοίκητριας. Πάντως στέλεχος επί 20ετίας του Νοσοκομείου, σχολίαζε στο «Ν» ως προς το αιμοδυναμικό εργαστήριο ότι «απαιτείται πολιτική βούληση και επιμόρφωση του προσωπικού, αν όχι νέες προσλήψεις» για τη λειτουργία του.

Θυμίζουμε ότι η κ. Ζερβού τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι διαγωνισμό για τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου. Ωστόσο ο κ. Κλεάνθης επισημαίνει ότι «ακόμα (σ.σ. το αιμοδυναμικό εργαστήριο) έχει δρόμο και πολύ δυστυχώς και ως προς την εγκατάσταση αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που θα στελεχώσει τη μονάδα που πρέπει να είναι εξειδικευμένο και πλήρες, κάτι που προτείναμε ως σύλλογος να τρέχει παράλληλα ώστε να μη περιμένουμε». Από την πλευρά του ο κ. Μαλλιάκας σχολιάζει καυστικά «τα μηχανήματα από μόνα τους δεν λειτουργούν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως ο κ. Κλεάνθης εξέφρασε τη δυσπιστία του ως προς τις 122 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κ. Ζερβού επισημαίνοντας ότι «τα οφειλόμενα αυξάνονται ,όλα τα τμήματα ζητάν επιπλέον προσωπικό, πώς εξηγείται αυτό!» ενώ βρήκε θετική την εξέλιξη με την ψυχιατρική κλινική, επισημαίνοντας τη συμβολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σε σχέση με τον απολογισμό εν γένει της κ. Ζερβού, ο κ. Μαλλιάκας αναφέρει ότι θα έπρεπε να δοθούν ποσοτικά και ποιοτικά στατιστικά στοιχεία από τη διοίκηση για το 2018, τα προβλήματα και πόσα από αυτά επιλύθηκαν, τις παρεμβάσεις που έγιναν «ώστε να βελτιωθεί η εικόνα ικανοποίησης  χρηστών  υγείας  και προσωπικού», το μέσο κόστος νοσηλείας του ασθενή, η επιχορήγηση του νοσοκομείου απ τον κρατικό προϋπολογισμό (χωρίς την μισθοδοσία  του προσωπικού)  το 2018 σε σχέση με το 2017. Ακόμα, «πόσες περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν και διακομίστηκαν στην Αθήνα, το χρέος του νοσοκομείου προς προμηθευτές, η πορεία επισκευής  του κτηρίου του ψυχιατρικού, η προσωρινή μεταστέγαση του και το πρόβλημα μεταστέγασης του ΕΚΑΒ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του «Ν» σε σχέση με τον απολογισμό του Νοσοκομείου και το αιμοδυναμικό εργαστήριο.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στόχος το ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο Αγάπης στη Λέσβο

Αγώνες, δράσεις και γιορτινή ατμόσφαιρα στις 14 και 15 Φεβρουαρίου
Στόχος το ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο Αγάπης στη Λέσβο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Κοπή βασιλόπιτας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης
Κοπή βασιλόπιτας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Βόλτα» στην Πελόπη, ένα στολίδι της Λέσβου

Η εκπομπή «Βόλτα» εξερευνά το γραφικό χωριό της βόρειας Λέσβου, αποκαλύπτοντας τα μοναδικά του χαρακτηριστικά και τη φυσική του ομορφιά
«Βόλτα» στην Πελόπη, ένα στολίδι της Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι «Πανελλήνιες»... είναι ευκαιρία να ωριμάσουμε

Η κλινική ψυχολόγος Στέλλα Σπύρου μιλά στο «Ν» 99 fm για την ανοικτή ημερίδα στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου
Οι «Πανελλήνιες»... είναι ευκαιρία να ωριμάσουμε
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Διαδίκτυο και παιδική ηλικία» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
«Διαδίκτυο και παιδική ηλικία» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πρωτοβουλία πρόληψης και ενδυνάμωσης από το Βοστάνειο Νοσοκομείο

Επιστημονική ενημέρωση για μαθητές και γονείς με στόχο τη δημιουργική διαχείριση του άγχους των εξετάσεων
Πρωτοβουλία πρόληψης και ενδυνάμωσης από το Βοστάνειο Νοσοκομείο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Με νησιώτικο παλμό η κοπή πίτας της ΟΛΣΑ στο «Διαγόρας»

Ο απολογισμός και οι προκλήσεις που έθεσε ο πρόεδρος Ιωάννης Φράγκος
Με νησιώτικο παλμό η κοπή πίτας της ΟΛΣΑ στο «Διαγόρας»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κοπή πίτας από τους Προσκόπους Λέσβου

Και απολογισμός δράσεων
Κοπή πίτας από τους Προσκόπους Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέα συνεργασία του aRtοποιώ με την Πένυ Ραμαντάνη

Ξεκινά τον Φεβρουάριο το «Εργαστήρι έκφρασης μέσω της γραφής»
Νέα συνεργασία του aRtοποιώ με την Πένυ Ραμαντάνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Σκέψεις για κέντρο περίθαλψης ζώων στο Κτήμα Βότση στη Μυτιλήνη

Αν και η έκταση έχει χαρακτηρισθεί δασική εντούτοις φαίνεται ότι υπάρχει τμήμα σε αυτή που είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί για το σκοπό αυτό
Σκέψεις για κέντρο περίθαλψης ζώων στο Κτήμα Βότση στη Μυτιλήνη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Χειμερινή διαδρομή στις πλαγιές του Λεπετύμνου

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Χειμερινή διαδρομή στις πλαγιές του Λεπετύμνου
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Παλλάδιον στην Τρίπολη

'Ενα πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης που αποτελεί «στολίδι» για την Πελοπόννησο και ολόκληρη την χώρα
Σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Παλλάδιον στην Τρίπολη