× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έτοιμο το αιμοδυναμικό εργαστήριο που σώζει ζωές

Τη σημαντική αυτή είδηση και άλλα αισιόδοξα για το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας ανακοίνωσε χθες κατά την κοπή της πίτας του Νοσοκομείου η Διοικήτρια Άννα Ζερβού.

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/2/2019

Έτοιμο το αιμοδυναμικό εργαστήριο που σώζει ζωές

«Παίρνει μπροστά» το αιμοδυναμικό εργαστήριο, η  λειτουργία του οποίου θα αποβεί σωτήρια για συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα. Κόβοντας τη βασιλόπιτα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης χθες Παρασκευή το μεσημέρι, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού ανακοίνωσε τα παρακάτω πολύ σημαντικά σχετικά με το έργο η υλοποίηση του οποίου θα αποβεί σωτήρια για πολλούς καρδιοπαθείς. ¨Ένα έργο η υλοποίηση του οποίου ερχόταν στην επιφάνεια και συζητιόταν οπότε νέοι ιδιαίτερα άνθρωποι έφευγαν από τη ζωή αβοήθητοι. Με τους γιατρούς να αδυνατούν να δώσουν τη μάχη που δεν επέτρεπαν οι επικρατούσες συνθήκες και η έλλειψη του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη στέγαση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου η κ. Ζερβού ανέφερε ότι υπάρχει χώρος που παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2018. «Ήδη για την προμήθεια του μηχανήματος, σημείωσε, είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες από τις αρχές του 2017. Κατορθώσαμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, με τη βοήθεια του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη και την αποδοχή του αιτήματος από την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου». Η κ. Ζερβού ανακοίνωσε ότι έχουν τελειώσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς και ότι ο αγγειογράφος είναι στη διαδικασία της συμβασιοποίησης. (σ.σ. έχει επιλεγεί η εταιρεία που θα τον προμηθεύσει και στους επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί)». Επίσης έχει προκηρυχθεί θέση καρδιολόγου.

Το αιμοδυναμικό εργαστήριο είναι προϋπολογισμού 605.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και άλλες ανακοινώσεις

Δεν έχουμε συνηθίσει τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού να μιλά δημόσια. Στην πίτα που έκοψε το «Βοστάνειο» η κ. Ζερβού προέβη σε μακρύ απολογισμό των πεπραγμένων του Νοσοκομείου για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για τα τρία χρόνια που έχει αναλάβει το τιμόνι της διοίκησης. Εκτός του ζητήματος του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, η κ. Ζερβού μίλησε για τα αποτελέσματα της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίστηκαν πολλά χρήματα, για τους διορισμούς εργαζομένων, γιατρών και διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ απάντησε και σε πολλά δημοσιεύματα που κατά καιρούς αναφέρονται στον τρόπο λειτουργίας της. «Είμαι άνθρωπος της δουλειάς και των πράξεων και όχι των δημοσίων σχέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραγωγή οξυγόνου και προσλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεγράφη σύμβαση από τη ΔΥΠΕ για την εγκατάσταση γεννητριών παραγωγής οξυγόνου, ένα θέμα που είχε ξεκινήσει επί διοικήσεως Βασίλη Μουζάλα, ο οποίος παρέστη και στη χτεσινή εκδήλωση.

«Το υπουργείο Υγείας δεν μας άφησε ακάλυπτους σε κανένα υλικό από όσα είχαν ζητηθεί» επεσήμανε η κ. Ζερβού και αναφέρθηκε στις 10 προσλήψεις μονίμων γιατρών που έγιναν το 2018, στις 8 των επικουρικών γιατρών, σε σύνολο 22. Επίσης έχουν προκηρυχθεί 12 θέσεις που βρίσκονται σε διαδικασία κρίσεων: παιδίατρος, ψυχίατρος, τέσσερις θέσεις για τα επείγοντα, μαιευτήρας-γυναικολόγος, ακτινοδιαγνώστης, ουρολόγος, καρδιολόγος, νεφρολόγος, ενδοκρινολόγος. Ας σημειωθεί ότι δεν έχει υποβάλλει κάποιος αίτημα για τη θέση νεφρολόγου, αλλά αναμένεται μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο λοιπό προσωπικό από το 2016 προσελήφθησαν 122 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το υπουργείο Υγείας από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μας επιχορήγησε επίσης με 404.000 ευρώ για την αγορά διαφόρων μηχανημάτων» προσέθεσε η κ. Ζερβού. Από αυτά έχουν συμβασιοποιηθεί (σ.σ. δηλαδή έχει λήξει ο διαγωνισμός) πέντε αναπνευστήρες, κλίβανος ταχείας αποστείρωσης, μηχανήματα τεχνητού νεφρού και πολυθρόνα αιμοκάθαρσης (σ.σ. βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και ενστάσεων), επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά τρυπάνια, εξωτερικός βηματοδότης, σετ κρανιοτομής.

Επίσης παρελήφθη θάλαμος νηματικής ροής για τη διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων με έξοδα του Νοσοκομείου. Έληξαν οι διαγωνισμοί για τα μηχανήματα οστικής πυκνότητας, ενώ αγοράστηκε και holder για την καρδιολογική κλινική.

 

Και… fake news

Σε σχέση με τον «ντόρο» που έγινε για την πρόσληψη διαιτολόγου σημείωσε: «Επιτέλους αυτό το Νοσοκομείο μετά τόσα χρόνια απέκτησε διαιτολόγο! Με τόσα προβλήματα ασθενών, διαβητικών και άλλων που υποχρεωτικά θα πρέπει να παρακολουθούνται, δεν είχαμε διαιτολόγο, κι ας επικρίνεται η διοίκηση».

Αλλά και για την ψυχιατρική κλινική υπογράμμισε ότι βγήκαν κάποια δημοσιεύματα ψευδή που έδειχναν ποντίκια, αλλά δεν ήταν από την κλινική του Νοσοκομείου. Για το θέμα αυτό, πάντως, ανέφερε ότι η ανακαίνιση της Ψυχιατρικής Κλινικής έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη με την ανακατασκευή του νοσοκομείου. Η κ. Ζερβού εκτιμά ότι η ΔΥΠΕ θα εγκρίνει το αίτημα της Περιφέρειας να ενταχθεί το έργο της ανακαίνισης ύψους ενός εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ.

Ακόμα αναφέρθηκε στην ανακατανομή των κλινών, στο γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου παρέχονται δωρεάν σε ασφαλισμένους και μη, ενώ τόνισε ότι η μόνη μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται στα ραντεβού είναι για το οφθαλμολογικό και τον μαστογράφο.

 

Και τιμητικές βραβεύσεις

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκαν για την πολύχρονη συμβολή τους στο ίδρυμα και τις λειτουργίες του αποχωρήσαντες λόγω συνταξιοδότησης γιατροί, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό. Μεταξύ των άλλων βραβεύτηκαν ο Μάκης Αξιώτης, η Ερμίνια Δαλακλή, η Θεοδώρα Ίτσιου, η Μαρία Σαμαρά, ο Νικόλαος Γιακαλής και άλλοι. Παρόντες ήταν η πρόεδρος του «Θεομήτωρ», Κατερίνα Βόλτσιου, η πρόεδρος της Ηλιακτίδας, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, Κατερίνα Μαυρομάτη. Από την Περιφέρεια ήταν η αντιπεριφερειάρχης, Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ