× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έτοιμο το αιμοδυναμικό εργαστήριο που σώζει ζωές

Τη σημαντική αυτή είδηση και άλλα αισιόδοξα για το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας ανακοίνωσε χθες κατά την κοπή της πίτας του Νοσοκομείου η Διοικήτρια Άννα Ζερβού.

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/2/2019

Έτοιμο το αιμοδυναμικό εργαστήριο που σώζει ζωές

«Παίρνει μπροστά» το αιμοδυναμικό εργαστήριο, η  λειτουργία του οποίου θα αποβεί σωτήρια για συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα. Κόβοντας τη βασιλόπιτα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης χθες Παρασκευή το μεσημέρι, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού ανακοίνωσε τα παρακάτω πολύ σημαντικά σχετικά με το έργο η υλοποίηση του οποίου θα αποβεί σωτήρια για πολλούς καρδιοπαθείς. ¨Ένα έργο η υλοποίηση του οποίου ερχόταν στην επιφάνεια και συζητιόταν οπότε νέοι ιδιαίτερα άνθρωποι έφευγαν από τη ζωή αβοήθητοι. Με τους γιατρούς να αδυνατούν να δώσουν τη μάχη που δεν επέτρεπαν οι επικρατούσες συνθήκες και η έλλειψη του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Για τη στέγαση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου η κ. Ζερβού ανέφερε ότι υπάρχει χώρος που παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2018. «Ήδη για την προμήθεια του μηχανήματος, σημείωσε, είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες από τις αρχές του 2017. Κατορθώσαμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, με τη βοήθεια του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη και την αποδοχή του αιτήματος από την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου». Η κ. Ζερβού ανακοίνωσε ότι έχουν τελειώσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς και ότι ο αγγειογράφος είναι στη διαδικασία της συμβασιοποίησης. (σ.σ. έχει επιλεγεί η εταιρεία που θα τον προμηθεύσει και στους επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί)». Επίσης έχει προκηρυχθεί θέση καρδιολόγου.

Το αιμοδυναμικό εργαστήριο είναι προϋπολογισμού 605.000 ευρώ.

 

Και άλλες ανακοινώσεις

Δεν έχουμε συνηθίσει τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού να μιλά δημόσια. Στην πίτα που έκοψε το «Βοστάνειο» η κ. Ζερβού προέβη σε μακρύ απολογισμό των πεπραγμένων του Νοσοκομείου για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για τα τρία χρόνια που έχει αναλάβει το τιμόνι της διοίκησης. Εκτός του ζητήματος του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, η κ. Ζερβού μίλησε για τα αποτελέσματα της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίστηκαν πολλά χρήματα, για τους διορισμούς εργαζομένων, γιατρών και διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ απάντησε και σε πολλά δημοσιεύματα που κατά καιρούς αναφέρονται στον τρόπο λειτουργίας της. «Είμαι άνθρωπος της δουλειάς και των πράξεων και όχι των δημοσίων σχέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Παραγωγή οξυγόνου και προσλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεγράφη σύμβαση από τη ΔΥΠΕ για την εγκατάσταση γεννητριών παραγωγής οξυγόνου, ένα θέμα που είχε ξεκινήσει επί διοικήσεως Βασίλη Μουζάλα, ο οποίος παρέστη και στη χτεσινή εκδήλωση.

«Το υπουργείο Υγείας δεν μας άφησε ακάλυπτους σε κανένα υλικό από όσα είχαν ζητηθεί» επεσήμανε η κ. Ζερβού και αναφέρθηκε στις 10 προσλήψεις μονίμων γιατρών που έγιναν το 2018, στις 8 των επικουρικών γιατρών, σε σύνολο 22. Επίσης έχουν προκηρυχθεί 12 θέσεις που βρίσκονται σε διαδικασία κρίσεων: παιδίατρος, ψυχίατρος, τέσσερις θέσεις για τα επείγοντα, μαιευτήρας-γυναικολόγος, ακτινοδιαγνώστης, ουρολόγος, καρδιολόγος, νεφρολόγος, ενδοκρινολόγος. Ας σημειωθεί ότι δεν έχει υποβάλλει κάποιος αίτημα για τη θέση νεφρολόγου, αλλά αναμένεται μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο λοιπό προσωπικό από το 2016 προσελήφθησαν 122 άτομα.

«Το υπουργείο Υγείας από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μας επιχορήγησε επίσης με 404.000 ευρώ για την αγορά διαφόρων μηχανημάτων» προσέθεσε η κ. Ζερβού. Από αυτά έχουν συμβασιοποιηθεί (σ.σ. δηλαδή έχει λήξει ο διαγωνισμός) πέντε αναπνευστήρες, κλίβανος ταχείας αποστείρωσης, μηχανήματα τεχνητού νεφρού και πολυθρόνα αιμοκάθαρσης (σ.σ. βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και ενστάσεων), επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά τρυπάνια, εξωτερικός βηματοδότης, σετ κρανιοτομής.

Επίσης παρελήφθη θάλαμος νηματικής ροής για τη διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων με έξοδα του Νοσοκομείου. Έληξαν οι διαγωνισμοί για τα μηχανήματα οστικής πυκνότητας, ενώ αγοράστηκε και holder για την καρδιολογική κλινική.

 

Και… fake news

Σε σχέση με τον «ντόρο» που έγινε για την πρόσληψη διαιτολόγου σημείωσε: «Επιτέλους αυτό το Νοσοκομείο μετά τόσα χρόνια απέκτησε διαιτολόγο! Με τόσα προβλήματα ασθενών, διαβητικών και άλλων που υποχρεωτικά θα πρέπει να παρακολουθούνται, δεν είχαμε διαιτολόγο, κι ας επικρίνεται η διοίκηση».

Αλλά και για την ψυχιατρική κλινική υπογράμμισε ότι βγήκαν κάποια δημοσιεύματα ψευδή που έδειχναν ποντίκια, αλλά δεν ήταν από την κλινική του Νοσοκομείου. Για το θέμα αυτό, πάντως, ανέφερε ότι η ανακαίνιση της Ψυχιατρικής Κλινικής έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη με την ανακατασκευή του νοσοκομείου. Η κ. Ζερβού εκτιμά ότι η ΔΥΠΕ θα εγκρίνει το αίτημα της Περιφέρειας να ενταχθεί το έργο της ανακαίνισης ύψους ενός εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ.

Ακόμα αναφέρθηκε στην ανακατανομή των κλινών, στο γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου παρέχονται δωρεάν σε ασφαλισμένους και μη, ενώ τόνισε ότι η μόνη μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται στα ραντεβού είναι για το οφθαλμολογικό και τον μαστογράφο.

 

Και τιμητικές βραβεύσεις

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκαν για την πολύχρονη συμβολή τους στο ίδρυμα και τις λειτουργίες του αποχωρήσαντες λόγω συνταξιοδότησης γιατροί, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό. Μεταξύ των άλλων βραβεύτηκαν ο Μάκης Αξιώτης, η Ερμίνια Δαλακλή, η Θεοδώρα Ίτσιου, η Μαρία Σαμαρά, ο Νικόλαος Γιακαλής και άλλοι. Παρόντες ήταν η πρόεδρος του «Θεομήτωρ», Κατερίνα Βόλτσιου, η πρόεδρος της Ηλιακτίδας, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, Κατερίνα Μαυρομάτη. Από την Περιφέρεια ήταν η αντιπεριφερειάρχης, Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ από την Ολλανδία

Η Corendon έκανε ποδαρικό στο «Οδυσσέας Ελύτης» με 110 ταξιδιώτες, 30 εκ των οποίων πέρασαν από δειγματοληπτικό έλεγχο Covid-19
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Με τα χαιρετίσματα δεν προχωράει το Σάρλιτζα»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας επανέφερε το ζήτημα της διάσωσης του ιστορικού κτιρίου στη χθεσινή συνεδρίαση, ζητώντας δραστικές ενέργειες από την περιφερειακή αρχή
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Έχετε σχέσεις με ΜΚΟ κ.Κύτελη;»

Σειρά ερωτημάτων από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κατζανό της «Επανεκκίνησης» προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Νέο λιμάνι στο Σίγρι από το Φθινόπωρο;

Προχωρούν οι εργασίες- αισιόδοξος ο περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Βαλσαμίδης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αλλα λέει ο Δήμαρχος και άλλα ο Αντιδήμαρχος!»

Κινητοποίηση για την Επάνω Σκάλα- Πάνω από 200 υπογραφές για να μη μετατραπεί το πάρκο σε πάρκινγκ λέει ο Μάκης Βενέτας στο «Ν»
ΥΓΕΙΑ + ΣΩΜΑ

Μεγάλη ελβετική αποστολή κατά του κορονοϊού

Το ίδρυμα Guido Fluri έχει δωρίσει σημαντικό ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απόλυτα επιτυχημένο το Ψηφιακό Σχολείο Γεωπάρκων

Πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας από 10 έως 26 Ιουνίου 2020 με συντονιστή το Γεωπάρκο Λέσβου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Ο Βέρρος στα Υπουργεία!

Σειρά επαφών και συναντήσεων του Δημάρχου στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πιάσαμε Ιούλιο, Αντιδήμαρχε!

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο» διαβεβαιώνει ο Στρατής Τζιμής σχετικά με την ολοκλήρωση των έργων στην παιδική χαρά του Πάρκου Αγίας Ειρήνης
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Η ΝΔ οδηγεί σε λουκέτα τις επιχειρήσεις»

Συνάντηση Μπουρνού με τον πρόεδρο των καταστημάτων «Ασπίδα», Ν. Γιαννάκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά»

Τοποθέτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στην τροπολογία που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος