× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Βιομηχανία πλαστών πτυχίων από Φροντιστήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν», προανάκριση διενεργεί η Εισαγγελία, ενώ καταθέτουν μάρτυρες και παθόντες

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/7/2019

Βιομηχανία πλαστών πτυχίων από Φροντιστήριο
' χρόνος ανάγνωσης

Τη βιομηχανία παραγωγής πλαστών πτυχίων από Φροντιστήριο Υπολογιστών που παρείχε και εκμάθηση Ξένων Γλωσσών στη Λέσβο διερευνά η Εισαγγελία που σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» έχει ξεκινήσει προανάκριση, με δεκάδες μάρτυρες, παθόντες να καταθέτουν στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με μάρτυρες παθόντες, το τελευταίο διάστημα οι ίδιοι δέχτηκαν τηλεφώνημα από την ιδιοκτησία του Φροντιστηρίου, η οποία φέρεται να τους ζητούσε επίμονα να «επιστρέψουν» τα πτυχία ξένων γλωσσών που απέκτησαν για «διορθώσεις». Κάποιοι φέρονται να τα απέστρεψαν και κάποιοι άλλοι που συμβουλεύτηκαν δικηγόρο να μην το έκαναν, καθώς πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συνέβαινε εν τέλει; Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, σύμφωνα με μάρτυρες που επικοινώνησαν με το «Ν» όταν ο ΑΣΕΠ, σε δειγματοληψία που πραγματοποίησε για την πιστοποίηση των πτυχίων στα αγγλικά «τσίμπησε» ένα πλαστό από υποψήφιο, που το είχε υποβάλλει για προκήρυξη θέσης.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί, μεταξύ άλλων, από την προανάκριση που έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη είναι πού και πώς τυπώνονταν τα εν λόγω πλαστά πτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

100% επιτυχία!

Φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τα πλαστά πτυχία να δίνονταν αβέρτα με το «φροντιστήριο» να εγγυάται… έτσι κι αλλιώς 100% επιτυχία! Παθόντες έχουν θορυβηθεί πάρα πολύ και στο κύκλο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών επικρατεί σούσουρο γιατί κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει για πρώτη φορά.

Αυτό που προκάλεσε δε καχυποψία, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλθηκε ότι οι εξετάσεις, οι επίσημες για την απόκτηση πτυχίου δεν γίνονταν στα συνήθη εξεταστικά κέντρα, όπου πηγαίνουν όλοι οι μαθητές συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά στο ίδιο το κέντρο. Μάλιστα κάποιοι σημειώνουν ότι κατά τη διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου, εντός του «φροντιστηρίου», είχαν αρκετή βοήθεια από την ιδιοκτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν δε και λίγες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλεται, όπου οι παθόντες ήταν εν γνώσει τους παθόντες, αποκτώντας έναν υψηλό τίτλο σε ξένη γλώσσα τη στιγμή που σε άλλο Κέντρο γλωσσών δεν είχαν κατορθώσει να φτάσουν σε πιο χαμηλά επίπεδα, θεωρώντας ότι «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»! Και εξαγριώνοντας βεβαίως τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Καθηγητές που είναι άψογοι επαγγελματίες και τηρούν κατά γράμμα τα όσα προβλέπει η τυπική διαδικασία για να αποκτήσουν οι μαθητές τους πιστοποίηση στις ξένες γλώσσες.

Πολλές περιπτώσεις

Το θέμα είναι ότι τα πλαστά πτυχία φαίνεται να αγγίζουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αρκετούς συμπολίτες μας και εργαζόμενους σε διάφορες δομές, όπου τα αγγλικά για παράδειγμα ήταν και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψή τους.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Η χριστουγεννιάτικη στήριξη που αγκαλιάζει τα παιδιά του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες προς τον κ. Εμμανουήλ Τζανέτο και την ΕΠ.ΥΠ.ΕΛ. ΑΒΕΕ για τη χορηγία που προσφέρει γιορτινή εκδήλωση στην Παιδιατρική και στολισμό στους νοσηλεμένους και το προσωπικό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Σύρος κέντρο διεθνούς φοιτητικής έρευνας

Φοιτητές από ΗΠΑ και Ελλάδα παρουσιάζουν έρευνες για Γυάρο Ερμούπολη και βιώσιμες πρακτικές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το καλάθι της Αγάπης απλώνει φτερά αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη

Συλλογή τροφίμων για ευάλωτες οικογένειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι συνταξιούχοι Λέσβου στο πλευρό των αγροτών

Στήριξη από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων με κάλεσμα για κοινό αγώνα απέναντι στο υψηλό κόστος και τις καθυστερήσεις του κράτους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Αγιάσος στο κέντρο ευρωπαϊκής συνεργασίας για την κοινωνική οικονομία

Ξεκινά το ELCSEE με τη συμμετοχή Visit Agiasos, Καλοτρόπιο ViModo Κύπρου και Business Incubator Βουλγαρίας μέσω Erasmus 2021 2027
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στο πλευρό των αγροτών

«Αγώνας ζωής» απέναντι σε πολιτικές εγκατάλειψης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Τα σχολεία της Λέσβου αδειάζουν «και η κυβέρνηση αδιαφορεί»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εργατιά και αγροτιά «μια φωνή και μια γροθιά» στη Λέσβο

Το ΠΕΚ καλεί σε προσυγκεντρώσεις σε ΔΕΗ και Λάρσο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η ΕΛΜΕ Λέσβου στο πλευρό των αγροτών

«Ο δίκαιος αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το aRtοποιώ σκορπίζει αγάπη με γλυκό και αρκουδάκι

Συλλογή παιχνιδιών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες της Λέσβου
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Πώς το αιμοδυναμικό της Μυτιλήνης αλλάζει τον χάρτη της καρδιολογικής φροντίδας

Η ομιλία του δρ Αναστάσιου Μίλκα στην εκδήλωση της AHEPA και η μάχη για κάθε καρδιά στο νησί
ΔΡΑΣΕΙΣ

Επανεκκίνηση για τη λέσχη της Αρίσβης

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού Πνευματικού Κέντρου Καλλονής